De business case van een waterzuiveringsinstallatie
Witteveen+Bos
Deventer, NL
1 dag geleden
source : Monsterboard

Waterzuiveringsinstallaties (WZI’s) zuiveren het afvalwater van huishoudens en bedrijven. Na zuivering wordt het water geloosd in het oppervlaktewater.

Deze installaties vervullen daarmee een belangrijke maatschappelijke functie omdat ze direct de kwaliteit van ons water bepalen.

Des te schoner het water, des te beter. Tegelijkertijd is een WZI een bedrijfseconomisch proces met kosten en baten en geldt doorgaans ook : des te schoner het water is (des te meer baten), des te meer kosten zijn er gemaakt.

Deze kosten zitten bijv. in het gebruik van chemicaliën, energieverbruik, verwerking van vrijkomend slib, etc. De kwaliteit van het water is daarmee een functie met meerdere parameters, elk met hun eigen kosten- en batenfunctie.

Hoewel bekend is wat de kosten en baten zijn van de huidige regelingen die worden toegepast op de WZI’s, is er nog geen onderbouwde, gedetailleerde kosten- en batenfunctie die kan voorspellen wat er gebeurt als bepaalde parameters worden aangepast.

Analyseer onderbouwd en in detail de kosten- en baten van een WZI en stel een functie op die inzicht verschaft in de effecten van verschillende WZI-parameters.

Doe dit aan de hand van interviews met betrokkenen en analyse van meetdata van een werkende WZI. Betrokkenen zullen ingenieurs zijn bij Witteveen+Bos die ervaring hebben in het ontwerpen van WZI’s en beheerders van de WZI’s zelf.

Wat wij vragen Studenten met een wo-opleiding met een bedrijfskundige achtergrond. Voor deze opdracht wordt aan je gevraagd om een volledige kosten- en batenanalyse op te stellen en toe te passen op een waterzuiveringsinstallatie.

Je kunt de grootte van deze opdracht zelf bepalen (Bacheloropdracht, stage, afstuderen, etc.). Wat wij bieden Standplaats van deze opdracht zal een van de kantoren van Witteveen+Bos zijn (Deventer, Amsterdam, Rotterdam, Breda, Den Haag of Heerenveen), met regelmatig contact met het hoofdkantoor in Deventer.

De vergoeding is afhankelijk van het soort opdracht. Wie wij zijn Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw.

Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland.

Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt.

Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap.

De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers. Reageren? Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online.

Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. (Erwin) Visser, groepsleider Procesautomatisering advies, telefoon of per mail.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier