Vacature juridisch medewerker AZC/Gezinslocatie Emmen (vrijwilligersfunctie)
VluchtelingenWerk Nederland
Noord-Nederland
1 dag geleden

Voor de locatie Emmen (AZC / Gezinslocatie voor uitgeprocedeerde asielzoekers) zoekt VluchtelingenWerk een juridisch medewerker (vrijwilligersfunctie).

VluchtelingenWerk in de Gezinslocatie geeft uitleg over de asielprocedure, andere verblijfsrechtelijke procedures, juridische brieven, rechten en plichten.

Ook hebben we aandacht voor sociaal-emotionele problemen en bieden we geregeld een luisterend oor.

Tevens praten we met de bewoners van de Gezinslocatie over hun toekomst en het perspectief op verblijf in Nederland of elders.

Als men vrijwillig besluit terug te keren naar land van herkomst bekijken we op welke manier men kan worden ondersteund in het terugkeerproces zodat men goed voorbereid terugkeert.

Het hebben van een juridische achtergrond of opleiding is geen voorwaarde om dit werk te kunnen doen, wel een pré. Van de vrijwilliger wordt wel verwacht het interessant te vinden zich te verdiepen in de juridische materie.

Taken

 • Draaien van spreekuren
 • Gesprekken met cliënten
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier