Internationaal beleidsmedewerker Buitenlandse Financiële Betrekkingen
Rijksoverheid
Den Haag
3 dagen geleden

Functie omschrijving

Hoe moet de toekomst van de Economische en Monetaire Unie eruitzien? Hoe kan Nederland het beste omgaan met de schuldenproblematiek in Argentinië, Oekraïne en Griekenland?

En wat kunnen we doen als een land zijn betalingsverplichtingen niet nakomt? In deze en andere vraagstukken bijt jij je als internationaal beleidsmedewerker vast.

Waarna je de ambtelijke top en de minister goed weet te adviseren. Je komt te werken bij een van de drie afdelingen van de directie Buitenlandse Financiële Betrekkingen (BFB).

Ons werkterrein bestrijkt de hele wereld en is volop in ontwikkeling, wat het kennisintensief en uitdagend maakt. Zo houden we ons dagelijks bezig met grote mondiale vraagstukken zoals de financiering van de klimaatdoelstellingen van Parijs, de rol van Europa in de veranderende wereldorde en de escalatie van de handelsspanningen.

Jouw economische kennis en deskundigheid, goede ideeën en durf komen hier uitstekend van pas en zijn ook breder inzetbaar binnen het ministerie van Financiën.

Een dag bij BFB is divers en uitdagend. ’s Ochtends kijk je hoe je een Nederlands bedrijf kunt ondersteunen bij een exporttransactie naar Ghana en overleg je met je collega’s over de risico’s in de opkomende economieën.

s Middags pak je de trein naar Brussel om met collega’s te onderhandelen over een nieuw wetsvoorstel van de Europese Commissie.

De volgende dag zit je in de Tweede Kamer ter ondersteuning van de minister en overleg je met collega’s bij andere ministeries.

Daarna bel je met je Slowaakse en Franse collega’s om een coalitie te vormen in voorbereiding op de vergadering volgende week.

Het gaat om cijfers, maar ook om de verhalen erachter. Wat we hier doen, heeft direct gevolgen voor alle Nederlanders. Zij voelen het in de portemonnee.

Als medewerker BFB werk je nauw samen met je collega’s bij alle drie de afdelingen, maar ook met andere ministeries zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vanuit het ministerie van Financiën hebben we een duidelijke eigen rol gericht op een financieel gezond Nederland. Vanuit je sterke inhoudelijke financieel-

economische kennis adviseer je duidelijk aan de ambtelijke top en de minister over brede economische vraagstukken. Op basis van je eigen opgebouwde (internationale) netwerk trek je continu samen op met collega’s uit andere landen om tot een voor Nederland gunstig resultaat te komen.

Je houdt ervan om op pad te gaan, vindt het leuk om deel uit te maken van ingewikkelde internationale onderhandelingen en je bent niet wars van een dag die totaal anders loopt dan je had voorzien.

Bij BFB krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen en maken we tijd voor opleiding en groei. Werken bij ons betekent : scherp zijn op de inhoud, in een politieke omgeving, maar altijd redenerend vanuit het algemeen belang.

De ambtenaren van Financiën werken hard, maar lachen en borrelen ook graag met elkaar. Samen met jou kijken we naar jouw wensen en de mogelijkheden van de afdeling.

Natuurlijk begeleiden we je en werken we in een hecht en betrokken team.

Arbeids voorwaarden

 • Je hebt minimaal een afgeronde Master opleiding, bij voorkeur economie / een economische opleiding.
 • Je hebt bewezen affiniteit met en volgt de actuele discussies over internationale politieke en economische vraagstukken.
 • Je hebt daarnaast een bewezen bredere affiniteit met het werkveld van het Ministerie van Financiën.
 • Overige arbeids voorwaarden

  Salaris omschrijving

  Afhankelijk van kennis en werkervaring zal inschaling plaatsvinden in schaal 10 BBRA (minimaal 2.631,-) oplopend tot schaal 13 BBRA 1984 (maximaal 6.

  097,-). Bedragen zijn bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

 • Je bent initiatiefrijk en kunt goed samenwerken.
 • Je bent pragmatisch ingesteld en bent in staat snel in te springen op dossiers die aandacht vragen.
 • Bijzonderheden

 • Je presteert goed onder druk.
 • Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-

  werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

 • Je bent analytisch sterk, formuleert kernachtig en hebt een goed gevoel voor politieke verhoudingen.
 • Je hebt een uitstekende actieve beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Dienst verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling Contract duur 2 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling Maximaal aantal uren per week 36

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier