PhD Dutch shipbuilding after the collapse of the RSV concern in 1983Opent extern
Erasmus University Rotterdam
Rotterdam, NL
15 dagen geleden

Functieomschrijving

Voor een door het Van der Weele-Schipper Fonds gesteund promotieonderzoek Dutch shipbuilding after the collapse of the RSV concern in 1983 zoekt de Erasmus School of History, Culture and Communication een promovendus.

Dit project is een onderdeel van het onderzoeksprogramma :

Dutch Iron shipbuilding 1870-2010.

Het overkoepelende onderzoeksprogramma vloeit voort uit een samenwerkingsverband tussen het Maritiem Museum Rotterdam en de Erasmus School of History Culture and Communication van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Dit samenwerkingsverband krijgt vorm in het Rotterdam Centre for Modern Maritime History. Inmiddels zijn er in het kader van dit onderzoeksprogramma drie promovendi aan de gang.

Hun onderzoek gaat over de Nederlandse scheepsbouw in respectievelijk de perioden 1870-1914, 1914-1945 en 1945-1983.

De nieuwe promovendus zal het onderwijsprogramma van het N.W. Posthumusinstituut de Nederlands-Vlaamse onderzoeksschool voor Sociale en Economische Geschiedenis volgen.

Ook zal de promovendus de gelegenheid krijgen een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) voor docenten in het wetenschappelijk onderwijs te halen.

Specificaties

 • max. 38 uur per week, tijdelijk
 • Rotterdam
 • Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

  Functie-eisen

  Een enthousiast jong academicus afgestudeerd (MA) in de geschiedenis of een andere relevante discipline.

  Affiniteit met hedendaagse maritieme of economische geschiedenis en kwantitatief historisch onderzoek strekt tot aanbeveling

  Voor de voortgang van het gehele project is het essentieel dat de promovendus het onderzoek binnen vier jaar afrondt

  Een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal (aantoonbaar C1-niveau conform CEF)

  Arbeidsvoorwaarden

  De beoogde startdatum is 1 juni 2019. Het gaat in eerste instantie om een aanstelling voor bepaalde tijd voor een periode van 1,5 jaar.

  Bij goed functioneren en gelijkblijvende organisatieomstandigheden zal de aanstelling worden verlengd met een tweede periode van 2,5 jaar.

  De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het salaris is afhankelijk van uw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling maximaal € 2.

  801,- bruto per maand (schaal P, CAO NU). De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, onder andere een vakantietoelage van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en, indien er sprake is van een fulltime werkweek, 41 vakantiedagen.

  Werkgever

  Erasmus Universiteit Rotterdam

  De (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek.

  Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam.

  Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken.

  Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.

  Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

  Additionele informatie

  Voor vragen omtrent de vacature kunt u contact opnemen met Prof.dr. Hein A.M. Klemann : 010-4082449 of 023-5310141 of Judith Siegel MA (promovenda in hetzelfde project) 06-13211771.

  Wij ontvangen uw motivatiebrief en CV graag voor 25 maart 2019.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier