Communicatieadviseur Sociaal Domein
Daerom!
Naaldwijk,NL
6 dagen geleden

Organisatie

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland.

Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen.

Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden.

We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters : Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concern control en eenheid bureau gemeentesecretaris.

Cluster Bedrijfsvoering

De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster zorgen voor solide bedrijfsvoering. Het cluster voorziet hiertoe in de informatiebehoefte, advisering, kaderstelling en ondersteuning van de andere clusters op alle taakvelden van bedrijfsvoering (personeel, financiën, informatievoorziening, automatisering, belastingen, juridische en facilitaire zaken).

Met de klantvraag centraal werken zij aan integrale oplossingen en wordt er aangestuurd vanuit de 1ste, 2de en 3de lijn.

Opdracht

Je begint je dag met het checken van je mailbox en je agenda. Voordat het actualiteitenrondje met je communicatiecollega’s en de bestuursadviseurs communicatie begint, weet jij al wat er speelt in de media op het gebied van het sociaal domein.

Je geeft aan dat je morgen een persbericht gaat verzenden en dat je graag van de wethouder nog een quote in het bericht wil verwerken.

Dit gaat de bestuursadviseur voor je regelen. Terug op je werkplek gaat je telefoon. Een collega van Beleid wilt graag sparren over een kernboodschap voor een nieuwe regeling.

Je laat je niet leiden door de waan van de dag, maar je beseft je ook dat dit niet kan wachten, iets anders zal even moeten wachten.

Een goed moment om samen even te brainstormen over de opdracht om te komen tot een oplossing. Je bedenkt je daarna hoe je dit voor een volgende keer eerder zou kunnen horen en organiseren.

Terug op je plek werk je verder aan een communicatieplan over eenzaamheid. Vanuit een helikopterview zie je de grote lijnen, leg je verbanden met andere onderwerpen uit het sociaal domein, durft problemen te benoemen en draagt daar ook strategisch een oplossing voor aan.

Voor je het weet is het lunchtijd.

Na de lunch schuif je (digitaal) op het stadhuis in Den Haag aan bij een regionaal communicatieoverleg. Met communicatieadviseurs van andere gemeenten uit de regio werk je aan een regionaal communicatieplan.

Jij vertegenwoordigt de gemeente Westland en zorgt ervoor dat er rekening wordt gehouden met onze lokale uitgangspunten.

Teruggekomen op je werkplek begin je aan een projectoverleg. Samen met collega’s van beleid, bedrijfsvoering en dienstverlening bespreek je hoe de gemeente jongeren kan betrekken bij het terugdringen van alcoholgebruik onder hun leeftijdsgenoten.

De tijd vliegt voorbij, en terwijl je snel een nieuwsbericht voor de gemeentesite en bijpassende posts voor social media afrondt, komt er een persvraag binnen.

De vraag moet nog dezelfde middag beantwoord worden. Jij weet welke collega’s hier een antwoord op kunnen hebben en hoe dit aansluit op de waarden van de gemeente.

Op het randje van de deadline werk je met je communicatie collega een callsheet uit voor een item in de gemeenterubriek op de lokale televisie.

Als dat klaar is stuur je nog even wat mailtjes. Tevreden sluit je je laptop af en ruim je je werkplek op. Morgen weer een nieuwe dag, vol met uitdagingen!

Vereisten / knock-outcriteria

1. Uurtarief maximaal € 79,30 (schaal 10) inclusief reiskosten, excl. btw.

2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.

Gunningscriteria (weging)

3. Een afgeronde opleiding op het gebied van Communicatie op minimaal hbo bachelor niveau (15 punten).

4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de rol van Communicatieadviseur in de afgelopen 5 jaar (30 punten).

5. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring binnen het Sociaal Domein in de afgelopen 5 jaar (25 punten).

6. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met Factor C in de afgelopen 4 jaar (10 punten).

7. Aantoonbare werkervaring binnen een overheidsorganisatie in de afgelopen 5 jaar (20 punten).

Competenties

 • Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken.
 • Je kan goed creatief denken en praktisch uitvoeren.
 • Je krijgt energie van zowel strategisch opereren als de handen uit de mouwen steken.
 • Je bent in staat om collega’s van de verschillende clusters te adviseren over de strategische, tactische en operationele inzet van communicatiemiddelen.
 • Daarbij houd je rekening met in- en externe spelers, de maatschappelijke omgeving en het politieke speelveld.
 • Je hebt een brede blik zowel binnen als buiten de organisatie.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier