Kostendeskundige
Visser & Smit Bouw bv
Amsterdam, NL
1 dag geleden

Wegens gezonde groei van de organisatie, zijn wij op zoek naar een senior calculator / kostendeskundige, die ons bedrijf verder komt versterken en onderdeel wordt van ons bedrijfsbureauteam.

Wat ga je doen?

Als senior calculator / kostendeskundige bij Visser & Smit Bouw zet je de calculatie op, bepaal je de kostprijs van het project, waarbij je in nauw contact staat met de marktpartijen.

Je werkt aan zowel middelgrote als grote projecten in teamverband, waarbij je onder meer ondersteund wordt door een tendermanager en bouwtechnologen.

Bij grotere calculatietrajecten neem je initiatief en coördineer je de verschillende deelcalculaties.

Vanaf de deelontwerpen tot in de uitvoeringsfase ben jij met jouw team verantwoordelijk voor de ramingen en begroting. Je analyseert de beschikbare projectinformatie en bepaalt welke aanvullende informatie gewenst is.

In overleg met het projectteam maak je voor ieder project vooraf afspraken : gaan we met bouwpartners aan de slag? Welke leveranciers gaan we aanvragen?

Wat vindt het bedrijfsbureau van de uitvoerbaarheid? En welke alternatieve richtingen kunnen we bekijken? Dit zijn de vragen die je jezelf doorlopend in je werk stelt.

Als senior calculator / kostendeskundige is je thuisbasis de vestiging in Amsterdam (Schiphol-Rijk). Van daaruit realiseren wij diversen projecten van renovatie tot nieuwbouw in het westen en midden van Nederland.

Voorbeelden zijn de renovatie of nieuwbouw van ziekenhuizen, luchthaventerminals, hoogspanningsstations, kantoren en andere utilitaire projecten.

Over ons

Visser & Smit Bouw bv is een landelijke technisch ontwikkelende bouwer in de complexe utiliteits- en industriebouw met een omvang van circa 210 miljoen omzet per jaar.

Met circa 500 collega’s werken we vanuit de drie vestigingen Rotterdam, Amsterdam en Groningen. Wij hebben een eigen ontwerpafdeling met veel kennis en ervaring in design- en engineeringstrajecten.

Visser & Smit Bouw is een VolkerWessels onderneming.

Wie ben jij?

Met tenminste 10 jaar werkervaring in een soortgelijke functie ken je deze wereld goed. Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau, met aantoonbare opleidingen.

Daarnaast heb je ervaring met utiliteitsbouw projecten met een integraal karakter (ontwerp / engineering gevolgd door uitvoering) en / of werken in bouwteams.

Je bent bekend met de laatste ontwikkelingen op het gebied van bouwtechniek, digitalisering en regelgeving in de bouw. Met name op het gebied van rekenmethodieken in combinatie met BIM.

Wat bieden wij?

Een fijne werkomgeving met uitdagende projecten en uitstekende arbeidsvoorwaarden :

 • Een auto van de zaak met een brandstofpas voor tanken in heel Europa,
 • 43 vakantiedagen,
 • Een goed pensioen,
 • De mogelijkheid tot het volgen van opleidingen, zowel binnen onze eigen VolkerWessels Academy als daarbuiten,
 • Een professioneel team van collega’s,
 • De vrijheid om je werk naar eigen inzicht in te delen met veel verantwoordelijkheid,
 • Mogelijkheid voor toekomstige doorgroei naar een leidinggevende positie (Hoofd Bedrijfsbureau),
 • En uiteraard een goed passend marktconform salaris.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier