User Researcher NN-app
NN
Locatie The Hague, Netherlands
2 dagen geleden

JOB DESCRIPTION

Jij begrijpt precies het gedrag van onze klanten, hun behoeftes en motivaties, want je laat er nogal wat analyses en observaties op los.

Zo help je ons de meest optimale klantreizen te realiseren, waardoor onze klanten zich heel goed geholpen voelen.

Deze onderzoeksfunctie, waarbij jij het hele spectrum van onderzoek inzet voor de juiste oplossingen, biedt je een salaris van maximaal € 6.009 bruto per maand.

Jouw impact als User Researcher bij NN

Jij zet de klantervaring centraal zodat we tot de kern van de klantvraag komen. Je voert hiervoor kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken uit.

Denk bijvoorbeeld aan interviews, usabilitytesten, surveys, data-analyse en heatmaps. Je bekijkt kritisch welke onderzoeksaanpak het beste past bij de vraag die er ligt.

Die vraag komt soms vanzelf jouw kant op en in andere gevallen zie je zelf welke vraag aandacht nodig heeft.

In jouw rol ondersteun je het retail-app team van Nationale-Nederlanden door klantbehoeftes centraal te stellen en een oplossing te creëren die voor de klant waarde toevoegt.

Dat doe je niet alleen; je werkt veel samen met je collega’s van het NN Research team. Collega’s krijgen dankzij jou zicht op de slagingskans van hun (deel)oplossingen.

Zijn hun oplossingen echt gebruiksvriendelijk en toegankelijk? Samen met je team zet jij de inzichten om in kansen voor de organisatie, daarmee help je je collega’s echt verder.

Wat je gaat doen

 • Je initieert zelf klant- en gebruikersonderzoek om onderliggende kansen of problemen te ontdekken en te prioriteren
 • Je maakt heldere onderzoeksvoorstellen, goede testplannen en weet anderen hierin mee te nemen
 • Jij kunt zelfstandig zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeken uitvoeren. Dit betekent o.a. dat je een kei bent in interviewen
 • Al je bevindingen bundel je in complete rapportages met duidelijke aanbevelingen en oplossingen. Jij kunt inzichten op een heldere wijze presenteren aan collega’s
 • Jij haalt relevante signalen op uit klantfeedback en deelt deze actief met het team
 • Jij zorgt dat de competentie onderzoek binnen NN verder wordt verspreid door een actieve bijdrage te leveren in het Customer Research Gilde.
 • Jij begeleidt collega’s in het initiëren, opzetten en (onder begeleiding) uitvoeren van onderzoek
 • Jij bent een ambassadeur voor het onderzoeksvakgebied. Je deelt zowel intern als extern graag je kennis en inspireert anderen daarmee
 • Met wie je werkt

  Jouw team is het retail app team van NN. Een hecht end-to-end team dat samen de app ontwikkelt. De app biedt één overzicht van al onze producten.

  Dit betekent dat er samen aan wordt gewerkt door alle bedrijfsonderdelen. Je werkt nauw samen met alle UX-designers, maar ook jouw collega onderzoekers denken graag mee over specieke onderzoeksvraagstukken.

  Samen tillen we klantervaringen naar een hoger niveau met de klantbehoefte als middelpunt. Wij zorgen dat we bij NN volledig in de belevingswereld van de klant kunnen stappen en maken zo onze dienstverlening persoonlijk en relevant op een makkelijke digitale werkwijze.

  In je zelfsturende team vind je dé omgeving om jezelf uit te dagen, initiatieven te nemen, je steeds verder te ontwikkelen en zo de beste resultaten te bereiken.

  Wat je meebrengt

  Met jouw ondernemende en innoverende mindset krijg je dingen voor elkaar. Je hebt een flinke dosis positieve energie. Je hebt ook :

 • Minimaal 8 jaar ervaring met klant- en / of gebruikersonderzoek
 • Een onderzoeksachtergrond in bijvoorbeeld een afgeronde opleiding Psychologie of Human Computer Interactions
 • Een behoorlijke hoeveelheid lef; jij snapt dat je van fouten leert
 • Sterke samenwerkingsskills waardoor je onderzoeksinzichten omzet in kansen samen met je opdrachtgever en je team
 • Een enorm inlevingsvermogen waarmee je je steeds focust op wat de klant ervaart, voelt en nodig heeft
 • Blijf je ontwikkelen

  Wij vinden het belangrijk dat jij je kunt blijven ontwikkelen. We geven je de ruimte en het vertrouwen om te groeien in je carrière en als mens.

  Wij helpen je hierbij met :

 • Volop training- en opleidingsmogelijkheden in ons Learning & Development Centre
 • Een groot (internationaal) netwerk van collega’s die graag hun kennis met je delen
 • De autonomie om je eigen ontwikkelroute te bepalen
 • Over NN

  Wij helpen mensen zorgen voor wat zij echt belangrijk vinden. De wereld waarin we leven mag dan veranderen, wat er echt toe doet voor mensen, blijft hetzelfde.

  Familie, vrienden, liefde, gezondheid, thuis en werk natuurlijk ook. Met jouw inzet maken we onze dienstverlening persoonlijker en relevanter.

  Zo kunnen we als organisatie echt het verschil maken vanuit al onze merken : Nationale-Nederlanden, NN Investment Partners, ABN AMRO Verzekeringen, Movir, AZL, BeFrank, Zicht en OHRA.

  Arbeidsvoorwaarden die bij jou passen

  Jij bent meer dan alleen een collega en dat snappen we bij NN heel goed. Je hebt verschillende rollen in het leven en daar horen keuzes bij.

  Wij stellen jou in staat arbeidsvoorwaarden te kiezen die voor jou belangrijk zijn en aansluiten bij jouw privésituatie.

  Denk aan het bijkopen van vakantiedagen en flexibele werktijden. Je vakantiegeld en 13de maand ontvang je maandelijks bij je salaris, daar hoef je niet op te wachten.

  Je krijgt van ons een NS-Business Card, waarmee je niet alleen snel en gemakkelijk naar kantoor reist, maar ook onbeperkt door heel Nederland, zeven dagen per week.

  Vanwege het coronavirus werken alle NN-collega’s op dit moment volledig digitaal en vanuit huis. Het is op dit moment ook nog niet duidelijk wanneer we weer op kantoor kunnen werken.

  De officiële standplaats voor deze functie is Den Haag.

  Word jij onze nieuwe collega?

  Ben jij enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past in het team en bij NN? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren.

  Wij zijn erg benieuwd naar wie jij bent, wat jou beweegt en wat jij kunt bijdragen in deze functie bij NN.

  Solliciteer direct!

  Heb je nog vragen over de vacature of de procedure? Bel of stel je vraag via WhatsApp aan Marije Ledeboer, Senior Recruiter via 06-22908463 of via marije.ledeboer nn-group.com.

  Het gaat hier om een permanente positie. Een kandidaat ontvangt een contract van NN en we staan niet open voor interim / freelance opdrachten en / of kandidaten of acquisitie door bureaus.

  Alvast bedankt voor uw begrip.

  Solliciteer Bewaar vacature

  Email deze vacature naar :

  Email deze vacature naar jezelf of een vriend. Jouw naam E-mailadres van de ontvanger

  Succes!

  Your email is on its way...

  Mislukt!

  E-mail is niet verzonden

  Ons sollicitatieproces

  Stap 2

  Interview & online assessment

  Past NN bij jou?

  Bij NN vinden we je persoonlijkheid minstens zo belangrijk als wat je kan. Doe de 'CompanyMatch' test en ontdek in hoeverre we bij elkaar passen. Doe de test

  Ontvang notificaties van vergelijkbare vacatures

  Je ontvangt wekelijks updates

  Enter Email address (Required) E-mailadres mag niet leeg zijn Please enter valid email Success! Successfully subscribed for similar jobs Failure! You have already subscribed for this job Failure! Failed to subscribed for similar jobs

  Succes!

  Succesvol ingeschreven voor vergelijkbare vacatures

  Profielaanbevelingen

  No recommendations found

  Vergelijkbare vacatures

  No recommendations found

  Anderen bekeken ook

  No recommendations found

  NN e-library

  Bij NN vinden persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Daarom geven we je 100 gratis

  e-business books cadeau! Download direct een e-book passend bij jouw carriere. Download e-book

  Over NN

  Wij helpen mensen zorgen voor wat zij echt belangrijk vinden. De wereld waarin we leven mag dan veranderen, wat er echt toe doet voor mensen, blijft hetzelfde.

  Familie, vrienden, liefde, gezondheid, thuis en werk natuurlijk ook. Met jouw inzet maken we onze dienstverlening persoonlijker en rele-vanter.

  Zo kunnen we als organisatie echt het verschil maken vanuit al onze merken : Nationale-Nederlanden, NN Investment Partners, ABN AMRO Verzekeringen, Movir, AZL, BeFrank, Zicht en OHRA.

  Lees meer

  Ontmoet onze tech-collega's

  Vijai Ramcharan - Innovation Architect, cultuursnuiver en familieman

  Toen ik 11 jaar was, in de jaren 80, nam mijn oudere broer mij een keertje mee naar de V&D, waar zo’n Commodore stond. Mijn broer liet mij daar zien hoe je een simpel computerprogrammaatje kon schrijven, waarna je naam in een soort animatie op het scherm verscheen.

  Prachtig was dat! Het gevoel dat je iets kunt creëren, vond ik heel cool. Je kunt wel zeggen dat ik van jongs af aan een techneut in hart en nieren ben.

  Inmiddels werk ik bij NN als Innovation Architect aan technische innovaties die passen bij een bedrijf in transformatie.'

  Lees meer

  Marco Kerstens - IT Engineer, gamer en Lord of the Rings-fan

  Met mijn collega’s kan ik over veel meer dan alleen het werk praten. Over mijn hobby’s bijvoorbeeld. Ik houd van fantasy.

  Boeken, films, games. The Lord of the Rings. The Witcher. Dat werk. Ik vind het heel leuk om te zien hoe mensen andere werelden kunnen verzinnen.

  Daarnaast mag ik graag gamen. Ik ben best wel competitief ingesteld en doe ook mee aan online toernooitjes. Als je hierover gesprekken voert ontdek je grappig genoeg dat er veel meer collega’s zijn die iets met fantasy en gamen hebben.’

  Lees meer

  Martijn Walter - Digital Technical Solution Analist en innovator

  We kunnen er niet omheen : IT is van cruciaal belang voor NN. De concurrentie wordt immers steeds groter. Nieuwe aanbieders bedienen zich van de modernste IT-technieken.

  Het is dus belangrijk dat je de aansluiting behoudt. Werken aan een state-of-the-art IT-infrastructuur is een hele uitdaging.

  Ook omdat we hier en daar met verouderde computersystemen werken. Deze systemen moeten wel optimaal geïntegreerd worden met nieuwe technologieën om te kunnen blijven voldoen aan de vraag van de gebruikers.'

  Lees meer

  Mike Wallet -Cyber Security Specialist

  Soepel. Digitaal. Kennismaking. Teams. Werken op afstand. Deze vijf steekwoorden kenmerken mijn eerste maanden bij NN. Vraag je mij een zin van vijf woorden?

  Dan zeg ik : Ondanks corona erg goed geland". De eerste maanden waren wel even wennen. Want door de coronacrisis werkte ik meteen volledig vanuit huis.

  Maar je wordt daarbij goed ondersteund. Zo werd mijn laptop thuis afgeleverd. Ook de digitale onboarding was uitstekend geregeld.

  Vooraf ontving ik een app met informatie over het bedrijf. Zo word je echt klaargestoomd voor je eerste werkdag.' Lees meer

  Matthijs van der Meijden -Cloud Engineer

  Wat ik miste in mijn vorige baan heb ik bij NNIP gevonden. Je krijgt hier van meet af aan vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen.

  Zo heb ik dankzij de flexibiliteit van NN een paar weken remote gewerkt bij mijn vriendin in Oekraïne. Bovendien heb ik mij hier verder kunnen ontplooien.

  Zo werken we hier continu met state of the art technologie, en word ik aangemoedigd om daarvan gebruik te maken. Mijn manager geeft mij dus alle ruimte, zolang mijn interne klanten maar tevreden zijn.’ Lees meer

  Lejon Bergman -Full Stack Developer

  Nationale-Nederlanden is een divers bedrijf. Ik vind dat fijn. Er zijn hier veel plekken waar je nieuwe dingen kunt leren en tegelijk kunt voortborduren op wat je al hebt geleerd.

  En waar je dus kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Kijk maar naar mijn overstap van Back End naar Full Stack. Maar ook een overstap naar een ander bedrijfsonderdeel behoort hier tot de mogelijkheden.

  Als je voor jezelf een pad hebt uitgestippeld zijn de kansen eigenlijk onbegrensd.’ Lees meer

  Erik Ammerlaan -Full Stack Engineer en orgelspeler

  Een groter contrast lijkt bijna niet mogelijk : klassieke muziek spelen op een eeuwenoud orgel én werken in het innovatieteam van NN.

  Maar voor mij vullen deze rollen elkaar juist heel goed aan. Naast mijn passie voor techniek, is muziek ook heel belangrijk in mijn leven.

  Ik heb beide nodig om me compleet te voelen. Een orgel bespeel je met handen en voeten, in je eentje bedien je als het ware een heel orkest.

  Je bent dus zeer bepalend in de klank die wordt gecreëerd. Soms speel ik voor toeristen die de kerk komen bezoeken, dat is ontzettend leuk!'

  Lees meer

  Manuel Mazarredo - Auditor, Ethical Hacker, vader, Black Belt en Ironman

  Bij een audit stel ik vragen om te controleren of processen, systemen en de mensen die ermee werken, doen wat ze moeten doen.

  Als Ethical Hacker ga ik een stapje verder, daarbij stel ik systemen en mensen echt op de proef door tot het uiterste te gaan.

  Werkt het in extreme omstandigheden?' is de vraag die ik eigenlijk stel en om hem te beantwoorden gedraag ik me letterlijk als een crimineel.

  Zowel digitaal als fysiek probeer ik in te breken in systemen, data centers, of soms gewoon op de werkvloer op klaarlichte dag.

  Hoe mensen hierop reageren laat zien hoe goed NN voorbereid is op echte criminaliteit.'

  Lees meer

  Aafke Croockewit - UX Designer, DJ en kitesurfer

  Het uiteindelijke ontwerp van een product hangt af van veel factoren. In die zin lijkt het proces wel een beetje op mijn tweede liefde : kitesurfen.

  Als het waait ga ik vaak uit werk linea recta naar het strand. Dan zit mijn hoofd nog vol met informatie en losse ideeën, maar zodra ik op mijn surfboard sta, ben ik alleen maar bezig met hoe de wind staat, hoe de golf breekt en hoe ik die het beste kan nemen.

  Op basis daarvan probeer je patronen te herkennen en neem je beslissingen, vertrouwend op je eigen kennis, kunde en kracht.

  Het mooiste is als alles perfect samenkomt, dat geeft echt een kick.'

  Lees meer

  Peter Klapwijk - DevOps Engineer en tech-blogger

  Net als de meeste developers, vind ik nieuwe tech-tooling heel interessant. Zo werken we hier met Configuration Manager, de traditionele, on-premises oplossing van Microsoft voor het beheren van al onze laptops.

  Maar hierin zijn natuurlijk continu ontwikkelingen. Op die manier ontdek ik steeds nieuwe dingen en houd ik mijn kennis up-to-date.

  We werken bijvoorbeeld stapje voor stapje aan het veilig beheren van laptops vanuit de cloud met Microsoft Intune. Dat past naadloos bij de transitie van NN naar veilig werken in de cloud.'

  Lees meer

  Bas Slingerland - Security Officer, amateurastronoom en spin in het web

  Bij NN mag ik één dag per week aan mijn eigen ontwikkeling besteden. Ik volg workshops en ontdek nieuwe technologieën. Het is echt onvoorstelbaar hoe snel je dan groeit.

  Die groei is cruciaal in een omgeving waarin mijn collega’s voortdurend aan het innoveren zijn. Stilstand is dan achteruitgang.

  Daarnaast doe ik mee met het IT Young Potential Programme van NN. Je leert het bedrijf, andere vakgebieden en andere professionals kennen, en bouwt zo een netwerk op.

  Dit programma is echt een enorme kans om te ontdekken wat bij je past.’

  Lees meer

  Folmer Bouten - IT Lead Chatbots & Conversational Interfaces en gitarist

  Eigenlijk had ik na mijn eindexamen nog geen idee wat ik wilde gaan doen. Het moest in elk geval iets zijn dat ik interessant vond.

  Met mijn ouders kwam ik vroeger in Rome. De klassieke oudheid boeide mij, en zo kwam ik uit op archeologie. Maar al snel ontdekte ik dat dit een nogal academische en statische wereld was, met beperkte perspectieven.

  Toen heb ik mij ontwikkeld in de richting van IT. Niet helemaal onverwacht, want thuis was ik altijd al met computers aan het hobbyen, en bij archeologie had ik eerder ook databases gebouwd.'

  Lees meer

  Vijai Ramcharan - Innovation Architect, cultuursnuiver en familieman

  Toen ik 11 jaar was, in de jaren 80, nam mijn oudere broer mij een keertje mee naar de V&D, waar zo’n Commodore stond. Mijn broer liet mij daar zien hoe je een simpel computerprogrammaatje kon schrijven, waarna je naam in een soort animatie op het scherm verscheen.

  Prachtig was dat! Het gevoel dat je iets kunt creëren, vond ik heel cool. Je kunt wel zeggen dat ik van jongs af aan een techneut in hart en nieren ben.

  Inmiddels werk ik bij NN als Innovation Architect aan technische innovaties die passen bij een bedrijf in transformatie.'

  Lees meer

  Marco Kerstens - IT Engineer, gamer en Lord of the Rings-fan

  Met mijn collega’s kan ik over veel meer dan alleen het werk praten. Over mijn hobby’s bijvoorbeeld. Ik houd van fantasy.

  Boeken, films, games. The Lord of the Rings. The Witcher. Dat werk. Ik vind het heel leuk om te zien hoe mensen andere werelden kunnen verzinnen.

  Daarnaast mag ik graag gamen. Ik ben best wel competitief ingesteld en doe ook mee aan online toernooitjes. Als je hierover gesprekken voert ontdek je grappig genoeg dat er veel meer collega’s zijn die iets met fantasy en gamen hebben.’

  Lees meer

  Martijn Walter - Digital Technical Solution Analist en innovator

  We kunnen er niet omheen : IT is van cruciaal belang voor NN. De concurrentie wordt immers steeds groter. Nieuwe aanbieders bedienen zich van de modernste IT-technieken.

  Het is dus belangrijk dat je de aansluiting behoudt. Werken aan een state-of-the-art IT-infrastructuur is een hele uitdaging.

  Ook omdat we hier en daar met verouderde computersystemen werken. Deze systemen moeten wel optimaal geïntegreerd worden met nieuwe technologieën om te kunnen blijven voldoen aan de vraag van de gebruikers.'

  Lees meer

  Mike Wallet -Cyber Security Specialist

  Soepel. Digitaal. Kennismaking. Teams. Werken op afstand. Deze vijf steekwoorden kenmerken mijn eerste maanden bij NN. Vraag je mij een zin van vijf woorden?

  Dan zeg ik : Ondanks corona erg goed geland". De eerste maanden waren wel even wennen. Want door de coronacrisis werkte ik meteen volledig vanuit huis.

  Maar je wordt daarbij goed ondersteund. Zo werd mijn laptop thuis afgeleverd. Ook de digitale onboarding was uitstekend geregeld.

  Vooraf ontving ik een app met informatie over het bedrijf. Zo word je echt klaargestoomd voor je eerste werkdag.' Lees meer

  Matthijs van der Meijden -Cloud Engineer

  Wat ik miste in mijn vorige baan heb ik bij NNIP gevonden. Je krijgt hier van meet af aan vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen.

  Zo heb ik dankzij de flexibiliteit van NN een paar weken remote gewerkt bij mijn vriendin in Oekraïne. Bovendien heb ik mij hier verder kunnen ontplooien.

  Zo werken we hier continu met state of the art technologie, en word ik aangemoedigd om daarvan gebruik te maken. Mijn manager geeft mij dus alle ruimte, zolang mijn interne klanten maar tevreden zijn.’ Lees meer

  Lejon Bergman -Full Stack Developer

  Nationale-Nederlanden is een divers bedrijf. Ik vind dat fijn. Er zijn hier veel plekken waar je nieuwe dingen kunt leren en tegelijk kunt voortborduren op wat je al hebt geleerd.

  En waar je dus kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Kijk maar naar mijn overstap van Back End naar Full Stack. Maar ook een overstap naar een ander bedrijfsonderdeel behoort hier tot de mogelijkheden.

  Als je voor jezelf een pad hebt uitgestippeld zijn de kansen eigenlijk onbegrensd.’ Lees meer Career site cookie settings Personal information

 • Jobalert
 • Legal information
 • Privacyverklaring
 • Security
 • Copyright 2020 NN Group

  baa072c2ed3a43559cc5c2e22e8e4dc2var buildNum Date.now(),scriptEle document.createElement("script");scriptEle.async !0;scriptEle.

  src "https : / / d7pkvxpsevxsc.cloudfront.net / career-bot / prod-ir / prod-ir.js?v x3d"+buildNum;var getScripts document.

  getElementsByTagName("script"),inSertBotScript document.getElementsByTagName("script") getScripts.length-1 ;inSertBotScript.

  parentNode.insertBefore(scriptEle,inSertBotScript);(function(b,c,d,a,e) b a b a ;b a .push( "gtm.start" : (new Date).getTime(),event : "gtm.

  js" );b c.getElementsByTagName(d) 0 ;c c.createElement(d);a "dataLayer"! a?" x26l x3d"+a : "";c.async !0;c.src "https : / / www.

 • googletagmanager.com / gtm.js?id x3d"+e+a;b.parentNode.insertBefore(c,b) )(window,document,"script","dataLayer","GTM-TH4HWV");
 • setTimeout(function() document.cookie "jobtitle x3d ; expires x3d Thu, 01 Jan 1970 00 : 00 : 00 GMT";var a document.getElementsByClassName("job-title") 0 .

  textContent;document.cookie "jobtitle x3d"+a+";domain x3d.nn-careers.com;path x3d / " ,500);setTimeout(function() document.

  cookie "jobcategory x3d ; expires x3d Thu, 01 Jan 1970 00 : 00 : 00 GMT";var a document.getElementsByClassName("job-category") 0 .

  textContent;document.cookie "jobcategory x3d"+a+";domain x3d.nn-careers.com;path x3d / " ,500);setTimeout(function() document.

  cookie "jobcountry x3d ; expires x3d Thu, 01 Jan 1970 00 : 00 : 00 GMT";var a document.getElementsByClassName("country") 0 .

 • textContent;document.cookie "jobcountry x3d"+a+";domain x3d.nn-careers.com;path x3d / " ,500);.aurelia-hide display : none !important;
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier