Adviseur Circulaire Economie
Rijkswaterstaat
Utrecht
6 dagen geleden

Functieomschrijving

Circulaire economie biedt veel kansen en uitdagingen voor de Nederlandse samenleving. Zo ook voor Rijkswaterstaat. In 2030 willen wij klimaatneutraal zijn, circulair werken en 50% minder primaire grondstoffen gebruiken.

Als adviseur binnen het impulsprogramma Circulaire Economie zorg jij voor de juiste kennis, realiseer je projecten en implementeer je nieuwe instrumenten en werkwijzen.

Je richt je binnen onze grond-, weg- en waterbouwprojecten met name op materiaalketens, circulaire innovaties, materialenpaspoorten en het meten en beoordelen van circulariteit.

Op natuurlijke wijze schakel je tussen het geven van strategisch advies en het uitvoeren van praktische werkzaamheden. Zo adviseer je het management van Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving over het ontwikkelen en verankeren van een datastrategie voor circulair werken.

Deze strategie richt zich op wat er nodig is om binnen RWS en de infrasector materialenpaspoorten te implementeren. Daarnaast treed je op als projectleider voor verschillende pilots en onderzoeken.

Je begeleidt bijvoorbeeld de implementatie van een nieuwe prestatieindicator voor het beoordelen van circulariteit.

Binnen materiaalketenprojecten zoals asfalt bouw je een netwerk van relevante partners op. Denk aan grondfstoffenleveranciers, producenten, ontwerpers, aannemers, architecten, ingenieursbureaus, sloop-

en recyclingbedrijven en kennisinstituten. Samen met hen inventariseer je oplossingsrichtingen om de circulaire economie een stap verder te brengen.

Je streeft er daarbij naar om met partijen tot nieuwe inzichten en resultaten te komen. Het benodigde proces rondom deze samenwerkingen organiseer en faciliteer je en je draagt bij aan de uitwerking van ideeën.

Je analyseert vraagstukken snel, houdt overzicht over meerdere projecten en ziet verbanden. Vanuit je zelfstandige rol ben je op de hoogte van de ontwikkelingen en belangen binnen en buiten onze organisatie.

Deze verbind je met elkaar. Departementaal beleid, innovaties en onderzoeksresultaten vertaal je naar passende adviezen voor de praktijk.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma of gelijkwaardig niveau op het gebied van milieu en duurzaamheid.
 • Je hebt ruime ervaring met het (net)werken met (rijks)overheden en bedrijven in de bouwsector, bij voorkeur in de grond-, weg- en waterbouw.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de materiaalketens asfalt, beton, staal en biobased, en met materiaalinnovaties en het meten en beoordelen van duurzaamheid en circulariteit.
 • Je hebt affiniteit met projectmanagement en bent gewend te opereren binnen een complexe omgeving met belangentegenstellingen.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de netwerken en werkprocessen van Rijkswaterstaat.
 • Je bent goed in projectmatig werken, plannen en organiseren, kunt structuur en overzicht aanbrengen in projecten en weet de overview te houden.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om met veel verschillende mensen tot één gedragen aanpak te komen.
 • Je bent in staat heldere adviesrapporten en strategische notities op te stellen.
 • Je herkent je in onze kernwaarden : resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.
 • Arbeidsvoorwaarden

  Salarisniveau : schaal 12 Salaris : Min €3667 - Max €5450 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

  Dienstverband : Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd) Minimaal aantal uren per week : 32 Maximaal aantal uren per week : 36

  Overige arbeidsvoorwaarden

  Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-

  werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier