Stagiair(e) Digital Content
BIJENKORF
Amsterdam, Netherlands
1 dag geleden
source : OnlyEngineerJobs

In maart 2009 is de Bijenkorf gestart met deBijenkorf.nl. Inmiddels is het aangeboden assortiment sterk groeiende en neemt het aantal bezoekers explosief toe.

Daarom willen we het aanbod op een zo aantrekkelijk mogelijke manier aan onze klant tonen, door middel van campagnes, onze inspirerende content en overige communicatiemiddelen.

Content en bijbehorende campagnes zijn belangrijke pijlers voor de Bijenkorf en daarom zoeken wij een stagiair(e) die onderdeel gaat zijn van het Content- en sociale media team.

Tijdens je stage leer je hoe digitale campagnes in elkaar te steken, hoe je beeldmateriaal selecteert, bewerkt en creëert voor al onze sociale media kanalen, hoe je performance rapporteert en hoe data je kunnen helpen met het maken van de juiste keuzes en bovenal hoe je passende content creëert die tegemoet komt aan de behoefte van de klant.

Over het ServicekantoorHet Servicekantoor van de Bijenkorf is gelegen in de Oliphant aan de Haaksbergweg in Amsterdam-Zuidoost.

Hier werken ruim vierhonderd collega's en komt een grote veelzijdigheid van specialisaties samen, volledig gericht op een zo compleet mogelijke service aan onze filialen.

 • Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden- Assisteren van de Digitale Content en Social Media Specialisten;- Schrijven van inspirerende en activerende teksten;
 • Selecteren, bewerken en creëren van beeldmateriaal voor onze sociale media kanalen;- Het online instellen en live zetten van campagnes d.
 • m.v. CMS-systemen;- Actief meedenken over concepten en content voor de Bijenkorf;- Bijhouden van analyses en rapportages van campagnes en sociale media posts;
 • Maken van productselecties voor campagnes;- Werken in CMS en andere tools en systemen;- Het in kaart brengen van trends binnen de mode- en lifestylebranche;
 • Monitoren van andere grote spelers in de online retail en actieve voorstellen doen voor nieuwe campagnes.Interesse?Graag ontvangen we jouw CV en motivatiebrief via de bovenstaande "solliciteer" button.
 • Geef in de brief duidelijk aan voor welke periode jij solliciteert.Graag maken wij kennis met enthousiaste kandidaten die beschikken over het volgende profiel : - Minimaal HBO-niveau in de richting journalistiek, communicatie, retail, mode of media;
 • Je kunt in foutloos Nederlands én Engels pakkende teksten schrijven;- Affiniteit met mode en op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de modewereld;
 • Kennis van online media zoals webshops en blogs;- Je bent actief op social media en weet wat er speelt;- Initiatiefrijk en creatief;
 • Digital minded en klantgericht;- Je bent verantwoordelijk en een goede planner;- Je bent gemakkelijk in de omgang en communicatief vaardig;
 • Je beheerst de basis computervaardigheden (office-pakket);- Het bezitten van Photoshop-skills is een pré.Het gaat hier om een fulltime meewerkstage.
 • Studiedagen, terugkomdagen en andere schoolverplichtingen gaan uiteraard in overleg. Deze meewerkstage is beschikbaar vanaf 1 februari 2021 voor een periode van minimaal 5 maanden.

  Vanwege COVID-19 is deze startdatum een richtlijn. Omstandigheden en ontwikkelingen rondom het virus kunnen er voor zorgen dat we tussentijds misschien gedwongen zijn om deze stage te moeten terugdraaien.

  De Bijenkorf heeft ervaren praktijkbegeleiders in huis die je begeleiden tijdens je stageperiode. We geven je alle mogelijkheid om te leren en jezelf te ontwikkelen.

  Deze stage biedt je naast het opdoen van werkervaring ook een uniek kijkje achter de schermen van de Bijenkorf. De stagevergoeding bedraagt €350,- per maand op basis van een fulltime stage (38 uur).

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier