Bedrijfsarchitecten (UWV breed)
e-people
Amsterdam, NL
2 dagen geleden

Functie

Als Bedrijfsarchitect vertaal je de interne en externe ontwikkelingen naar een goede bedrijfsarchitectuur. Dit alles in relatie tot de UWV Enterprise Architectuur.

Daar vanuit ontwerp en adviseer je over de bedrijfsinrichting. Je brengt strategie, organisatie en de informatievoorziening met elkaar in balans en houdt rekening met modernisering vanuit een UWV breed perspectief.

Denk hierbij aan het geheel van alle relevante bedrijfs- en applicatiefuncties, bedrijfs- en werkprocessen, ICT-ondersteuning, kennis, kunde, instructies en gebruikershandleidingen.

Je standplaats is het UWV-hoofdkantoor bij station Sloterdijk in Amsterdam.

Wat ga jij daar doen?

 • Je neemt een centrale positie in tussen : enerzijds de business en anderzijds de techniek. Je schakelt met collega’s die gebruik maken van de applicaties en aan de andere kant met de ontwikkelaars.
 • Aan jou de taak deze twee naar elkaar te brengen, zodat er een optimaal applicatielandschap gecreëerd wordt voor klant en gebruiker.

 • Je vertaalt alle relevante interne en externe ontwikkelingen in richtinggevende alternatieven en goede oplossingen. Je bereidt dan ook de beleidsbeslissingen voor de directie voor middels adviezen.
 • Je creëert draagvlak voor de gemaakte keuzes. Binnen UWV werk je altijd samen met andere organisatieonderdelen.
 • Jij levert een strategische bijdrage aan het informatieplan en stemt dit af met de directie van deze divisie.
 • Je geeft advies met meerdere scenario’s over complexe vraagstukken met betrekking tot de verbetering van de bedrijfsdoelstellingen.
 • Tegelijkertijd lever je hier de onderbouwing voor aan, zodat de juiste belangenafweging gemaakt kan worden.

 • Je bouwt aan jouw interne en externe netwerk, zodat je tot een snelle informatievoorziening komt én draagvlak creëert voor de op te leveren adviezen.
 • Je ontwikkelt en beheert de voor jouw organisatie eenheid relevante doelarchitecturen en visiestukken.
 • 15 subscribers

  If playback doesn't begin shortly, try restarting your device.

  More videos

  Your browser does not currently recognize any of the video formats available.

  More videos on YouTube

  ShareInclude playlistAn error occurred while retrieving sharing information. Please try again later.Switch camera0 : 000 : 000 : 00 / 8 : 42

  is een maatschappelijk dienstverleningsbedrijf dat draait op ICT. E-dienstverlening staat hoog in het vaandel. UWV biedt dienstverlening die past bij de wensen van de burger, werkgevers, politiek en overige stakeholders.

  Binnen de Informatievoorziening (IV) organisatie werken ze hieraan met 1600 professionals. Veelal vanuit het hoofdkantoor te Amsterdam Sloterdijk.

  Dit doen zij in nauwe samenwerking met externe ICT-leveranciers.

  De belangrijkste IV-thema’s zijn ondergebracht in vijf IV-domeinen. Dit zijn : Infrastructuur & Informatiebeveiliging, E-dienstverlening, E-werken, Bedrijfsvoering en Gegevenshuishouding.

  Sleutelwoorden hierbij zijn stabiliteit, continuïteit, veiligheid, vereenvoudiging en modernisering.

  Als IT’er bij UWV werk je aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Want dan zijn mensen op hun best. De IT-systemen en E-dienstverlening zijn belangrijk om dit waar te kunnen maken.

  UWV is met ruim 1.600 medewerkers een grote IT-werkgever met toegang tot de data van miljoenen Nederlanders en met directe impact op het functioneren van onze maatschappij.

  En met 100 miljoen bezoekers op uwv.nl en werk.nl is het de grootste digitale dienstverlener binnen het publieke domein.

  Je gaat als Bedrijfsarchitect binnen één van die divisies aan de slag in een team met IT en Bedrijfsarchitecten. Dat team staat onder leiding van een Lead Architect.

  Dit team is onderdeel van een IV-Office, zeg maar een soort decentraal CIO-Office, van één van de divisies van UWV. Dat kan zijn bij de divisie Klant & Service, het WERKbedrijf, Sociaal Medische Zaken, Uitkeren, Gegevensdiensten, Handhaving of Bezwaar & Beroep.

  Bouwen aan de verdere modernisering en professionalisering van de UWV-organisatie vraagt om een duurzame samenwerking tussen de onderdelen en mensen bij UWV.

  Er liggen bij verschillende onderdelen van het UWV mooie en uitdagende kansen voor Bedrijfsarchitecten die hier een actieve rol in willen pakken.

  Als Bedrijfsarchitect ondersteun je de directie en het management van deze divisie bij de ontwikkeling van de bedrijfsstrategie en adviseer je ten aanzien van de veranderstrategie.

  Als Bedrijfsarchitect vertaal je alle interne en externe ontwikkelingen, van de specifieke dienstverlening, naar de bedrijfsarchitectuur.

  Dit alles met als einddoel het optimaliseren van het applicatielandschap en de ontwikkeling van de eigen dienstverlening.

  15 subscribers

  If playback doesn't begin shortly, try restarting your device.

  More videos

  Your browser does not currently recognize any of the video formats available.

  More videos on YouTube

  ShareInclude playlistAn error occurred while retrieving sharing information. Please try again later.Switch camera0 : 000 : 000 : 00 / 0 : 25

  Functie eisen

 • Je opleiding en ervaring :
 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding richting bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde of een andere veranderkundige opleiding.
 • Je hebt in ieder geval al 3 jaar ervaring opgedaan als Bedrijfsarchitect of 5 jaar in een soortgelijke rol als bijvoorbeeld Business Consultant of Business Informatiemanager.
 • Je ervaring ligt nadrukkelijk aan de bedrijfsproces en applicatiekant en NIET aan de infrastructuur of securitykant, die functies zijn elders belegd.
 • Aanvullende cursussen op het gebied van bedrijfsarchitectuur, jij hebt ze gevolgd. Archimate en BiZZdesign zou mooi zijn, maar hoeft niet.
 • Je kennis :
 • Jij kent en gebruikt de theorieën, methoden en instrumenten van jouw vakgebied als geen ander. En door jouw interesse in je vakgebied, beschik je ook over de kennis van andere specialismen.
 • Doordat jij een klik hebt met de ICT, ben jij in staat het technische onderdeel zó te vertalen dat dit begrijpelijk is voor de klanten en gebruikers.
 • Je persoonlijkheid
 • UWV zoekt persoonlijkheden zonder arrogantie en ivoren toren gedrag. Jij beschikt over het talent om binnen no time een netwerk van stakeholders op te bouwen dat van pas komt bij de realisatie van de doelstellingen.
 • UWV staat onder regie van de politiek en dat zou je als burger niet anders willen. Dat bekent dat dingen wel eens anders lopen dan je had gehoopt.
 • Maar je hebt de energie en drive, waardoor je kunt incasseren én genieten van de zaken die wel gerealiseerd worden.

 • Je bent in staat om door te vragen totdat je bij de kern van het probleem of vraagstuk bent.
 • Tot slot ben jij in staat afstand te nemen van de dagelijkse praktijk. Alleen zó ben jij in staat de hoofdlijnen te zien en je focus te leggen op het langetermijnbeleid.
 • En op de doelen en de vertaling daarvan naar de veranderingen van morgen.

  15 subscribers

  If playback doesn't begin shortly, try restarting your device.

  More videos

  Your browser does not currently recognize any of the video formats available.

  More videos on YouTube

  ShareInclude playlistAn error occurred while retrieving sharing information. Please try again later.Switch camera0 : 000 : 000 : 00 / 8 : 18

  Aanbod

  UWV is niet gek en weet dat het niet bij álle bedrijfsarchitecten bovenaan het verlanglijstje staat, . Natuurlijk betaalt het UWV niet de hoogste salarissen in de markt en nee, je krijgt geen leaseauto.

  Als dat je drijfveren in het leven zijn, moet je niet verder lezen.

  Maar ben jij nu Bedrijfsarchitect, Business Consultant of Business Informatiemanager? En wil jij een bijdrage leveren aan deze gigantisch grote verandering in het applicatielandschap van UWV?

  En ben je toe aan een goede privé-werk-balans? Dan is dit de plek waar je je uit kunt leven en ook nog tijd over houdt voor je gezin of je vrienden ;-)

  De belangrijkste arbeidsvoorwaarden :

 • Een bruto jaarsalaris tussen de € 50.000,- en € 74.000,-, afhankelijk van kennis, kunde en ervaring
 • Dat bedrag is exclusief een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je totale vaste bruto jaarinkomen ligt dus tussen de € 58.000,- en € 86.000,-
 • 25 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband) + mogelijkheid voor 13 aanvullende vakantiedagen
 • Een zeer ruimhartig opleidingsbeleid
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden middels een elektronisch keuzeplan
 • Een werkplek die kruipend vanaf Station Sloterdijk is te bereiken
 • Goede doorgroeimogelijkheden (en we hebben de voorbeelden om dit te staven)
 • 15 subscribers

  If playback doesn't begin shortly, try restarting your device.

  More videos

  Your browser does not currently recognize any of the video formats available.

  More videos on YouTube

  ShareInclude playlistAn error occurred while retrieving sharing information. Please try again later.Switch camera0 : 000 : 000 : 00 / 1 : 16

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier