Technische stage HBO - Opzet proces 3D point cloud scans
Marel
Boxmeer, Netherlands
5 dagen geleden

Over de opdracht

Op de afdeling Lay-out Engineering worden lay-outs ontworpen voor de wereldwijde klanten vanMarel. Hierbij wordt een goed werkende productielijn of complete fabriekgeconfigureerd met de machines, systemenen besturingen uit hetMarelproductportfolio.

Bij het ontwerpen werkt de Lay-outEngineer nauw samen metverkoop eninnovatie. De ontwerpen worden in 2D of3D gerealiseerd met behulp van de Product Design Collection vanAutodesk.

Om tot een goed ontwerp te komen is het van belang de exacte afmetingen te wetenvan de ruimte waarde systemen geïnstalleerd zullen worden.

Bij een nieuw te bouwen fabriek is dit relatief eenvoudig, bij een uitbreiding dient men rekening te houden met reeds geplaatste apparatuur,staalconstructies,leidingwerk en dergelijke meer.

Om toch snel en accuraat te kunneninmeteninuitdagende omstandigheden, isbinnenMarelPoutryeenproofof concept uitgevoerd met een 3D Point Cloud Scan.

De opdracht betreft hetomzetten van deproofof concept naar een solide bedrijfsproces. Dit omvat hetopzetten,implementerenen borgenvanhet 3D Point Cloud Scanproces binnen deafdeling Lay-out Engineering.

Hieronder valt bijvoorbeeldhetuitzoeken en vastleggen van de meesteffectieve en efficiëntemanier omop locatie te scannen endedata te vertalen naar bestaande CAD-applicaties.

Binnen de applicaties zijn er diverse manieren om metpointcloudsom te gaan,het is de bedoeling hier een manier te vinden die het beste past bij de werkwijze vanLay-outEngineering.

Zodra het proces inhoudelijk staat, zal het geïmplementeerd moetenworden in deafdeling. Nade implementatie is het de bedoeling om de werkwijze te borgen middels een way ofworkingen het onderhoud over te dragen naar de structurele groep binnen de afdeling.

Over jou

Voor deze stageopdracht zijn we op zoek naar eenHBOstudent van de opleiding Werktuigbouwkunde,Bouwkunde,Technische Bedrijfskundeof vergelijkbaar.

 • Jebent bekend met(een aantal)CAD-applicaties van Autodesk en vindthet interessant om je verder te verdiepen in de professionele toepassing hiervan;
 • Je bentproactief, leergierigenhebt een hands-onmentaliteit;
 • Je bent communicatief vaardig en voelt je thuis in een team.

  Wat kunnen wij jou bieden?

 • Een uitdagende stage binnen een professioneel internationaal team;
 • Een kijkje in de keuken bij een van meest vooraanstaande bedrijven in de regio en marktleider in onze branche;
 • Ontwikkelmogelijkheden en praktijkervaring waar je later op kunt voortborduren;
 • Een betrokken stagebegeleider, die samen met jou de opdracht tot een succes maakt;
 • Een gezellig team met een fijne, familiaire werksfeer;
 • Stagevergoeding conform ons stagebeleid (CAOMetalektro);
 • Reiskostenvergoeding conform ons reglementreiskostenvergoeding.

  Op deze manier geven wij jou de kans te ontdekken wat je kunt en welke kant je op wilt. Tevens geeft het ons de mogelijkheid om te leren van jouw ideeën.

  Het tekenen van een geheimhoudingsverklaring kan een vereiste zijn voordat je met deze stage mag beginnen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier