Teamleider chronische zorg
ZorgvisieBanen
Amsterdam, NL
1 dag geleden

Ben jij verpleegkundige met bij voorkeur een specialistische vervolgopleiding en wil jij met jouw leiderschapskwaliteiten een belangrijke bijdrage leveren aan chronische zieke patiënten binnen OLVG?

Functieomschrijving

In deze teamleidersfunctie geef je samen met jouw collega-teamleider leiding aan een team van ruim 47 personen. Dit team bestaat uit dialyseverpleegkundigen, dialyse-

assistenten, verpleegkundig specialisten, medewerkers van het medisch maatschappelijk werk en medewerkers van het secretariaat van de afdeling Dialyse.

Je komt te werken in een ambitieus en gedreven team dat gaat voor de beste zorg voor al onze patiënten. Samen met jouw collega's lever je een belangrijke bijdrage aan kwaliteitsbevordering en het maken van efficiëntieslagen op de afdeling o.

a. door het toepassen van LEAN- en VBHC-projecten op de afdeling.

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van de verschillende werkprocessen op de afdeling.

Je bent het aanspreekpunt van de afdeling voor de artsen, andere zorgprofessionals en bovenal voor de medewerkers uit je team die je actief coacht en begeleidt.

Je inspireert en verbindt jouw team om zo het beste uit zichzelf en de afdeling te halen. Tevens zorg je voor een optimaal leer- en werkklimaat.

Je bent als teamleider zichtbaar aanwezig op de werkvloer en medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de afdeling conform de ambities van OLVG en de resultaatverantwoordelijke eenheid (RVE) Interne Geneeskunde.

Je werkt nauw samen met de andere teamleiders binnen de gezamenlijke RVE en neemt deel aan overleggen tussen o.a. de teamleiders en operationeel managers.

Kortom, een uitdagende functie waarin je veel van jezelf kwijt kunt en die volop mogelijkheden biedt voor jouw eigen ontwikkeling.

De Dialyse afdeling is een onderdeel van de resultaatverantwoordelijke eenheid (RVE) Interne Geneeskunde. De afdeling Dialyse heeft de beschikking over 30 stations 's ochtends en 's middags.

Tevens heeft de afdeling een aparte peritoneale-dialyseunit. Op de afdeling worden alle acute en chronische nierfunctievervangende technieken toegepast.

Naast hemodialyse kunnen patiënten kiezen voor peritoneale dialyse, waarbij de behandeling, na instructie door de dialyseverpleegkundige, door de patiënt thuis wordt uitgevoerd.

De dialyseverpleegkundigen werken op beide specialisaties.

Je komt te werken in een groot en hecht team. Een afdeling waar persoonlijke ontwikkeling en het altijd verbeteren van kwaliteit centraal staat.

Er is ruimte voor zelfontplooiing en verpleegkundig leiderschap wordt in OLVG aangemoedigd. Je collega's zijn vakspecialisten die zeer betrokken zijn bij de patiënten maar ook bij jou als collega.

Functie-eisen

 • Je bent een BIG-geregistreerde verpleegkundige, met bij voorkeur de dialyseaantekening of een andere specialistische vervolgopleiding.
 • Je hebt leidinggevende ervaring en bij voorkeur een managementopleiding gevolgd of je bent bereid deze te volgen.
 • Je hebt een heldere visie op zorg- en dienstverlening en weet dit om te zetten in beleid, werkprocessen en operationele aansturing.
 • Je beschikt over leiderschapskwaliteiten, besluitvaardigheid en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je weet als geen ander hoe je een team kan motiveren en enthousiasmeren.
 • Je kunt goed prioriteiten stellen en bent proactief en resultaatgericht.
 • Je bent iemand die aan- en doorpakt, kansen ziet en deze ook weet te benutten. Je draagt zo actief bij aan je eigen ontwikkeling en die van de afdeling.
 • Je hebt affiniteit met certificeringstrajecten (bij voorkeur HKZ of NIAZ)
 • OLVG heeft meerdere locaties. Werken bij OLVG kan dan ook 'werken op meerdere locaties' betekenen. We kennen twee hoofdlocaties, te weten locatie Oost aan het Oosterpark en locatie West aan de Jan Tooropstraat.

  Je zult als teamleider werken op beide locaties maar jouw hoofdstandplaats is locatie West.

  Werken bij OLVG betekent werken in hét stadsziekenhuis van Amsterdam. Een werkomgeving waar jij jouw talent optimaal kunt ontwikkelen en in kunt zetten om samen direct of indirect onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

  Het betreft een functie voor in eerste instantie de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid en vacatureruimte volgt een contract voor onbepaalde tijd.

  De CAO Ziekenhuizen is van toepassing. Afhankelijk van je ervaring en opleiding word je ingeschaald in FWG-schaal 55 , minimaal € 2.

  665,- en maximaal € 3.917,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week).

  Naast uitstekende waaronder een goede reiskostenregeling conform de CAO Ziekenhuizen, een eindejaarsuitkering van ruim 8%, een persoonlijk levensfasebudget en vakantiegeld van ruim 8% hebben wij je ook interessante extra's te bieden : kortingen op verzekeringen, korting bij diverse lokale ondernemers en nog veel meer.

  Wil je een van jouw arbeidsvoorwaarden inruilen voor een arbeidsvoorwaarde die beter past bij jouw eigen situatie? Dat kun je regelen via het OLVG Meerkeuzesysteem.

  Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Carolien Swart, operationeel manager, via het telefoonnummer

  Interesse? We ontvangen jouw sollicitatie graag via de sollicitatiebutton.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier