Stage Werktuigbouwkunde / Elektrotechniek of Industriële Automatisering:Standiseer specifieke technische oplossingen voor BIM, Maastricht
ENGIE
Netherlands, Limburg , Maastricht
13 dagen geleden

Stage Werktuigbouwkunde / Elektrotechniek of Industriële Automatisering : Standiseer specifieke technische oplossingen voor BIM

Ga de uitdaging aan om een specifieke technische oplossing in BIM te standaardiseren!

Functieomschrijving

ENGIE loopt voorop in het bedenken van duurzame en technologische oplossingen voor onze klanten. De toepassing van BIM -

een ontwerp- en procesmethode - is hier een voorbeeld van. Met BIM zijn we o.a. in staat complete installaties uit te werken in 3D modellen met daaraan gekoppeld de informatie van de verschillende onderdelen.

Zo creëren we een digitale kopie van het nog te bouwen of reeds bestaand object. Dus naast het fysieke ziekenhuis, bouwen we ook een digitaal ziekenhuis.

Het digitale ziekenhuis gebruiken we bijvoorbeeld om vooraf te toetsen of het ontwerp voldoet aan de wensen van de klant.

Deze vorm van digitalisering heeft niet alleen positieve impact op onze dienstverlening aan onze klanten, het stelt ons ook in staat slimmer en efficiënter werken.

Slimmer werken houdt ook in dat je elk onderdeel niet twee keer bedenkt, maar dat informatie wordt hergebruikt. Dit betekent dat we meer moeten gaan standaardiseren, zowel binnen onze eigen organisatie als in de samenwerking met andere partijen.

Wat ga je doen?

Jij krijgt de kans om samen met ons, meer standaard technische oplossingen te ontwikkelen in BIM, en de uitwerking hiervan op te pakken.

Hiermee heb je al tijdens je stage een directe impact op de manier van werken van onze collega’s

Ben je nog niet bekend met BIM? Dat is geen probleem. Je hoeft de applicatie niet inhoudelijk te kennen. Maar vind het wel interessant om hier meer over te leren tijdens je stage.

Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit het :

 • Inzichtelijk maken van onze huidige processen
 • In gesprek gaan met collega’s om een totaalconcept van een specifieke technische oplossing voor BIM te ontwikkelen
 • In kaart brengen welke vormen van standaardisatie op het gebied van BIM al bestaan, evt. door in gesprek te gaan met externe partijen / aanbieders
 • Het volledig uitwerken van een technische standaardisatie in BIM
 • Functie-eisen

 • Je volgt een HBO of WO-studie in bijvoorbeeld de richting : Werktuigbouwkunde / Elektrotechniek of Industriële Automatisering
 • Je herkent jezelf in de volgende competenties : je hebt een praktische instelling, hebt een goed inlevingsvermogen, bent ondernemend en leergierig
 • Je woont in de omgeving van Maastricht
 • Je bent beschikbaar vanaf februari 2019
 • Wat bieden wij je

  Wij bieden een uitdagende afstudeeropdracht waarin je vele aspecten van ENGIE zal leren kennen. Je bent werkzaam in een dynamisch omgeving met collega’s in diverse specialismen.

  Hierdoor kunnen we je breed georiënteerd helpen ontwikkelen. Ons team van enthousiaste collega’s zal je tijdens het afstuderen begeleiden en geeft je de ruimte om zelf initiatieven te nemen, zodat je alles uit deze periode kunt halen om jezelf te ontwikkelen en tegelijkertijd toegevoegde waarde kunt achterlaten voor ENGIE.

  Uiteraard ontvang je een marktconforme vergoeding.

  Bedrijfsinformatie

  ENGIE Nederland valt onder de ENGIE groep, met wereldwijd 154.950 medewerkers en actief binnen 70 landen. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld.

  We zijn koploper van de energietransitie en streven er naar om klimaatverandering tegen te gaan en zorg te dragen voor verantwoord gebruik van de beschikbare resources.

  ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen.

  Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.

  ENGIE Services Zuid valt onder ENGIE Services Nederland en biedt bedrijven en instellingen in Zuid Nederland duurzame technische dienstverlening.

  Dankzij onze technische kennis en passie realiseren we voor onze klanten oplossingen op het gebied van elektrotechniek, verwarming, koeltechniek, ventilatie, airconditioning, safety & security, sprinkler en utilitaire en industriële automatisering.

  Binnen deze vakgebieden richten we ons vooral op grote en complexe projecten, services en onderhoud. Wij werken vanuit de vestigingen Arnhem, Deventer, Halsteren, Maastricht-

  Airport, Oisterwijk, Terneuzen Veldhoven en Venlo en diverse projectlocaties verspreid over de provincies.

  Contactinformatie

  Solliciteer meteen via de button en upload je cv met motivatie!

  Vragen over deze vacature? Neem contact op met Elise Vreeman via elise.vreeman engie.com of op 06 826 810 12.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier