Ervaren CDD Analist bij de bank
YACHT
utrecht, NL
16 uur geleden

Over de functie

Momenteel is Customer Due Diligence (CDD) zeer actueel mede door het aantal hoge boetes die door de toezichthouder zijn uitgedeeld aan een paar van de bekendere banken.

Wat opvalt is dat boetes niet alleen meer worden bedeeld wanneer witwassen plaats heeft gevonden, maar ook wanneer de CDD controle niet van voldoende niveau wordt geacht om eventuele integriteitsschendingen te kunnen ondervangen, mochten deze wel plaatsvinden.

Daaraan kun je staven hoever het huidige protocol bij de banken door is ontwikkeld vanuit het beginsel 'Know Your Customer' (KYC) waarin vooral checks gedaan werden bij de onboarding, naar CDD waarin doorlopend controle van van de klanten plaatsvindt.

Wat is het belang van CDD?

Gepaste klantzorgvuldigheid.' De bank heeft daarmee niet alleen de verantwoordelijkheid te weten wie zijn klant is (KYC), maar ook wie de eigenaar is, waar de zakelijke relatie toe dient en welk risico dit met zich meebrengt.

Als Medior / Senior CDD Analist bij de bank doe je onderzoek naar deze risico's op het gebied van witwassen, fraude, corruptie en financiering van terrorisme als onderdeel van het Customer Due Diligence (CDD) of Know Your Customer (KYC) beleid.

Dit doe je door transacties grondig te analyseren naar aard, herkomst en bedoeling. Vervolgens toets je deze deze aan verschillende wetgeving zoals de Wft, Wwft en Wtt.

Zo doorgrond jij stap voor stap met doortastendheid of een transactie en een klant ook echt bij de bank passen. Hierbij heb je aandacht voor zowel het klantbelang als het belang van de bank betreffende compliance en reputatie.

Samen met jouw collega's heb jij als doel te zorgen dat de bank niet voor onvoorziene risico's komt te staan.

Jij wordt uitgedaagd in je werk

Ben jij analytisch van aard en houd jij je graag bezig met complexe juridische en financiële constructies? Binnen deze afdeling grootzakelijk zul je vinden dat er genoeg zaken zijn om je in vast te bijten.

Na een gedegen inwerktraject houd jij je samen met jouw collega's bezig met de uitvoering en controle van reviews van klantdossiers.

Je bent scherp op de voortgang van de dossiers die in behandeling zijn en zorgt ervoor dat deze zo volledig mogelijk zijn.

Wanneer nodig zorg je dat de nodige aanpassingen worden uitgevoerd. Daarom heb je zowel telefonisch als schriftelijk regelmatig contact met klanten.

Ook heb je veel contact met de interne klant. Je onderhoudt een goede communicatie met tweedelijns afdelingen zoals Compliance, Legal, Security & Intelligence Management, Sustainability en Tax.

Zo kun je regelmatig jouw analyses toetsen en collega's raadplegen over het te volgen beleid.

Het belang van CDD staat momenteel vol in de belangstelling en krijgt veel aandacht in de media. Het is dan ook een belangrijke taak die voor je ligt om bij te dragen aan een veiligere bank en daarmee een veiligere maatschappij.

Het is in deze rol daarom belangrijk geïnformeerd te blijven zodat je dit kan gebruiken bij de reviews. Jij als deskundige CDD Analist hebt een voorbeeldsfunctie en neemt collega's graag mee in hun verdere ontwikkeling door middel van coaching.

Jij helpt compliance binnen de bank naar een hoger niveau door het tijdig signaleren van mogelijke verbeteringen in processen en uitvoering.

Functie-eisen

Neem jij mee , naast een kritische blik met hart voor de klant, ook de volgende zaken?

 • HBO / WO werk- en denkniveau en als medior vanaf 4 jaar ervaring bij voorkeur in de financiële sector, als senior vanaf 7 jaar ervaring;
 • Kennis van het vakgebied CDD
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden; contact leggen met bedrijfsjuristen, CFO's en CEO's van bedrijven ga je niet uit de weg.
 • Je deelt jouw kennis graag met collega's in de rol van vraagbaak;
 • Sterk onderlegde schrijfvaardigheid om jouw bevindingen volledig doch bondig te kunnen vastleggen.
 • Je stelt je graag proactief op. Als senior betekent dit dat je helpt om beleid uit voorschriften en procedures te vertalen naar handzame werkinstructies.
 • Arbeidsvoorwaarden

  Wij nemen jou mee , in een aantal vooruitzichten :

 • Zodra jouw handtekening onderaan dat jaarcontract staat maak je deel uit van het grootste professionele netwerk van Nederland! Zo delen wij graag ons netwerk en onze kennis met jou. Speaking of which..
 • Wij vinden jouw ontwikkeling belangrijk. Daarom bieden wij een persoonlijk opleidingsbudget en opleidingen op maat. Bij o.
 • a. het Nederlands Compliance Instituut en het door Jacht ontwikkelde FFCP (Persoonlijk Ontwikkeltraject van een jaar) samen met extern trainingsbureau TalentFirst;
 • En hoe kan het ook anders voor deze rol dan dat je 4x9 uur aan de slag kan? ;
 • Dan heb je een dag vrij om bijvoorbeeld wasjes te doen.;
 • Wij zullen een salaris bespreken passend bij opleiding en ervaring tussen €3000 - €4500 obv 40 uur.
 • Bedrijfsinformatie

  Naast dat je komt te werken bij deze Top drie bank van Nederland in Utrecht en omgeving, maak je onderdeel uit van het grote netwerk Compliance & Risk professionals, werkzaam voor Yacht bij diverse opdrachtgevers door héél het land.

  Met een dedicated Compliance & Risk team van vijf consultants, zetten wij ons dagelijks met veel plezier in voor jouw werkgeluk én carrière ontwikkeling.

  Als nummer 1 HR-dienstverlener delen we graag onze expertise met jou als ambitieuze professional. Kortom; Welkom in ons Netwerk!

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier