Kinderneuroloog
HagaZiekenhuis van Den Haag
Den Haag, Zuid Holland
5 dagen geleden

Uw werkzaamheden

Uw werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit poliklinische patiëntenzorg. Daarnaast speelt u een belangrijke rol in de opleiding van de AIOS Neurologie, Kindergeneeskunde en co-assistenten.

Er is een schema van roulerende supervisie van kliniek, consulten en spoedeisende hulp. In de avond-, nacht- en weekenddiensten wordt de arts-assistent Neurologie door u gesuperviseerd, voor zowel neurologische als kinderneurologische patiëntenzorg.

Er is een 24 / 7 bezetting van de diensten door A(N)IOS.

U zult voornamelijk samenwerken met onze kinderneurologen : Anne Kurver, Els Peeters en Lilian Sie.

Uw werkkring

De vakgroep en afdeling

Sinds 2020 zijn de vakgroepen Neurologie (inclusief KNF) en Kinderneurologie gefuseerd tot één vakgroep, bestaande uit 9 neurologen, 3 neuroloog-kinderneurologen en 2 klinisch neurofysiologen.

Tevens is er op parttimebasis (1 dag per week) een neuro-oncoloog vanuit het Erasmus MC Kanker Instituut Daniel de Hoed aanwezig.

Wij zetten ons al vele jaren met groot enthousiasme in voor de opleiding van arts-assistenten (16 AIOS en 6 ANIOS), physician assistants, verpleegkundig specialisten en co-assistenten.

Aan onze afdeling is de A-opleiding tot neuroloog toegekend binnen de OOR Leiden / Den Haag, waarbij ook intern stages Neurochirurgie en Kinderneurologie worden verzorgd.

Ook wordt de stage Kinderneurologie verzorgd voor de AIOS Kindergeneeskunde.

De Kinderneurologie wordt in de volle breedte uitgeoefend in het . Er wordt nauw samengewerkt met o.a. de kindergeneeskunde, kinderradiologie, klinische genetica en kinderrevalidatie.

Aandachtsgebieden zijn o.a. epilepsie, ticstoornissen, ontwikkelingsachterstand en hoofdpijn. Er is een speciale polikliniek voor tics en voor Integrative Medicine bij kinderen.

De kinderneuroloog is één van de specialisten die mee werkt aan de (voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand).

De afdeling Neurologie beschikt over een state-of-the-art stroke unit en heeft een belangrijke rol in de regionale beroertezorg met mogelijkheid tot alle vormen van reperfusie therapie, inclusief IAT.

Wetenschappelijke ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en geïmplementeerd. Op de polikliniek wordt de neurologie in de volle breedte van het vak uitgeoefend, naast één of twee aandachtsgebieden per neuroloog.

Speerpunten zijn : neurovasculaire aandoeningen, cognitieve- en bewegingsstoornissen (deep brain stimulation), neuromusculaire ziekten, hoofdpijn, multipele sclerose en kinderneurologie.

De afdeling Klinische neurofysiologie is goed uitgerust en verricht alle gangbare KNF-onderzoeken, waaronder veel kinder-KNF-onderzoeken.

Uw profiel

U bent een geregistreerd neuroloog / kinderneuroloog die de groep kinderneurologen met enthousiasme, inzet en kennis kan versterken.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een voltijds vaste aanstelling (1,0 fte) in vrije vestiging. U zult toe treden tot het Medisch Specialisten Cooperatief Haga U.A. (.).

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier