Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige
Altrecht
Utrecht, Netherlands
9 dagen geleden

Over de zorgeenheid

De zorgeenheid Acute Psychiatrie biedt psychiatrische crisis interventie en behandeling in het midden en westelijk deel van de provincie Utrecht.

De zorgeenheid bestaat uit 2 IHT teams met crisisdienst, spits en acute deeltijdbehandeling; de klinische HIC bestaat uit 3 HC units en 1 IC.

Acute psychiatrie biedt hulp aan mensen met ernstige (acute) psychiatrische problemen. Soms is er ook sprake van problematiek op het gebied van relaties, inkomen, werk, huisvesting en samenhangend met migratie.

De crisisdienst heeft een 24 uurs openstelling, aanwezig tot 24.00 uur, 7 dagen per week en 2 bereikbare koppels tot 08.

30 uur In de avonden en weekeinden werken SPV'en op de crisisdienst locatie Utrecht in een aanwezigheidsdienst, naast koppels in de bereikbaarheidsdienst.

Binnen de crisisdienst Utrecht zoeken wij een SPV die enthousiast is voor het werken in de crisisdienst en acute crisisinterventies en tevens actief een bijdrage wil leveren aan ontwikkelingen o.

a. op het gebied van de implementatie generieke module acute psychiatrie en methodisch werken.

De Crisisdienst

De crisisdienst is onderdeel van het IHT (Intensive Home Treatment) team, dat naast de crisisdienst bestaat uit Spits (intensieve zorg thuis) en Acute Deeltijd.

De crisisdienst werkt voor mensen van alle leeftijden en biedt ambulante hulp aan mensen in acute psychische nood. Acuut wil zeggen dat iemand binnen 24 uur, of zoveel eerder als nodig en mogelijk, hulp krijgt.

Dit kan zijn ten gevolge van een psychiatrische ziekte of ten gevolge van ernstige psychosociale problemen

De hulp bestaat uit diagnostiek en kortdurende voortgezette crisisinterventie zo nodig gebruik makend van de andere onderdelen van IHT met als doel herstel van het evenwicht van de patiënt.

Zo nodig regelt de crisisdienst voortgezette hulpverlening binnen Altrecht of daarbuiten, bijvoorbeeld met de verslavingszorg of het maatschappelijk werk.

Indien nodig, regelt de crisisdienst acute opname in een psychiatrisch ziekenhuis. De crisisdienst is zeven dagen per week 24 uur per dag beschikbaar.

De zorgeenheid Acute Psychiatrie heeft de laatste jaren veel opnamebedden afgebouwd en heeft beperkte opname mogelijkheid op een open unit.

Hiermee komt de nadruk van de crisisbehandeling steeds meer in de ambulante setting te liggen. De IHT speelt een belangrijke rol in deze ontwikkeling, in samenhang met de opname-

afdelingen, waarbij het aantal en de duur van klinische opname(s) terugloopt. Door te werken met de Intensive Home Treatment (IHT) methodiek, krijgt deze werkwijze momenteel vorm.

Functie beschrijving

De SPV werkt nauw samen met de medische discipline van de crisisdienst. De SPV triageert de hulpvragen, organiseert en pland de beoordelingen, wint aanvullende informatie in crisisinterventies en zorgt bij grote werkdruk dat het team doeltreffend blijft werken door te bepalen welke zaken voorrang hebben.

Samen met de arts / psychiater doet de SPV crisisbeoordelingen in en buiten de instelling waarbij zij een bijdrage leveren vanuit hun vakgebied.

De SPV weet bij onvoldoende en onduidelijke informatie te improviseren, van methode of aanpak te wisselen wanneer de bekende / gekozen aanpak niet effectief blijkt te zijn.

In het vervolg van de crisisinterventie vervult de SPV de rol van zorg coördinator. De SPV stelt een actieplan op en benoemd daarin de beheeraspecten, toetst tussentijds de voortgang van de activiteiten en stuurt zo nodig bij.

Streeft naar een adequate en kortdurende crisisbehandeling, betrekt tijdig andere disciplines.

De SPV neemt deel aan de bereikbaarheidsdienst van de crisisdienst.

Functie eisen

 • BIG geregistreerd verpleegkundige, bij voorkeur op HBO niveau
 • aantoonbare affiniteit met de acute psychiatrie;
 • voorliefde voor het werken in een dynamische, soms hectische, werkomgeving
 • patiënt centraal, coacht de patiënt en diens omgeving en stimuleert hen in het zoeken naar mogelijkheden
 • je kunt zelfstandig en kan in teamverband werken
 • je bent daadkrachtig, neemt initiatief, stressbestendig en gespreksvaardig
 • kan methodisch werken en stimuleert anderen dit ook te doen
 • je beschikt over een rijbewijs.
 • Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier