Research Technicus dunne-film technologie
University of Twente
Enschede, Netherlands
9 dagen geleden

Binnen het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie, Universiteit Twente, is de XUV Optics Focusgroep gericht op natuurkundig onderzoek op het gebied van dunne films.

Deze specialisatie in de materiaalwetenschap vormt de basis voor speciale, uit veel lagen bestaande optische coatings voor het extreem ultraviolet (XUV) golflengtegebied.

Daarmee zijn wereldrecords behaald die een aantal nieuwe industriële ontwikkelingen mogelijk maken, zoals bijvoorbeeld optiek voor de lithografische apparatuur van ASML en Carl Zeiss SMT.

De nadruk in het onderzoek ligt op fundamenteel en toepassingsgerichte studies van nanoschaal-dunne meerlagenfilms. Het multidisciplinaire programma is sterk gemotiveerd door industriële, high-

tech innovatie. Voor dit onderzoek beschikt de XUV Optics Focusgroep over een 500 m2 groot, state-of-the-art dunne-film laboratorium met unieke onderzoeksmogelijkheden.

De groep heeft ongeveer 35 medewerkers.

Functieomschrijving

Als Research Technicus houdt u zich bezig met de bediening, het operationeel houden en het onderhoud van de zeer diverse opdamp-

en analyseapparatuur. Ook zult u nauw betrokken zijn bij technische innovaties van de apparatuur, zowel bij hardware als software aanpassingen.

Daarnaast voert u algemene laboratoriumwerkzaamheden uit en assisteert waar nodig de onderzoekers bij de experimenten.

Profiel

U heeft een afgeronde opleiding op MBO- of HBO-niveau in de fijnmechanica, technische natuurkunde, materiaalkunde of elektrotechniek en u bent handig.

Relevante werkervaring strekt tot aanbeveling. Zelfstandig werken en technische problemen oplossen is voor ons erg belangrijk, naast goed samenwerken.

U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheersing van de Engelse en de Nederlandse taal.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende functie binnen een uitdagende werkomgeving met een informele werksfeer. Het betreft een fulltime functie voor bepaalde tijd.

U krijgt in eerste instantie een aanstelling voor 2 jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO NU. Het salaris bedraagt, afhankelijk van uw opleiding en de duur en relevantie van uw werkervaring, maximaal € 3.

358, per maand. Daarnaast biedt de UT een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Dr. Eric Louis (telefoon : 053-4894378, email e.louis utwente.nl) of met Prof.

dr. Fred Bijkerk (telefoon : 053-4894364, email : f.bijkerk utwente.nl).

Uw schriftelijke sollicitatie inclusief curriculum vitae en referenties kunt u tot 31 oktober a.s. sturen via de sollicitatielink onderaan deze vacature.

De organisatie

Universiteit Twente . Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen.

Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over zes faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen.

De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

Binnen de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente zijn ongeveer 700 medewerkers en ruim 2000 studenten betrokken bij onderwijs en onderzoek op de gebieden chemie, processen, materialen, optica en bio-

en vloeistoffysica. De onderzoekers verrichten, veelal deel uitmakend van onderzoeksinstituten, onderzoek dat nationaal en internationaal in hoog aanzien staat.

De faculteit werkt intensief samen met industriële partners en onderzoekers in binnen- en buitenland en verricht veel onderzoek voor externe opdrachtgevers en financiers.

Een krachtige stimulans gaat uit van de vele jonge onderzoekers die als promovendus en postdoc innovatief onderzoek verrichten.

Research Technicus dunne-film technologieKlik hier om te solliciteren

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
voortzetten
Aanvraagformulier