Programmamanager Digitalisatie en Industry 4.0
Institute for Sustainable Process Technology
Amersfoort, Utrecht, Netherlands
5 dagen geleden
source : Linkedin

Het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) is hét instituut voor duurzame procestechnologie : een gevestigd platform voor procesinnovatie in de industrie.

Wij brengen industrie, overheid, wetenschap en het mkb samen met als doel het ontwikkelen en implementeren van duurzame procestechnologieën.

Wij doen dit met ongeveer 20 collega’s en in een intensieve samenwerking met meer dan 120 partners. Omdat we geloven dat samenwerken de enige weg is naar een groenere wereld.

Met onze partners geloven we ook dat digitalisatie en "Industry 4.0" een cruciale rol zullen spelen in verduurzaming. We werken aan toepassingen in onderzoek, operations en onderhoud en ondersteunen de versnelling van de adoptie van deze nieuwe technologieën.

In dit kader zijn we op zoek naar een ervaren en vooruitstrevende programmamanager Digitalisatie en Industry 4.0.

Het werk

Als programmamanager ben jij diegene die de innovatieagenda op het thema Industry 4.0 omzet in concrete projecten. Je coördineert de indiening van nieuwe voorstellen in Nederland en Europa.

Je hebt voldoende kennis om een goede inhoudelijke gesprekspartner te zijn. Je stemt met de partners de samenwerking af, en houdt alle partijen betrokken.

Je organiseert de communicatie over de strategie en resultaten en houdt overzicht op contracten en budgetten. Je hebt een goed overzicht over het projectportfolio en kunt altijd adequate informatie verstrekken over de voortgang.

Bovendien help je bij de communicatie-uitingen over dit programma. Daarnaast onderhoud je goede contacten met het academische veld en met relevante stakeholders die onderzoek en innovatie financieren.

Je bent deel van de Program Office van ISPT waar alle projecten en programma’s worden gecoördineerd. Je legt rechtstreeks verantwoording af aan de resourcemanager.

Jij...

 • bent al langere tijd betrokken bij de thema’s innovatie en duurzaamheid. Je hebt ervaring opgedaan in een projectmatige omgeving zoals consultancy, de academische wereld, of binnen de R&D afdeling van een bedrijf.
 • Je ziet de mogelijkheden van digitalisatie en de impact die dit gaat hebben voor de industrie, duurzaamheid en samenleving.

  en met je bèta achtergrond ben je in staat inhoudelijk mee te werken met de projectteams. Jouw zakelijke kant is goed ontwikkeld en je hebt geen moeite met het bewaken van processen, budgetten en deadlines.

  Je communiceert makkelijk in groepen en kunt goed met meerdere stakeholders overweg. Je bent een teamspeler voor wie verbinden en samenwerken centraal staat.

  Je bent een efficiënte, accurate organisator en resultaatgericht in een dynamische omgeving, waarbij je de korte termijn acties weet te combineren met lange termijn doelstellingen.

  Voor jou spreekt het voor zich dat :

 • het bewaken van de kwaliteit centraal staat in je werk. Je combineert aandacht voor details met de zorg voor het totaal en de belangen van alle partijen.
 • je mensen bij elkaar weet te brengen en te houden. Je bevordert de team spirit terwijl je eigenaarschap toont over jouw domein.
 • Je onderhoudt vlot relaties op alle niveaus in verschillende organisaties.

 • je zelfstandig nieuwe materie eigen maakt. De ontwikkelingen in digitale en procestechnologieën gaan snel en jij bent altijd op de hoogte.
 • Je achtergrond

 • Minimaal een afgeronde WO-opleiding, met een sterke relatie naar digitale en procestechnologie, zoals Informatietechnologie, Chemische Technologie, Chemie, Natuurkunde of Technische Bestuurskunde.
 • Je hebt zicht op de laatste ontwikkelingen in relevante onderzoeksgebieden gericht op digitalisatie binnen de industrie.

 • Je hebt 10 jaar werkervaring met programma- of complex projectmanagement, inclusief contract management tussen meerdere partijen, binnen een technische / wetenschappelijke omgeving bij voorkeur in de proces of energietechnologie.
 • Je hebt een helicopterview en begrijpt de relatie tussen technologie en industriële en maatschappelijke impact in de context van de energietransitie.
 • Je werkervaring heb je opgedaan in het bedrijfsleven of binnen de academische wereld met aansturing of ondersteuning van projecten of programma’s.
 • Je hebt ervaring met industrieel onderzoek in een publiek-private samenwerking, en met het ontwikkelen van projecten en projectplannen en projectaanvragen.

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Wat wij bieden

  ISPT biedt jou de kans om jouw kennis en kunde in te zetten in een uitdagende en zelfstandige functie met veel dynamiek en complexe onderwerpen.

  Het is een dynamische werkomgeving, waar het altijd over nieuwe ideeën gaat. De uitdagingen zijn groot, een dag is nooit hetzelfde, maar de koffie is altijd goed.

  De werksfeer is informeel, collegiaal en plezierig. Er heerst een bijzonder sterk teamgevoel. Ons kantoor is op loopafstand van Amersfoort CS, in het oude gymnasium in Berlage stijl.

  Een heerlijke werkplek.

  Hebben wij jouw interesse gewerkt en ben je voor minimaal 32 uur beschikbaar? Reageer dan met jouw motivatie en CV t.a.v.

  Anna Dekker via hr ispt.eu. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

  Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature dan kan je deze stellen door een mail te sturen naar klaartje.rietkerken ispt.eu.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier