Onderzoeker Biodiversiteit
Louis Bolk Institute
Bunnik, Netherlands
2 dagen geleden

De functie

Je draagt binnen alle thema's van het Louis Bolk Instituut maar vooral gericht op landbouw bij aan kennisopbouw middels onderzoeks- en demoprojecten.

Je doet dit vanuit jouw biodiversiteitsexpertise in verbinding met andere thema's. Je ontwikkelt een brede visie op het thema biodiversiteit, speelt een centrale rol in het acquireren van projecten en zet daarvoor je eigen netwerk en dat van collega's in.

Er is veel kennis binnen de organisatie en in veel projecten speelt biodiversiteit een belangrijke rol. We zien dat er een behoefte is ontstaan voor een prominente rol van biodiversiteit en dat er markten zijn waar het Louis Bolk Instituut een prominentere positie in moet nemen.

Het coördineren van het thema biodiversiteit over de projecten heen en het werven van specifieke biodiversiteit projecten zijn onderdeel van deze functie.

Het profiel

We zoeken een onderzoeker / ecoloog die staat voor biodiversiteit, met een de eigen visie aansluitend bij de visie van het Louis Bolk Instituut.

Een initiatiefnemer die intern en extern goed kan samenwerken en ervaring heeft in het opzetten van nieuwe projecten. Iemand met een netwerk in academische kringen maar vooral ook in de praktijk, in de keten en bij overheden.

Veder zoeken we een praktijkgerichte onderzoeker met :

 • Een universitair werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring (exclusief eventuele PhD)Aantoonbare ervaring met Agro-Ecologie, Functionele Agro-Biodiversiteit (FAB) en Natuurinclusieve landbouw (NIL)
 • Kennis van natuurbeheer en (bovengrondse) biodiversiteitsvraagstukken van de agrarische sector
 • Affiniteit met akkerbouw en melkveehouderij
 • Aantoonbaar resultaat in het aantrekken van financiering voor projecten
 • Goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk, sociale media, mondeling)
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Ben jij deze communicatieve en ondernemende onderzoeker, heb jij kennis van en passie voor natuurinclusieve landbouw, neem jij anderen daar makkelijk in mee en kan jij resultaatgericht en analytisch werken?

  Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Ons aanbod

  Wij bieden een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en een organisatie die volop in ontwikkeling is.

  Het betreft een dienstverband voor 4 dagen per week.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier