Senior Data Analist voor Transaction Monitoring (TM)
ING
Amsterdam, NL
5 dagen geleden

Ben je een gedreven TM-specialist, die met een enthousiast team de meest effectieve manieren bedenkt om crimineel gedrag op te sporen?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Wij bij ING zijn pioniers. Ons doel is ING te verenigen en uniformeren, best-in-class klantervaringen te realiseren voor alle klanten wereldwijd.

Hiervoor bouwen we een toonaangevend Europees bankplatform op. De positie van Data Analist is in het nieuwe hoofdkantoor van ING Cedar’, op Cumulus Park in Amsterdam.

 • Binnen Know Your Customer (KYC) zien wij het als ons doel om een veilige samenleving te bouwen door financiële criminaliteit op te sporen en te voorkomen;
 • van bestrijding van witwassen tot bestrijding van terrorismefinanciering tijdens de gehele levenscyclus van de klant. Hieronder vallen onder meer het klant worden proces, periodieke en event reviews, naam-screening en transactiemonitoring.

  De KYC tribe levert beleid, standaarden, procesontwerp, tooling en operationele implementatie. Wij dragen bij aan onze maatschappelijke rol als poortwachter om onze financiële infrastructuur te beschermen tegen financiële criminaliteit.

  Jouw rol en werkomgeving

  Het team Transaction Monitoring (TM) zoekt een ervaren CJE / Data Analist. Je gaat met alle mogelijke relevante data, van zowel binnen als buiten de bank, aan de slag om witwassen en terrorisme financiering op te sporen.

  Samen met een team van data analisten en FEC specialisten bedenk je de meest effectieve manieren om crimineel gedrag op te sporen.

  Natuurlijk wel binnen de wettelijke kaders. Concreet :

  Ben je als team verantwoordelijk voor het uitvoeren van het hele Transaction Monitoring proces van het uitvoeren van Risk Assessments tot en met implementatie van de monitoring.

  Werk je mee aan het continue monitoring-, evaluatie- & verbeterproces van Transaction Monitoring

  Inrichten en verbeteren dataprocessen (bijvoorbeeld aansluiten data-feeds, inzichtelijk maken en oplossen van datakwaliteit issues.

  Je bent een expert op het gebied data analyse. Concreet betekent dit risico inzichtelijk maken en het oplossen van problemen met behulp van data gedreven inzichten.

  Dit alles doe je in nauwe samenwerking met diverse squads binnen en buiten onze KYC Tribe. Je zult daarnaast veel moeten schakelen met bijvoorbeeld Beleid, Compliance en het KYC Center.

  KYC is te vinden in het prachtige en inspirerende nieuwe ING-pand Cedar, op 5 minuten loopafstand van station Amsterdam Bijlmer-Arena.

  Vanwege Covid-19 werken we momenteel voornamelijk vanuit huis, iets wat ook na de maatregelen ook deels mogelijk is.

  Jouw expertise

  Je hebt een afgeronde studie op HBO / WO niveau en hebt minimaal 5 jaar aantoonbaar relevante werkervaring op het gebied van data en data analyse.

  Je hebt kennis van datawarehouse concepten en modelleringstechnieken, SQL, SAS of vergelijkbare tooling. Ervaring met Transactie monitoring is een pré.

  Kennis van het IT landschap binnen ING wordt gewaardeerd.

  Jouw persoonlijke eigenschappen

  Affiniteit met data-analyse en fact-based werken

  Je werkt graag en constructief samen in een multidisciplinair team en je zet dagelijks alles-op-alles om met je squad members een gezamenlijke missie succesvol te realiseren.

  Je weet je als geen ander te verplaatsen in de klantbeleving en behoefte.

  Je bent communicatief en organisatorisch sterk.

  Je vraagt actief om feedback, maar je geeft zelf ook constructieve feedback op het werk van anderen.

  Je bent nieuwsgierig en hebt de ambitie om jezelf doorlopend te blijven ontwikkelen.

  Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Engels als in het Nederlands.

  Nauwgezet, accuraat en oog voor detail.

  Stressbestendig en Flexibel.

  Binnen tribe KYC Services is de voertaal Engels vanwege een aantal internationale collega’s. Je beschikt daarom over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in zowel het Engels als in het Nederlands.

  Verder onderschrijf je de waarden van ING, vind je het vanzelfsprekend je in je werk ook naar deze waarden te gedragen en ben je net als alle ING medewerkers bereid de bankierseed af te leggen.

  Zie voor meer informatie hierover https : / / www.ing.jobs / Global / Careers / Orange-code.htm

  Wat bieden we jou?

  Een uitdagende fulltime functie (36 uur) binnen de dynamische tribe KYC Services

  Met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden . Binnen ING realiseren we ons dat we voor kwalitatieve groei steeds moeten zorgen dat we de beste mensen op de juiste plek hebben.

  Daarom investeren we graag in jouw persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Maar we verwachten ook dat je hierin zelf initiatief neemt en zorgt dat je op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.

  En een interessant arbeidsvoorwaardenpakket . In deze fulltime functie (36 uur) heb je bij ING niet alleen recht op een uitstekend basissalaris en 21,5 vakantiedagen, maar heb je ook een 13e maand en meer onderscheidende (soms verrassende) arbeidsvoorwaarden zoals diversiteitsverlof, een leasefiets of 6 weken verlof voor kersverse vaders.

  Deze functie van Customer Journey Expert binnen KYC Services is ingeschaald in functieschaal 11 of 12, afhankelijk van kennis en ervaring.

  Verdere doorgroei in de toekomst behoort tot de mogelijkheden.

  Meer weten of solliciteren? Wij maken graag kennis met je!

  Heb je nog vragen over deze functie of over werken bij ING? Neem dan contact op met onze Chapter Lead, Rachid Hasnai Rachid.Hasnai ing.com

  Is deze functie jou op het lijf geschreven? Durf jij de uitdaging aan? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton en stuur je CV en motivatiebrief mee.

  De motivatie graag zowel in het Nederlands als in het Engels meesturen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier