Officier Logistieke Dienst
Ministerie van Defensie
Den Helder, NL
2 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Heb jij een opleiding afgerond op ten minste HBO-niveau en wil je leiding gaan geven aan de logistieke keten bij de vloot of het Korps Mariniers?

Waar ook ter wereld? Op zee en aan de wal? Kies dan voor een carrière als Officier Logistieke Dienst bij de Marine. Veel breder kan je horizon niet worden!

Dit ga je doen

Onze marineschepen en onze eenheden van het Korps Mariniers zijn overal ter wereld, onder alle omstandigheden voor langere tijd inzetbaar.

Hierbij is een goede logistieke ondersteuning van essentieel belang. Als Officier Logistieke Dienst ben je verantwoordelijk voor de hele logistieke keten.

Zowel bij de vloot, als bij het Korps Mariniers. Dat houdt in dat je samen met je team zorgt voor bevoorrading en voorraadbeheer, personele en financiële administratie en beheer, juridisch advies, catering en facilitaire ondersteuning zodat gezamenlijk de opdracht en operatie kan worden uitgevoerd.

Hier ga je werken

Na je opleiding kun je beginnen als Ondergeschikt Hoofd van de Logistieke Dienst aan boord van een schip of een operationeel ondersteunende functie bij het Korps Mariniers.

Daarna wissel je banen, op zee of het Korps Mariniers, af met bestuurlijke en ondersteunende functies aan de wal. Als jurist kom je dan ook in aanmerking voor juridische functies.

Maar eerst begin je als adelborst op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) voor de algemene militair-maritieme officiersopleiding en de vaktechnische opleiding.

Tijdens de, één jaar en elf maanden durende, opleiding ga je ook naar zee om het samenwerken en leven met je teamgenoten aan boord te ervaren.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend

 • Appèl en briefing van de commandant
 • Briefing geven aan onderofficieren
 • Bevoorradingsplanning briefen aan onderofficieren
 • Personeelszaken
 • Rondje op de werkvloer
 • Financiële administratie
 • Toezicht bij goederentransport
 • Bespreking goederentransport
 • Facilitaire ondersteuning
 • Middag

 • Bevoorradingsplanning maken
 • Sporten
 • Functioneringsgesprekken
 • Maandrapportage opmaken
 • Cursus Duits
 • Sporten
 • Bevordering collega
 • HBO, WO

  Relevante HBO / WO studie in de richting Logistiek / Facilitair, Financieel / Economisch of Bestuurs- / Bedrijfskunde. Daarnaast zijn we ook op zoek naar afgestudeerde juridische master studenten met civiel effect.

  Je bent tussen de 17 jaar en 6 maanden en 30 jaar en 11 maanden

  Je bent tussen de 160 cm en 200 cm (vrouw), 160 cm en 200 cm (man)

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM)

  Het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) maakt deel uit van de Nederlandse Defensie Academie en verzorgt de initiële opleiding tot officier bij de Koninklijke Marine.

  Deze opleiding duurt voor VWO'ers nominaal 5 tot 5,5 jaar (voor HBO / WO'ers 2 tot 2,5 jaar).

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

  Jouw loopbaan

  Als ondergeschikt hoofd van de logistieke dienst ben je verantwoordelijk voor de logistieke keten aan boord van een schip.

  Wanneer je wordt bevorderd ga je meer bestuurlijke functies uitvoeren en zal je meer op strategisch niveau gaan opereren.

  De sollicitatie

  Voorlichting Marine (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstellings- en Adviescommissie (AAC)

  Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

  Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  Vacatures

 • Onderofficier Verpleegkundige
 • Wil jij werken als verpleegkundige, maar wil je ook wat van de wereld zien? Als Onderofficier...

  Bonus €3.600 per jaar Salaris tot €2.650 MBO 4, HBO Marine Verzorging, gezondheid en geneeskunde

 • Officier Technische Dienst (HBO / WO)
 • Wil jij je technische talenten verder ontwikkelen? Als Officier Technische Dienst geef je leiding...

  Bonus €3.600 per jaar Salaris tot €3.400 HBO, WO Marine Techniek en materieel

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier