Toezichthouder Milieu
Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied
Zaandam, NL
3 dagen geleden

Wil jij graag bijdragen aan een veilige werkwijze van bedrijven in de drukbevolkte metropoolregio? Kun jij grote en kleine ondernemers adviseren en motiveren mee te werken aan een beter milieu?

Bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) krijg je die kans.

Bekijk de uitdaging

De OD NZKG verleent vergunningen op het gebied van bodem, bouw en milieu en houdt toezicht op de naleving van de regels.

Hiermee dragen we bij aan de duurzaamheid, de leefbaarheid en de veiligheid in de regio.

Het team T&H Milieu en Leefomgeving, dat bestaat uit 70 enthousiaste professionals, richt zich op het uitvoeren van toezicht en handhaving bij zo’n 18.

000 bedrijven (geen Brzo-bedrijven). In dit team kunnen wij jouw passie en expertise als toezichthouder Milieu goed bij gebruiken.

Jij controleert bij uiteenlopende bedrijven of ze voldoen aan de geldende milieu- en veiligheidsvoorschriften. Zo beoordeel je de vloeistofdichte vloeren bij garagebedrijven, de opslag van gevaarlijke stoffen bij verffabrieken of beoordeel je de energieprestatie van een kantoorgebouw.

Kortom : je bent breed inzetbaar.

Je hebt oog voor de belangen van de ondernemer én van de omwonenden. Je handelt hierbij in de geest van de wet. Je werkt zelfstandig en signaleert tijdig knelpunten, die je proactief met de ondernemer bespreekt.

Samen zoeken jullie naar passende oplossingen. Hierbij werk je samen met collega’s uit andere teams en met partners in de regio.

Wat breng jij mee?

Jij hebt meer dan gemiddelde interesse voor het milieu en maatschappelijke vraagstukken. Met jouw ervaring in het vakgebied ben je nu toe aan een nieuw perspectief.

Je wilt meer vrijheid en zelfstandigheid. Meedenken over nieuwe mogelijkheden en een goed werkende aanpak.

Jij bent iemand met oog voor detail. Je kunt je eigen werk goed plannen en weet de juiste prioriteiten te stellen en afwegingen te maken.

Denk aan de frequentie van bedrijfsbezoeken, veiligheidsaspecten rond bedrijfsprocessen en locatie van het bedrijf, houding en gedrag van de onderneming.

Je adviseert bedrijven over eventueel te nemen maatregelen en bewaakt de afgesproken termijnen.

We doen dus niet alleen een beroep op je kennis van milieutoezicht, maar ook op je krachtige persoonlijkheid, communicatievaardigheden en het vermogen om door te pakken daar waar dit moet.

Verder vragen wij :

 • een afgeronde mbo-opleiding, bij voorkeur in de technologie of milieukunde;
 • aantoonbare werkervaring op het gebied van toezicht en handhaving;
 • omgevingsbewustzijn en bestuurlijke sensitiviteit.
 • Ons aanbod

  Je salaris is afhankelijk van je opleiding en je opgebouwde werkervaring. Je mag in ieder geval rekenen op minimaal € 2.

  496, (schaal 8) als starter en maximaal € 4.386, (schaal 10) bruto per maand als ervaren toezichthouder. De genoemde bedragen gaan uit van een 36-urige werkweek.

  We stellen je aan voor de duur van een jaar, maar streven bij gebleken geschiktheid naar een relatie voor langere termijn.

  De Omgevingsdienst NZKG volgt de rechtspositieregeling die ook voor de provincies geldt, de CAO Provinciale Sector. Daarbij kennen wij een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 22,37% van je brutosalaris en een volledige OV-vergoeding voor woon-werkverkeer.

  Ons kantoor bevindt zich direct naast station Zaandam.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier