SharePoint Consultant
braincap
Amsterdam, Nederland
14 uur geleden

Alles kan binnen een SharePoint-omgeving en jij laat zien hoe!

Als SharePoint consultant bij BrainCap lever jij een essentiële bijdrage aan het ontwerpen en ontwikkelen van een moderne werkomgeving voor onze klanten en weet je de specifieke vraagstukken te vertalen naar concrete SharePoint-oplossingen.

Daarbij maak je zoveel als mogelijk gebruik van standaardfunctionaliteit en componenten van SharePoint en Office 365.

Waar jouw uitdaging begint

Transities van traditionele naar moderne IT-omgevingen zijn bij bedrijven aan de orde van de dag. En precies daar is voor jou als SharePoint consultant een mooie rol weggelegd.

Met jouw advies kunnen jouw en onze opdrachtgevers optimaal gebruik maken van hun SharePoint- en Office 365-omgeving. Jij zorgt dat gebruikers altijd en overal toegang hebben tot hun data en applicaties.

Je denkt mee, adviseert en kijkt verder dan je neus lang is om zo succesvolle implementaties en migraties te realiseren.

Denk aan de implementatie van een SharePoint-omgeving of een migratie van SharePoint on-premise naar SharePoint online.

Van architectuur en design tot de implementatie en het beheer van SharePoint-omgevingen, jij helpt je klanten verder door je expertise te delen.

Zo ben je als SharePoint consultant verantwoordelijk voor het gehele proces, je haakt collegas aan waar nodig en draagt zorg voor een succesvolle adoptie en overdracht naar de klant en interne collegas.

Dit doe je voor diverse organisaties zoals banken, (semi-)overheidsinstellingen, industriële bedrijven en zakelijke dienstverleners.

En dat is nog niet alles. Als SharePoint Consultant bouw je ook mee aan de BrainCap Modern Workspace. Dat is dé werkplekoplossing voor bedrijven in de cloud, die BrainCap ontwikkelt.

Daarbij houd je je bezig met het verbeteren van de gebruikersbeleving, maar ook met het doorvoeren van nieuwe features.

Samengevat en meer in detail betekent dit jij je in deze afwisselende functie bezighoudt met :

 • Implementaties van SharePoint-oplossingen bij diverse opdrachtgevers;
 • Migraties van SharePoint on-premise naar on-premise en naar SharePoint Online omgevingen;
 • Migraties van file shares naar SharePoint Online;
 • Het verzorgen en voorbereiden van documentatie, planning en processen;
 • Het geven van ondersteuning (2e- en 3e-lijns) aan klanten;
 • Tevredenstellen en houden van opdrachtgevers.
 • Aangenaam

  Wij zijn BrainCap : een topteam van ruim 60 denkers en doeners van slimme, goed getrainde systeem- en applicatiebeheerders, securityspecialisten, system engineers, consultants, testers en developers.

  BrainCap is het centrale aanspreekpunt voor alle gerelateerde IT-vraagstukken van klanten en prospect. BrainCap heeft vele jaren ervaring met het inhuren en detacheren van hoogopgeleide professionals naast het implementeren van IT projecten in zowel de kantoor- als productie omgeving.

  Dit doen wij met jonge talenten tot ervaren specialisten binnen hun vakgebied, die werken voor kleine en grote organisaties in heel Nederland.

  BrainCap heeft klanten in de financiële sector, (semi-)overheidsinstellingen, industriële bedrijven en zakelijke dienstverleners.

  SharePoint consultant bij BrainCap word je niet zomaar

  Zeker niet als je als SharePoint consultant je klanten de allerbeste oplossingen wil bieden. Dan beschik je sowieso over een gigantische drive om je klanten verder te helpen, een flinke dosis nieuwsgierigheid, werk je graag samen en ben je communicatief sterk.

  Jij begeleidt net zo gemakkelijk een project als dat je een project zelfstandig uitvoert en houdt ervan om je expertise steeds binnen een nieuw project bij een nieuwe opdrachtgever in te zetten.

  Daarbovenop overtuig je ons met :

 • Je hbo-werk- en -denkniveau;
 • Beschikt over SharePoint 2016 en / of 2019 certificering;
 • Zon 2 à 5 jaar werkervaring, opgedaan als SharePoint Consultant, SharePoint Specialist of SharePoint Implementatie Consultant;
 • Kennis van en ervaring met :
 • Het implementeren van SharePoint-oplossingen
 • Microsoft Teams, PowerAutomate en PowerApps
 • We rekenen je er niet op af als je het niet hebt, maar het is wel mooi meegenomen.
 • Het opstellen van gebruikers- en beheerdocumentatie.
 • Wat wij jou bieden

  Werken bij BrainCap betekent werken bij een kleine organisatie, waar jouw inbreng direct bijdraagt aan het resultaat. Bij ons ben je geen nummer, maar een mens.

  Wij staan met beide voeten op de grond en weten van aanpakken. We zijn echte ondernemers en zien én grijpen onze kansen.

  Binnen onze club van specialisten is er veel vrijheid, ruimte en budget voor eigen ideeën en het opdoen van kennis. Zoals het behalen van certificeringen, volgen van opleidingen en trainingen om zo (nog) verder te groeien als specialist binnen jouw vakgebied.

  Bij BrainCap ben je dé specialist voor de opdracht, waarop je wordt ingezet en krijg je de mogelijkheid om via je opdrachten bij veel verschillende en interessante bedrijven complexe ICT-landschappen te ontdekken.

  Zo steek je continu meer kennis op, bouw je volop aan je eigen carrière en aan je marktwaarde en heb je 100% flexibiliteit binnen een vaste baan.

  En als het gaat om je opdrachten : daar heb je geen omkijken naar. Wij zorgen dat alles geregeld wordt. Van a tot z. Van je uitrusting tot het verzorgen van uitdagende opdrachten bij mooie opdrachtgevers, die bij jou passen.

  Daarnaast kun je rekenen op :

 • Marktconform salaris;
 • Een bonus op basis van je gewerkte uren;
 • Een inhoudelijke uitdaging bij aansprekende klanten met complexe IT-omgevingen;
 • Een werkweek van 36 tot 40 uur per week.
 • Een team van top collegas, die je nu geregeld online ontmoet tijdens onze online pubquiz of bingo;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Wat dacht je van : een auto of een mobiliteitsvergoeding en goede verlof-, pensioen- en ziektekostenregelingen;
 • 25 vakantiedagen;
 • Flexibiliteit; werken vanaf je thuiswerkplek, kantoor of op locatie bij de klant;
 • Alle gelegenheid om jezelf persoonlijke en vakinhoudelijk nog verder te ontwikkelen : je hebt een ruim opleidingsbudget, krijgt ondersteuning van je HR- en competentiemanager en wij regelen alle zaken eromheen.
 • Kom ons versterken!

  Ben jij dé SharePoint consultant die binnen een SharePoint-omgeving alles mogelijk kan maken voor opdrachtgevers? En klanten kan uitleggen hoe zij het maximale uit hun SharePoint-omgeving kun halen?

  Solliciteer dan direct, door je cv en motivatie te mailen naar werving braincap.nl .

  Wil je eerst nog meer informatie over de functie, organisatie of mogelijkheden? Neem dan contact op met Sagé Maenen van het BrainCap team via 088 275 4888 of werving braincap.nl .

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature SharePoint consultant wordt niet op prijs gesteld. Een tip voor een nieuwe collega wel.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier