Eerste beveiliger
Stedelijk Museum Amsterdam
Amsterdam, NL
4 dagen geleden

Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland met in de collectie grote namen, van Mondriaan en Malevich tot Warhol en De Kooning.

Het tentoonstellingsprogramma is altijd spraakmakend, met zowel grote publiekstrekkers als Matisse, Marlene Dumas en Jean Dubuffet, als signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers.

Het Stedelijk Museum richt zich op een nationaal en internationaal publiek en heeft Amsterdamse wortels. In 2018 verwelkomde het museum meer dan 700.000 bezoekers.

De afdeling Beveiliging bestaat uit een hoofd beveiliging, 6 teamleiders en ca. 50 beveiligingsmedewerkers en medewerkers Service & Veiligheid.

Voor de afdeling zoeken we meerdere kandidaten voor de functie van

De functie

 • Als eerste beveiliger verricht je de volgende werkzaamheden :
 • Toezicht houden op bezoekers, kunstwerken, ingangen / uitgangen.
 • Deelname aan de BHV-organisatie.
 • Overdragen van de dienst aan collega’s en maken en bijhouden van diverse rapportages (o.a. dienstrapport specifiek rapport en periodieke rapportages).
 • In mindere mate ook :

 • Bedienen van de telefooncentrale.
 • Uitvoeren van beveiligingswerkzaamheden tijdens evenementen.
 • Uitvoeren van opening- en sluitingsrondes voor en na openstelling van het museum en rapporteren van onregelmatigheden.
 • Conform de gestelde procedures meldingen doorgeven aan de leiding, politie, brandweer e.d.; optreden als centraal aanspreekpunt voor en als zodanig begeleiden van de hulpdiensten.
 • Via CCTV-systemen toezicht houden op de algemene veiligheidssituatie in het museum en het depot, de toegangen, bezoekers en personeelsingangen;
 • vaststellen van ongewenste situaties.

 • Controleren, interpreteren en afhandelen van alarmeringen en meldingen uit diverse beveiligingssystemen.
 • Het profiel

  Je beschikt over een afgeronde opleiding tot beveiliger, bij voorkeur ook over een BHV-diploma en Security Profiler certificaat en je hebt werkervaring in de museumbeveiliging, luchtvaartbeveiliging, hotelbeveiliging of winkelbeveiliging.

  Je bent klantgericht, beschikt over goede communicatieve vaardigheden, kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren en bent stressbestendig.

  Een goede beheersing van het Nederlands in woord en geschrift is vereist, mondelinge beheersing van het Engels is een pré.

  De werkdagen zullen in ieder geval op donderdag, vrijdag, vrijdagavond, zaterdag en zondag zijn. Afhankelijk van je inzetbaarheid is inzet op de andere weekdagen ook mogelijk.

  Bij voorkeur woon je in Amsterdam of in de nabije omgeving van Amsterdam (maximaal 40 kilometer).

  Het contract

  Wij bieden een min-max contract van 24 uur tot 36 uur per week. Dit betekent dat je wekelijks minimaal voor 24 uur wordt ingeroosterd en uitbetaald.

  Indien het museum je voor meer uren nodig heeft, en je bent beschikbaar, dan kun je tot maximaal 36 uur per week ingeroosterd worden.

  Je kunt je beschikbaarheid zelf van te voren opgeven.

  Aanstelling

  Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor één jaar. Het salaris bedraagt min. € 2.145,- en max. € 2.617,- (salarisschaal 5) bij een volledige werkweek, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering, conform de Museum CAO.

  Startdatum in overleg. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Alvaro Kinkelaar, hoofd beveiliging via a.kinkelaar stedelijk.nl.

  Solliciteren

  Indien je geïnteresseerd bent in deze functie als eerste beveiliger bij het Stedelijk Museum, dan kun je je sollicitatie insturen via onze website.

  Sollicitanten die eerder gesolliciteerd hebben worden verzocht niet opnieuw te reageren.

  Solliciteer hier

  Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier