Verpleegkundige
Rivas Zorggroep
Sliedrecht, Waerthove
1 dag geleden

Mensgerichte verpleeghuiszorg

Jij als verpleegkundige met ervaring in de GGZ weet als geen ander hoe heftig de doelgroep kan zijn, wat er kan gebeuren en hoe je dag eruit gaat zien.

Als verpleegkundige draag je bij aan zowel het creëren van een veilig leefklimaat als de behandeling van de cliënten. Jij hebt een scherp oog als het gaat om signaleren en weet hoe je om dient te gaan met onverwachte situaties.

Je staat voor kwaliteit binnen de zorg en denkt op een innoverende wijze mee in de ontwikkeling van de afdeling. Daarnaast houd je je bezig met het bieden van ondersteuning aan het MDO, het observeren & controleren en het beoordelen vanuit de Wet Verplichte WZD.

Wat andere collega’s zeggen :

Als verpleegkundige binnen de GP is er veel aandacht voor de patiënt. Er is tijd om echt een gesprek te voeren en te achterhalen hoe het daadwerkelijk met iemand gaat.

We werken hier vanuit gelijkwaardigheid wat de sfeer heel gemoedelijk maakt. Het is fijn om te merken dat je gewaardeerd wordt door zowel je collega’s als cliënten.

Elke dag is anders door een dynamisch werkveld. Elke dag leer je weer iets van elkaar en van de Clienten. De onvoorspelbaarheid van het werk met cliënten en de creativiteit die dit van je vraagt maakt het werk uitdagend.

Ik ben altijd op zoek naar verbinding en samenwerken, zowel met collega als met cliënten. Dat vraagt vaak out of the box denken wat ik erg leuk vind.

Je krijgt hier de ruimte om beter te worden in je vak, je collega’s te stimuleren hun werk beter te doen en te werken aan verbetering van kwaliteit van zorg, zoals het ontwikkelen van protocollen e.d.

Wat ga je doen?

 • Je bevordert het zelfmanagement en de veiligheid van de bewoner.
 • Je ondersteunt de bewoner, indien gewenst, met de invulling van zijn / haar dagbesteding.
 • Je voert risicovolle en voorbehouden handelingen uit.
 • Je stemt de zorg af met de bewoner en zijn / haar naasten.
 • Je regelt, waar nodig, aanvullende zorg of ondersteuning in samenspraak met de bewoner.
 • Je werkt zelfstandig en verantwoord en weet hoe te handelen in onvoorziene en crisissituaties.
 • Je begeleidt collega’s en stagiaires als dat nodig is.
 • Je werkt vanzelfsprekend goed samen met bewoners, hun naasten en je collega’s en vrijwilligers.
 • Waar ga je werken?

  Waerthove in het centrum van Sliedrecht is een van onze grote locaties waar kleinschalige, individuele zorg geboden wordt.

  In deze mooie woonlocatie vinden bewoners, die niet langer zelfstandig thuis kunnen wonen, een nieuw thuis.

  Je gaat werken op afdeling de Giessen, waar vier woongroepen Gp zijn. Werken op de GP betekent mensen zowel geestelijk als lichamelijk helpen.

  Je krijgt te maken met mensen met verschillende ziektebeelden. Van angststoornissen, psychoses, verslaving tot trauma. Dat maakt het werk afwisselend en uitdagend, maar soms ook zwaar.

  Het gedrag van onze cliënten is niet altijd voorspelbaar. Je moet kunnen handelen in onverwachte (crisis) situaties. Dit vraagt om geduld en creativiteit, maar ook een stukje lef om te doen wat op dat moment nodig is.

  Je werkt meestal in een team van collega’s met verschillende functies. Hierdoor leer je veel van elkaar. Dit gaat op basis van gelijkwaardigheid.

  We hebben elkaar allemaal nodig om de juiste zorg voor onze cliënten te bieden.

  Je bent samen met de zorgregisseur degene die de lijnen uitzet op verpleegkundig handelen als de benaderingsadviezen die je multidisciplinair bespreekt.

  Samen met de medewerkers van het team help je je collega's met vragen, begeleiding / coaching om het werk zo goed mogelijk uit te voeren en de bewoners kwalitatief goede zorg krijgen.

  Als verpleegkundige bieden wij je een inspirerend en uitdagend werkklimaat. Alleen dan kun jij de bewoners de allerbeste zorg en begeleiding bieden.

  Door de open en respectvolle cultuur op Waerthove, werk je prettig samen in het team.

  Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal een diploma Verpleegkundige op mbo4-niveau.
 • Je bent BIG-geregistreerd en Hepatitis B gevaccineerd.
 • Je hebt affiniteit met opleiden / begeleiden van stagiaires.
 • Je vindt samenwerken met collega’s vanzelfsprekend, net als het betrekken van familie en andere naasten van bewoners.
 • Wat bieden wij?

 • Je verdient een salaris tussen de € 2419,91 en € 3264,29 bruto per maand op basis van 36 uur, je krijgt vakantiegeld van 8% in mei en een eindejaarsuitkering van 8,33% in november.
 • De functie is ingedeeld in FWG 45. De salarisinschaling is afhankelijk van je opleiding en werkervaring.
 • Je krijgt een overeenkomst voor 28 uur per week.
 • Je tekent een jaarcontract, met de intentie voor vast.
 • Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden volgens de , zoals reiskosten en verlofdagen maar ook een automatische pensioenopbouw en collectieve zorgverzekering.
 • Je kiest zelf je aanvullende arbeidsvoorwaarden (MKA-regeling Zorg).
 • Je wordt gestimuleerd om te werken aan je persoonlijke ontwikkelingswensen, onze Rivas Academie kan je hierbij ondersteunen.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier