Jurist bestuursrecht
Rijkswaterstaat
Haarlem, NL
5 dagen geleden

Wat is er mooier dan bijdragen aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland? Dat is precies wat jij gaat doen bij Rijkswaterstaat West-Nederland Noord (WNN).

Als juridisch adviseur bestuursrecht zet jij je vanuit Haarlem in voor de juridische kwaliteit van producten en diensten binnen de rechtsgebieden die relevant zijn voor onze (regionale en niet-projectgebonden) productie.

Zo draag je bij aan tastbare en maatschappelijk relevante projecten.

Wat jij gaat doen

Jouw werk als juridisch adviseur bestuursrechtrecht is veelzijdig. Komt er bij West-Nederland Noord een klacht, WOB-verzoek of bezwaarschrift binnen?

Jij staat in de startblokken om deze samen met jouw collega’s op te pakken. Ook geef je binnen West-Nederland Noord juridisch advies over de drie hoofdnetwerken die in beheer zijn bij Rijkswaterstaat (wegen, vaarwegen en watersysteem).

De nadruk van je werk ligt op bestuursrechtelijke zaken, maar je adviseert ook over het privaatrecht. Hierbij ga je aan de slag met schadeclaims en aansprakelijkheidskwesties.

Jouw exacte takenpakket wordt in overleg nader vormgegeven mede afhankelijk van jouw kennis, ervaring en affiniteit.

Wat neem je mee

De rol vraagt om een proactieve houding, en goede denkkracht die je combineert met een pragmatische, oplossingsgerichte benadering.

Om zo te komen tot de werkbare adviezen en oplossingen; in vaak complexe dossiers waar veel belangen spelen.

Continu streef jij naar kwaliteit en zoek je verbetermogelijkheden binnen de processen waaraan je deelneemt. Dat doe je samen met betrokken collega’s, waardoor jullie een bijdrage leveren aan een landelijk uniforme werkwijze en synergie binnen de (juridische en bestuurlijke) keten.

Verder kun je goed netwerken, bent organisatiesensitief en hebt overtuigingskracht. Je bent resultaat gedreven en pakt zaken planmatig aan.

Onze juristen werken nauw samen met andere onderdelen binnen Rijkswaterstaat én met externe partijen. In die samenwerking treed je op als een betrouwbare sparringpartner die vlot in actie komt.

Je lost knelpunten adequaat op, zonder de formele richtlijnen en procedures uit het oog te verliezen. Tot slot heb je goede contactuele eigenschappen en kun je een intern én extern netwerk onderhouden.

Meer weten

Wil je meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren? Of ben je erg nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet?

Maak dan vrijblijvend kennis met toekomstige collega, Michael Pronk, afdelingshoofd Werkenpakket. App of bel hem via 06-54352103.

Hij staat je graag te woord.

Weten wat je als jurist kunt doen bij Rijkswaterstaat? Meld je aan voor de online Meet & Greet op 21 mei!

Tijdens deze online sessie vertellen verschillende juristen over hun rol, projecten en werkveld bij Rijkswaterstaat. .

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken wij vanuit huis.

De meest actuele informatie vind je via deze .

Vacaturenummer : WNN-378

 • je hebt een wo-opleiding afgerond in Nederlands recht, bij voorkeur in de richting van bestuursrecht;
 • bij voorkeur kennis van en ervaring met waterstaatswetgeving en de Algemene wet bestuursrecht;
 • bij voorkeur ook kennis op het gebied van privaatrecht;
 • je hebt bij voorkeur ervaring met behandelen van WOB verzoeken en klachtbehandeling.
 • Voldoe je (nog) niet aan alle eisen, maar heb je wel de drive en potentie om je te ontwikkelen? Ook dan nodigen we je uit om te reageren en kijken we graag samen naar de mogelijkheden.

  Rijkswaterstaat investeert graag in talent. Uiteraard wordt de salarisschaal aangepast aan je kennis en ervaring. Een aanloopschaal kan hierbij van toepassing zijn.

  Meer weten? Bel of app dan met Michael Pronk, afdelingshoofd Werkenpakket via 06-54352103. Of Sandhya Autar, adviseur Werving en Selectie, via 06-40672393.

  Salarisniveau Schaal 11 Salaris Min €3279 - Max €5039 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

  Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Minimaal aantal uur per week 18 Maximaal aantal uur per week 18

  Werk en privé in balans

  Als jij lekker in je vel zit, presteer je beter. Dus vinden we het belangrijk dat jouw werk en privéleven in balans zijn.

  Thuiswerken is, ook als de coronamaatregelen verdwijnen, absoluut mogelijk. Net zoals het werken vanaf iedere andere locatie eigenlijk.

  En je kunt gebruikmaken van onze gunstige verlofregelingen of sparen voor extra vrije dagen.

  Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen.

  Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

  Interessante extra’s

  Naast het salaris en vakantiegeld van 8% krijg je jaarlijks een eindejaarsuitkering. Ook ontvang je een individueel keuzebudget (IKB).

  Dit bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

  Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

 • de online selectiegesprekken vinden plaats in week 23;
 • je standplaats is Haarlem maar vanwege de huidige coronamaatregelen werken we vanuit huis;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 • Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

  Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

  West-Nederland Noord is een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Wij opereren in een sterke politiek-bestuurlijke omgeving die ook landelijk actief en invloedrijk is.

  Waar wij ons mee bezighouden? Mobiliteit en een goede bereikbaarheid in Noord-Holland en in één van de grootste economische motoren van Nederland : de Randstad.

  Belangrijke (zakelijke) spelers hierin zijn : Schiphol, Greenport, Tata Steel, het zakendistrict op de Amsterdamse Zuidas en de haven van Amsterdam.

  Naast het hoofdwegennet beheren we de (noordelijke) Noordzeekust en het Noordzeekanaal. We bouwen de nieuwe zeesluis in IJmuiden, de grootste zeesluis ter wereld.

  Tot 2030 staat WNN voor de grootste onderhoudsopgave ooit : de renovatie en vervanging van 12 bruggen, 3 tunnels, 3 wegen en 5 sluizen en het grootste gemaal van Europa, in IJmuiden.

  Komende jaren gaan we daarnaast ruim 90 km snelweg vernieuwen en grotendeels vervangen door stiller asfalt.

  In totaal werken er ongeveer 275 mensen binnen WNN, verspreid over drie directies : Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.

  Werkenpakket

  De afdeling Werkenpakket is onderdeel van de directie Bedrijfsvoering. De (advies)werkzaamheden van de afdeling beslaan de aandachtsgebieden bestuurlijk-juridisch advies op gebied van bevoegd gezag-taken, netwerkmonitoring, informatiemanagement, SLA-management, coördinatie BHV, coördinatie vastgoed, 0800 en MIR.

  Het bestuurlijk-juridisch team binnen de afdeling Werkenpakket bestaat uit vijf personen en zorgt voor de juridische kwaliteit van producten en diensten binnen de rechtsgebieden die relevant zijn voor de (regionale- en niet-projectgebonden) productie van Rijkswaterstaat.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier