Stagiair financial accountant
BD
NLD Drachten - Marconilaan, NL
2 dagen geleden

Over ons

BD Kiestra maakt deel uit van Becton Dickinson (BD), een bedrijf in de medische technologie dat wereldwijd actief is. BD Kiestra ontwikkelt en produceert hoogwaardige, innovatieve geautomatiseerde laboratoriumsystemen voor medische bacteriologische laboratoria.

Door de laboratoria te automatiseren worden grote hoeveelheden monsters efficiënt verwerkt om een snellere behandeling van patiënten mogelijk te maken.

Onze missie is om de wereld van gezondheid te bevorderen.

Waarom kiezen voor BD?

BD Kiestra is een innovatief bedrijf met enthousiaste, toegewijde collega’s die sterke banden hebben met de hele organisatie.

Het bedrijf heeft een prettige, informele sfeer waarin je als medewerker de kans en de verantwoordelijkheid hebt om initiatief te tonen en creativiteit in te zetten.

Omschrijving stage & verantwoordelijkheden

Het primaire doel van de stage is om de BD Kiestra-groeistrategieën te ondersteunen door gestandaardiseerde processen én het rapporteren en controleren van financiële gegevens tijdig en accuraat te verstrekken voor rapportering aan het hoofdkantoor van Europa en de VS.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de wettelijke rapportage en alle belasting gerelateerde rapporteringen. Een belangrijke verwachting in deze rol is actief financiële ondersteuning bieden aan de manager en het leiderschap team van BD Kiestra.

Voortduren streven naar verbetering en ontwikkeling van jezelf en medewerkers is belangrijk.

Belangrijke werkzaamheden zijn onder meer het aanbieden van het volgende :

 • Ervoor zorgen dat financiële gegevens over de financiële transacties op een tijdige en nauwkeurige manier worden bijgehouden en gecontroleerd;
 • Rapporteren (aan het eind van de maand) volgens US GAAP;
 • Ervoor zorgen dat alle grootboek balansrekeningen periodiek worden afgestemd;
 • Ondersteuning van audits, samenstellen van statutaire jaarrekeningen en SOX vereisten indien nodig;
 • Ondersteunen van de afdeling crediteurenadministratie
 • Verantwoordelijk voor nauwkeurige CAPEX rapportage;
 • Verantwoordelijk voor het nauwkeurig administreren van subsidieprojecten.
 • Je bent verantwoordelijkheid voor het waarborgen van standaardisatie in processen en het rapporteren zoals voorgeschreven door de financieel manager om het serviceniveau en de ondersteuning van zakelijke partnerschappen aan de organisatie voortdurend te verbeteren.

  Gebruik waar mogelijk en implementeer gepaste toepassingen.

  Opleiding

  Opgeleid tot niveau van een boekhoudend vak op HBO + -niveau

  Minimale ervaring, vereiste kennis, vaardigheden en competenties

 • MBO + in bedrijfseconomie of bachelorsdiploma in economie
 • Kennis van financiële administratie, rapportage en relevante fiscale wetgeving
 • Vloeiende Engelse vaardigheden (schriftelijk en mondeling)
 • BD Kiestra is een bedrijf waar je ervaring zult krijgen met werken in een complexe internationale organisatie, kennis van toonaangevende boekhoudprogramma’s en systemen als ervaring met SAP, HFM / BPC en MS Excel.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier