Risk Engineer
Aon
Rotterdam, ZH, Netherlands
1 dag geleden

Als Risk Engineer adviseer je wereldwijd opererende bedrijven op het gebied van hun risicomanagementbeleid en heb je de vrijheid om een optimale invulling aan dit programma te geven. Uitdagend? Zeker.

Jij brengt mee

 • Je bent communicatief sterk en werkt resultaatgericht
 • In het bezit van minimaal een hbo-diploma
 • Naast het Nederlands beheers je ook de Engelse taal goed
 • Je vindt bij ons

 • Werken binnen een professioneel en informeel team
 • Schakelen met de grote (inter)nationale partijen
 • Goede voorwaarden met o.a. 13e maand, premievrij pensioen en bonus
 • Wat ga je doen?

  Als Risk Engineer adviseer jij direct de eindklant en krijg je de vrijheid om invulling te geven aan hun risicomanagement-programma.

  Jij biedt de klant toegevoegde waarde en inventariseert continu naar de behoefte, om vervolgens na te denken over de invulling hiervan.

  Jij adviseert op het gebied van risicomanagement, op zowel strategische, tactisch en operationeel niveau. Voor de klanten in jouw portfolio breng je de diverse risico’s in het kader van Brand- en Bedrijfsschade in kaart.

  Er liggen ook mogelijkheden op het gebied van preventieadvies ten aanzien van Aansprakelijkheid, Cyber en Constructie All Risk (CAR).

  Dit doe je door middel van het maken van een assessment om te komen tot een risicoprofiel. Tevens optimaliseer je de risicobeheersing op het gebied van veiligheid, wettelijke eisen, kosten etc.

  Jouw bevindingen presenteer je in de vorm van technische adviezen aan je klanten. Tevens voer je inspecties uit in binnen- en buitenland bij de verschillende vestigingen van onze klanten.

  De standplaats van de functie is Rotterdam, maar aangezien jouw klanten zich in het hele land (en buitenland) bevinden, ben je veel onderweg naar de verschillende locaties.

  Momenteel wordt dit door de gevolgen van Covid tot een noodzakelijk minimum beperkt en werk je voornamelijk digitaal.

  Tot jouw belangrijkste werkzaamheden behoren :

  Complexe risicoanalyses uitvoeren bij onze klanten om te komen tot risicoprofielenIdentificeren van de financiële impact van materiële- en bedrijfsschade risico’s

 • Risico’s vertalen naar schadescenario’s ter onderbouwing van de polislimieten
 • Advisering van preventiemaatregelen op basis van internationaal geaccepteerde standaarden
 • Waar kom je te werken?

  Ons Team

  De afdeling Property & Risk Control bestaat uit 34 personen die zich bezighouden met de advisering, inkoop en plaatsing van brand(gerelateerde) verzekeringen en de begeleiding van klanten op preventief-technisch vlak.

  De afdeling is gevestigd in Rotterdam.

  De sfeer is te omschrijven als professioneel, ondernemend en informeel. Samenwerken staat hoog in het vaandel net zoals het bereiken van gestelde doelen en het delen van (specialistische) kennis.

  Aon Risk Control is een onderdeel van de afdeling Property & Risk Control van Commercial Risk Solutions en is gespecialiseerd in alle aspecten van het managen van brand- en bedrijfsschaderisico’s.

  Over Aon

  Aon plc (NYSE : AON) is een toonaangevende en wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. Aon analyseert de personele risico’s en bedrijfsrisico’s, geeft passend risicoadvies, zorgt voor de (financiële) oplossing én is er als een incident de bedrijfscontinuïteit bedreigt.

  Zo helpen wij klanten succesvol te ondernemen. Aon heeft 8 vestigingen in Nederland met ongeveer 2.600 medewerkers en in 120 landen meer dan 50.000 collega’s.

  Wat neem je mee?

  Omdat je in deze rol als volwaardig adviespartner optreedt is het belangrijk dat je in staat bent om jouw (technische) kennis met overtuiging in complexere omgevingen en in samenwerking met verschillende stakeholders te laten zien.

  Je schakelt gemakkelijk in jouw communicatiestijl en weet waar nodig advies in heldere taal over te brengen.

  Daarnaast verwachten wij het volgende :

  Minimaal een afgeronde hbo-opleiding,

 • Een aantal jaren relevante werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Aantoonbare ervaring in het uitvoeren van risico inspecties en advisering
 • Naast de Nederlandse taal beheers je het Engels ook goed in woord en geschrift
 • Bereidheid tot reizen (ook internationaal)
 • Wat bieden wij jou?

  Een verantwoordelijke baan waarin jij jouw ondernemerschap kan laten zien binnen een organisatie die flink in beweging en internationaal actief is.

  De functie is ingeschaald in een salarisschaal met een maximum van € 7.700,- bruto per maand. De definitieve inschaling is afhankelijk van opleiding, ervaring en kennis.

  Omdat wij bij Aon inzien dat niemand hetzelfde is bieden we naast het vaste bruto maand salaris ook een flexibele salariscomponent.

  Dit kun je gebruiken voor een verscheidenheid aan doeleinden, o.a. : als bruto uitbetaling, extra vakantiedagen, extra pensioen of als aanvulling op het inzetbaarheidsbudget.

  Daarnaast bieden we :

 • Een bonusregeling
 • Premievrij pensioen
 • Een inzetbaarheidsbugdet
 • Jouw sollicitatieprocedure

  Solliciteer met je CV of LinkedIn profiel

  Heb je een vacature gezien die aansluit bij jouw ambitie? Solliciteer dan door op de knop Solliciteer te klikken. Binnen 5 werkdagen ontvang je van ons een reactie.

  In de vacaturetekst vind je ook informatie met wie je contact op kan nemen voor meer informatie over de functie of de procedure.

  Eerste telefonisch contact

  Tijdens deze eerst korte kennismaking is er alle ruimte voor jou om vragen te stellen. We bespreken ook jouw salarisverwachting, de reisafstand, en jouw beschikbaarheid.

  Dit doen we om de verwachtingen vanuit beide kanten helder te krijgen. Willen we allebei verder, dan plannen we een eerste gesprek.

  Deze zal digitaal plaatsvinden en indien mogelijk op kantoor.

  Interview met collega's uit de praktijk

  Tijdens een persoonlijke kennismaking op kantoor, digitaal of een andere locatie, maak je kennis met collega’s uit de praktijk.

 • Wij willen jou graag leren kennen en het is net zo belangrijk dat jij ook meer over ons te weten komt. Daarom bespreken we veel tijdens de gesprekken;
 • van je hobby’s, ambities en verwachtingen tot de dagelijkse werkzaamheden van de functie, de teamsamenstelling en onze verwachtingen van jou als nieuwe collega.

  Afhankelijk van de functie spreken we elkaar een of twee keer.

  Aanvullende stappen

  Soms kan er behoefte zijn aan een aanvullende stap. Dit kan zijn in de vorm van een referentiecheck, assessment, (telefoon)gesprek met een collega om een beter beeld te krijgen van de functie, een casus of een meeloopdag.

  Contract

  Zijn we na de gesprekken allebei nog steeds positief? Dan bieden we je graag een contract aan. Ga je akkoord, dan ontvang je alle relevante documenten om je start formeel te maken en kun je starten in jouw nieuwe functie bij Aon! Nu al meer weten over onze goede en ruime arbeidsvoorwaarden ? Dat kan!

  Screening

  Een pre-employmentscreening is een vast onderdeel van de selectie. We zijn vanwege de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht om te checken of je nooit bank- en / of verzekeringsfraude hebt gepleegd.

  Dit doen we uiteraard volgens de AVG richtlijnen.

  Jouw start

  Bij de start in jouw nieuwe functie krijg je een uitgebreide introductie, neem je deel aan de Aon Introductiedag en is er een specifiek inwerktraject en begeleiding vanuit de afdeling waar je gaat werken.

  In verband met de situatie rondom Covid-19 vindt het inwerken op kantoor en / of digitaal plaats.

 • 0646394360
 • jaco.de.pee aon.com
 • linkedin.com / in / jacodepee
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier