Junior Consultant Elektrotechniek
Ricardo
Utrecht
5 dagen geleden

Binnen Ricardo Rail zijn we op zoek naar een (junior) Technisch Consultant Elektrotechniek. Als je bij Ricardo aan de slag gaat, word je onderdeel van een van onze teams.

Ieder team heeft zijn eigen specialisme. Natuurlijk is er ruimte binnen Ricardo om ook bij de andere teams te werken en jezelf te ontplooien.

Bij team Infra-Interface houd je je bijvoorbeeld bezig met de interactie tussen infrastructuur en materieel, waar EMC & Tractie belangrijke aspecten zijn, maar ook het bovenleidingsysteem.

Het werk

Als technisch consultant ben je de expert in de verschillende aspecten van de elektrotechniek bijvoorbeeld tractiesystemen in de trein, beveiligingssystemen of elektriciteitsvoorzieningen .

Je voert zelfstandige projecten en analyses uit, vaak in samenwerking met collega’s en klanten. Als consultant heb je veel contact met de opdrachtgevers en de fabrikanten en geef jij advies om de projecten tot een succes te maken.

Hiertoe behoren ook internationale klanten en opdrachtgevers.

Voorbeelden van werkzaamheden

Je kunt een aantal dagen aan het werk zijn bij de klant of je werkzaamheden bestaan voor aankomende week bestaan uit het beoordelen van testresultaten en ontwerpen tegen een vooraf overeengekomen scope en normen.

Of het kan natuurlijk een combinatie van beide zijn. De ene kant het helpen en analyseren van ontwerpen de andere kant het toetsen van ontwerpen.

Je werkveld zal zich focussen op de E-vakgebieden Tractie, testen en CCS (Command Control and Signalling).

Uiteindelijk ben jij een van onze adviseurs die de klant helpt om de klantvraag helder te krijgen, draag je suggesties aan om samen tot oplossingen te komen en signaleer je potentiele opdrachten tijdens klantcontacten.

Jij bent als het ware de expert en promotor van dit vakgebied.

Wij vragen :

 • WO Elektrotechniek afgeronde studie;
 • Affiniteit met energietechniek en kennis / interesse van elektrische systemen op treinen is een sterke pré;
 • Ondernemende persoonlijkheid, gericht op het oplossen van problemen en het durven geven van adviezen;
 • Je kunt goed omgaan met mensen uit verschillende werkvelden en kunt complexe technische zaken eenvoudig uitleggen;
 • Brede inzetbaarheid en flexibiliteit;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Wij bieden :

  Je komt terecht in een inspirerende omgeving met collega-professionals. Je gaat werken voor een open, informele organisatie waar flexibiliteit, uitdaging en ontwikkeling hoog in het vaandel staan.

  Een sterke organisatie met enthousiaste medewerkers en veel ruimte voor eigen initiatief. Daarnaast krijg je collega die je op weg helpen in je projecten en carrière en collega’s die altijd klaar staan als je vragen hebt.

  Graduate Programme

  Als je bij Ricardo Rail begint, neem je vanaf de eerste dag deel aan ons twee jaar durende Graduate Programme. We bieden een scala van uitdagende opleidingen aan, zodat jij je kunt ontwikkelen in de richting die het beste bij jou past.

  Met begeleiding van een mentor ga je in de praktijk aan het werk, zodat je snel zelfstandig met projecten mee kunt draaien.

  Het Graduate programma richt zich op de technische aspecten, maar ook op de soft skills. Hoe wordt je de consultant die je moet zijn.

  Voor welke klanten je werkt :

  In Nederland werken wij onder meer voor NS, ProRail, gemeentelijke vervoersbedrijven en verschillende overheden. In het buitenland behoren Siemens, Stadler, Bombardier, Alstom en Infrabel tot onze klantenkring.

  Er zijn dus mogelijkheden om bij te dragen aan internationale projecten, ook buiten Europa.

  Informatie :

  Voor meer informatie kan je terecht bij onze recruiter, Fabian Peek via fabian.peek ricardo.com of kan je een keertje langskomen voor een informeel gesprek.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier