Onderofficier Monteur Wapen Systemen
Ministerie van Defensie
Darp (Havelte), Ermelo, Garderen, OirschotNEDERLAND
5 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen. Meer informatie over

Bonus

Gedurende je dienverplichting (inclusief je initiële opleiding) bouw je - dus naast je salaris - ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie / bonus op.

Die krijg je aan het eind van je dienverplichting uitgekeerd, tenzij je tussentijds een voorschot wilt ontvangen.

Koninklijke Militaire School Werken bij Defensie

Bekijk de video

Werken en leren? Check onze BBL-opleiding Genie (bouw)

Heb jij minimaal een VMBO GL of TL diploma, en de juiste MBO 3 of 4 opleiding? Word dan Onderofficier Wapensysteemtechnicus bij de Landmacht.

Op de opleiding tot Onderofficier Wapensysteemtechnicus leer je leidinggeven aan een groep militairen die verantwoordelijk is voor het onderhouden en repareren van diverse wapensystemen.

Dit ga je doen

Tijdens uitzending of op oefening, maar ook op de kazerne kan er behoorlijk wat materiaal defect raken. Daarom beschikt de Landmacht over hersteleenheden, die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en herstel van wiel- en rupsvoertuigen, geschut, instrumenten, verbindingsmiddelen en aggregaten.

Onze huidige wapensystemen bevatten ook steeds meer elektronica.Als Onderofficier Monteur Wapen Systemen ben je zowel monteur als leidinggevende.

In een uitzendgebied op op een oefening in binnen- en buitenland krijg je te maken met defecten door het intensieve gebruik van de diverse wapensystemen.

Je adviseert de gebruikers van wapensystemen over het gebruik en onderhoud. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het aan jou toevertrouwde groepsmaterieel, zoals voertuigen met bijbehorende wapens, verbindingsmateriaal en gereedschap.

Als commandant verzorg je tevens de opleiding van je personeel.

Hier ga je werken

Je gaat werken bij één van de hersteleenheden van de Koninklijke Landmacht. Deze eenheden zijn gevestigd op een groot aantal locaties in het land.

Na indiensttreding volg je eerst de Onderofficiersopleiding op de Koninklijke Militaire School in Ermelo, waar je alle militaire basisvaardigheden leert.

Na afronding start je met de vakgerichte opleiding bij het Defensie Opleidings- en Trainingscentrum Logistiek / Technische Dienst in Soesterberg.

Indien jij nog niet in het bezit bent van een rijbewijs dan volg je aanvullend de rijopleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Rijden in Oirschot.

Als Militair neem je deel aan verschillende oefeningen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je, net zoals elke Militair, uitgezonden kunt worden.

Jouw profiel

VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 3, MBO 4

Minimaal vereist diploma : VMBO GL, TL, MAVO, HAVO, VWO of MBO-4, aangevuld met : MBO-3 Eerste monteur mechatronica (Crebo 25340), ofMBO-3 Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie (Crebo 25304)MBO 4 Mechatronica (Crebo 25344)MBO 4 Technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie (Crebo 25309)

Je bent tussen de 17 jaar en 6 maanden en 30 jaar en 11 maanden

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je hebt een zwemdiploma nodig

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier