Area Sales Manager Verspanende Industrie
Recruitment Service Desk
Benelux, Nederland
3 dagen geleden

Functie omschrijving

In deze uitdagende functie ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten én potentiële klanten in de metaalindustrie in België voor de meetsystemen van Renishaw.

Op basis van jouw kennis en ervaring met verspanende processen, automatisering en inspectie, weet je de technische wensen van de (potentiële) klanten te vertalen naar praktische en economisch aantrekkelijke oplossingen.

In de voorbereiding en uitvoering van de projecten wordt je bijgestaan door ervaren specialisten vanuit het Benelux kantoor in Breda en van het hoofdkantoor in Engeland.

Naast het onderhouden en uitbouwen van bestaande klantenrelaties is het vinden van nieuwe klanten een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

Hierbij ga je gestructureerd te werk, maak je gebruik van jouw eigen kennis van de Belgische maakindustrie en word je ondersteund door diverse marketingactiviteiten, zoals beurzen en e-mailingacties.

In deze voltijdsfunctie rapporteer je aan de Sales Manager van de Benelux vestiging.

Functie eisen

Je hebt een afgeronde opleiding in een commerciële richting en je hebt aantoonbare technische affiniteit of je hebt een afgeronde opleiding in een technische richting en je hebt aantoonbare commerciële affiniteit .

Daarnaast heb je minimaal 5 jaar werkervaring, bij voorkeur in een commerciële rol binnen de metaal- of aanverwante industrie.

Je werkt net zo makkelijk zelfstandig als in teamverband en je bent goed in staat je weg te vinden in de internationale organisatie van Renishaw.

Kennis van of affiniteit met verspanende processen, procesautomatisering en werkstukinspectie is wenselijk in deze functie.

Je gebruikt CRM systemen om je pipelinemanagement te optimaliseren en de interne organisatie te informeren over te verwachten resultaten.

Een goede beheersing in woord en geschrift van de Engelse, Nederlandse en Franse taal is essentieel, gevoel voor de Nederlandse en Engelse cultuur een pré.

We zoeken een collega met goede sociale en communicatieve vaardigheden die leergierig en hulpvaardig is ingesteld.

Bedrijfscultuur

Renishaw wordt gekenmerkt door een familiaire cultuur waarin collega’s geinteresseerd zijn in elkaar, collegiaal zijn naar elkaar toe en er wordt op een informele manier samengewerkt.

Bedrijfsprofiel

De Nederlandse vestiging van Renishaw is verantwoordelijk voor de verkoop en service in de Benelux. De organisatie bestaat nu uit 11 medewerkers, maar de organisatie verwacht de komende 5 jaar sterk te groeien naar 20 medewerkers.

Renishaw is wereldleider in metrologie, spectroscopie en in 3D metaalprinten. Renishaw onderneemt activiteiten in onderzoek, ontwikkeling, productie, verkoop en service in meer dan 33 landen en met meer dan 4.

000 medewerkers. Zij ontwikkelen innovatieve producten waarmee hun klanten aanzienlijk efficiënter kunnen werken. Van betere productierendementen en hogere productkwaliteit tot doeltreffender medische procedures.

Renishaw wil op al deze gebieden graag een partner voor de lange termijn zijn, met hoogwaardige producten die aansluiten bij wat klanten nu en in de toekomst nodig hebben en met actieve en deskundige ondersteuning in technisch en commercieel opzicht.

De producten van Renishaw worden in de metaal - en mechatronica industrie toegepast voor uiteenlopende toepassingen als automatisch machinaal bewerken, in proces controle, dimensionele eindinspectie, kalibratie en positieterugkoppeling.

Voor de groeiende sector van gezondheidszorg levert Renishaw medische robots en software voor stereotactische chirurgie, systemen voor medische diagnose, in-

lab tandheelkundige CAD / CAM systemen en 3D printmachines voor metalen implantaten en protheses.

Arbeidsvoorwaarden

Marktconforme arbeidsvoorwaarden waaronder een bonus bij behaalde doelstellingen, auto van de zaak, ziektekostenvergoeding, vergoeding internetkosten thuis (50%), telefoon, iPad en laptop.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
voortzetten
Aanvraagformulier