Woonbegeleider LVB (+)
Zuidwester
Rotterdam, NL
2 dagen geleden

Wat ga je doen?

Als woonbegeleider LVB (+) ondersteun jij cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling, het gedrag, het ontwikkelen van vaardigheden, de zelfredzaamheid en zinvolle dagbesteding / school / werk.

Je draagt samen met je team zorg voor het ondersteuningsplan van je cliënten. Je observeert en signaleert reacties van je cliënt op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied.

Daarnaast ben je samen met collega’s hét aanspreekpunt voor zorgpartners, ouders en familieleden van de bewoners. Ongewenst gedrag komt natuurlijk weleens voor en jij buigt dit op een positieve manier om.

Zo weet je samen met je team jullie cliënten een veilige, gezellige en gestructureerde woonomgeving te bieden.

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag op twee locaties in Rotterdam, namelijk de Spinozaweg en de Verboomstraat. Allebei uniek in hun soort.

De Spinozaweg is namelijk zowel een trainingshuis met begeleid zelfstandig wonen, als een behandellocatie. Het aantal cliënten is het afgelopen jaar uitgebreid van 17 naar 26 bewoners.

Allemaal jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek die ondersteuning krijgen op hun weg naar zelfstandigheid.

Dit alles gebeurt in een huiselijk en informeel klimaat. Iedere bewoner heeft de beschikking over een eigen studio met eigen sanitair en kookgelegenheid.

Ook op de locatie Verboomstraat wonen cliënten met een licht verstandelijke beperking, waarbij soms ook sprake is van psychiatrische problematiek.

Het accent van de begeleiding ligt op het laten ontdekken en aanleren van vaardigheden en het vergroten van de zelfstandigheid van de cliënt.

Dit alles binnen een pedagogisch opvoedingsklimaat. Er wonen voornamelijk jong volwassenen die ieder in een eigen appartement wonen.

De appartementen bevinden zich in een groot complex met 27 appartementen, waarvan Zuidwester er op dit moment 15 huurt. We hebben de ambitie om hierin te groeien.

Het aantal uren is bespreekbaar, evenals de verdeling van de uren over de twee locaties.

Wie zoeken we?

Hopelijk vink jij onderstaand lijstje af :

 • Je vindt de gehandicaptenzorg de leukste sector die er is om in te werken
 • Je hebt een afgeronde en relevante mbo 4 of hbo opleiding (bijvoorbeeld MZ of social work) of vergelijkbaar werk- en denkniveau.
 • Je hebt een aantal jaar werkervaring in de gehandicaptenzorg en écht affiniteit met de doelgroep LVB (+).
 • Je werkt graag in een team en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent tactvol, creatief, motiverend en kunt goed communiceren.
 • Onregelmatige werktijden horen bij de zorg en vind je geen enkel probleem.
 • Leren vind je leuk, dus het volgen van cursussen en bijscholing is voor jou vanzelfsprekend
 • Dit is wat we jou bieden

  Naast een leuke baan krijg je er nog meer voor terug :

 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd
 • Een salaris van maximaal € 3.154,- (FWG 40) of € 3.452,- (FWG 45) bruto per maand, afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Een eindejaarsuitkering van ruim 8%, een fietsplan en bedrijfsfitness zijn o.a. onderdeel van je arbeidsvoorwaarden.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen als professional en als mens, omdat wij vinden dat leren onlosmakelijk verbonden is met werken bij Zuidwester.
 • Dit is wie wij zijn en daar zijn we trots op!

  Wij zijn Zuidwester. In het Zuidwesten van Nederland een grote zorg- en dienstverlener voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel of stoornis in het autisme spectrum.

  Onze 1800 medewerkers werken met hart en ziel voor hen. Onze missie : perspectief op waardevol leven en zinvol werk, in een veilige omgeving, waarin leren en ontwikkelen centraal staat voor cliënt én medewerker!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier