Officier Lichamelijke Opvoeding & Sport (HBO/WO)
Ministerie van Defensie
Den Haag, NL
5 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Dit ga je doen

u / u Heb jij de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)met het profiel leraar 1e graad (Crebonr. 35025), afgerond (of bijna afgerond) en wil jij jouw steentje bijdragen aan de fysieke - en mentale vorming van de militairen bij de Koninklijke Landmacht?

Dan is de functie LO / Sportofficier bij de Landmacht iets voor jou.

Aan militairen bij de Landmacht stellen we hoge eisen. Zowel op fysiek als mentaal gebied is een goede conditie vereist.

Alleen dan kunnen we uitstekende resultaten boeken bij elk militair optreden. De Lichamelijke Oefening / Sportorganisatie verzorgt de begeleiding en training op fysiek en mentaal vlak aan individuen en groepen ongeacht waar ze zich bevinden en wat ze doen.

Als LO / Sportofficier bij de Landmacht geef je leiding aan sportinstructeurs op een LO / sportgroep. Samen met je team maak je eenheden en individuen fysiek en mentaal geschikt voor de operationele inzet en adviseer je eenheden over de fysieke en mentale opleiding & trainingsprogramma’s.

Jouw team ondersteunt, begeleidt en adviseert waar het nodig is. Je bent doelgericht, weet waar je mee bezig bent en kan dit altijd uitleggen.

Daarnaast werk je mee aan een gezond werk- en leefklimaat en het sportieve imago van de Landmacht.

Hier ga je werken

Je gaat werken bij één van de LO / Sportgroepen van de LO / Sportorganisatie Koninklijke Landmacht, die verspreid in Nederland gevestigd zijn.

Zoals elke militair moet je er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden.

Voordat je als LO / Sportofficier bij de Landmacht aan de slag gaat, volg je eerst de Korte Officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie van de Nederlandse Defensie Academie in Breda.

Deze opleiding duurt 46 weken en bestaat uit een Beroepsopleiding (militaire deel) van 39 weken en een Gemeenschappelijke Officiersopleiding van 7 weken.

De opleiding wordt afgerond met een Vaktechnische Opleiding van 4 maanden bij de LO Sportschool op de Bernhardkazerne in Amersfoort.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Ochtendappèl en weekoverleg met de sportgroep Sollicitatiegesprek voor een nieuwe instructeur Protocol opstellen voor veilig sporten op de kazerne Gesprek met een compagniescommandant voor een oefening in Spanje Gesprek met een leverancier voor nieuwe fitnessapparatuur Functioneringsgesprek met een instructeur Verslag opmaken van het functioneringsgesprek Landelijk overleg sportofficieren Middag Administratieve personeelszaken Functioneringsgesprek met een sportinstructeur Verslag opmaken van het functioneringsgesprek Administratieve taken Buitengewoon appèl vanwege bevorderingen Receptie Huisbezoek zieke collega-sportinstructeur Avond Fitnessen Hardlopen Zwemmen Hardlopen

Jouw profiel

HBO - Academie Lichamelijke Opvoeding, profiel Docent Lichamelijke Opvoeding (bijna) afgerond

Je bent tussen de 17 jaar en 28 jaar en 11 maanden

Je bent minimaal 155 cm (vrouw), 155 cm (man)

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je bent fit genoeg voor cluster 1

Ben je benieuwd wat je moet doen om op dit cluster niveau te komen? Klik dan op het trainingsschema voor cluster 1

Trainingsschema cluster 1

Je hebt een zwemdiploma nodig

2 / 2

Als officier ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je veel leidinggevende ervaring op. Dit komt je goed van pas. Binnen en buiten Defensie.

1 / 2

Als LO / Sportofficier bij de Landmacht geef je leiding aan sportinstructeurs op een LO / sportgroep.

2 / 2

Als officier ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je veel leidinggevende ervaring op. Dit komt je goed van pas. Binnen en buiten Defensie.

1 / 2

Als LO / Sportofficier bij de Landmacht geef je leiding aan sportinstructeurs op een LO / sportgroep.

2 / 2

Als officier ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je veel leidinggevende ervaring op. Dit komt je goed van pas. Binnen en buiten Defensie.

Zo word je het

Jouw sollicitatie Defensie opleiding

Voorlichting Landmacht (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

Invullen vragenlijsten

Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

Psychologisch Onderzoek (PO)

Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Kennismakingsdagen Landmacht

Je komt langs bij de Landmacht om een paar dagen ervaring op te doen (hier word je voor uitgenodigd, hoef je dus niet zelf te doen).

Hier kun je laten zien en zelf ervaren of werken bij de Landmacht iets voor jou is.

Aanstellings- en Adviescommissie (AAC)

Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

Medisch Onderzoek

Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

Veiligheidsonderzoek (VO)

Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstelling

Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

Nederlandse Defensie Academie (NLDA) HBO-WO

Elke militair start zijn of haar dienstverband met een opleiding. De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) verzorgt de algemene opleiding van officieren.

De eenheid waar je gaat werken verzorgt doorgaans het vakinhoudelijke deel. Voor de meeste HBO’ers en WO’ers duurt de opleiding tot officier in totaal ongeveer anderhalf jaar.

Vaktechnische Opleiding (VTO) Officieren

De specialistische vakkennis komt aan bod tijdens de vaktechnische opleiding (VTO) en duurt 3 tot 12 maanden. Je gaat hiervoor naar een van de opleidingscentra van het Opleidings- en Trainingscommando, afhankelijk van het wapen (gevechts- en gevechtsondersteunende eenheid) of dienstvak (ondersteunende eenheid) waar je gaat werken.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier