Energiestrategie Adviseur
Sweco NL
Landelijk, Netherlands
6 dagen geleden

Functieomschrijving

Sta jij voor verduurzaming en ben je een adviseur met 3 tot 15 jaar ervaring op het gebied van verduurzamen van gemeenten, woonwijken en nieuwbouwontwikkelingen?

Wil je graag werken bij het grootste ingenieurs- adviesbureau van Europa? Ben je in staat visies te ontwikkelen voor duurzame energieprojecten, gebiedsontwikkelingen en gemeenten?

Ben jij samen met jouw collega’s in staat de gemeente / ontwikkelaar of andere opdrachtgever te laten komen tot besluitvorming?

Of heb je enige ervaring en wil je je verder ontwikkelen? Wij maken graag kennis met je.’

Thijs van Brakel Teammanager Energiestrategie- & Financiën

Vincent Jansen Afdelingshoofd Energie en Duurzaamheid

Ter uitbreiding van de snel groeiende afdeling Energie zijn wij op zoek naar een Energiestrategie adviseur voor ons team Energiestrategie & Financiën.

Het team waar je onderdeel van uitmaakt houdt zich bezig met bijvoorbeeld het doorrekenen en financieren van geothermie projecten, het opzetten en financieren van warmtenetten, het aardgasloos maken van gebouwen en woningen, het afwegen van collectieve energieoplossingen versus individuele energieoplossingen voor woonwijken en het maken van energievisies voor gemeenten.

Nederland staat voor grote uitdagingen de komende jaren. Er moet energie bespaard worden, CO2 gereduceerd worden, gebouwen aardgasloos gemaakt worden en duurzame energie moet grootschalig opgewekt worden.

Gemeenten en Provincies worden door de overheid gevraagd hierin hun rol te nemen. Op regionaal en gemeentelijk niveau is er behoefte aan ondersteuning.

Dit kan zijn voor het opstellen van een gemeentelijke energiestrategie, warmteplannen of voor Regionale Energie Strategieën.

Ook ontwikkelaars staan aan de lat om op een duurzame wijze de ontwikkeling vorm te geven en hebben daarom behoefte aan een energievisie voor de (her)ontwikkeling.

Tot slot zijn duurzame energie ontwikkelaars op zoek naar ondersteuning bij de haalbaarheid van initiatieven. Je bent als Energiestrategie adviseur de medewerker die deze projecten uitvoert voor onze klanten.

Dit kan als ondersteuning van onze meer ervaringen adviseurs of als eindverantwoordelijke voor de projecten.

Met klanten werk je aan strategische partnerships op basis van vertrouwen en inhoudelijke expertise. Je borgt de kwaliteit en zorgt voor een goede relatie met jouw collega’s en de klant.

Wij zoeken

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding in een bedrijfskundige, bedrijfseconomische of technische richting;
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in de energiewereld en voelt je thuis in zowel de publieke als de private sector;
 • Je kan snel schakelen en komen tot passende oplossingen;
 • Je weet onze klanten en collega’s te helpen met plan van aanpakken, financiële haalbaarheid vraagstukken, energievisies en beleidsvraagstukken;
 • Je hebt jouw communicatie skills goed ontwikkeld en je kunt met je enthousiasme partijen in beweging brengen;
 • Je denkt en handelt als een professionele adviseur / projectmanager en beschikt over een (beperkt) netwerk bij gemeentes, provincies en ontwikkelaars;
 • Je weet de balans te vinden tussen politieke en financiële belangen;
 • Ervaring met het managen van complexe (verander)projecten en denken in processen is een pré, net als ervaring met het vormgeven van de participatie van de stakeholders.
 • Geïnteresseerd?

  Dan ontvangen wij graag je sollicitatie via de button op deze pagina. Neem voor inhoudelijke vragen over deze functie contact op met Vincent Jansen, Afdelingshoofd Energie via + 31 6 13 31 3281 of via vincent.

  jansen sweco.nl of Thijs van Brakel, Teammanager, via +31 6 51504795 of via Thijs.vanBrakel sweco.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Daphne Kleuvers-Gijsbers, Corporate Recruiter via +31 6 10 90 81 56 of via daphne.

  kleuvergijsbers sweco.nl.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier