Begeleider Intensieve Begeleiding
Zideris
Rhenen, UT, NL
5 dagen geleden

Gedurende de dag begeleid en ondersteun je de cliënten bij de ADL (waar nodig), activiteiten en werk je samen aan een zinvolle dag.

De begeleiding wordt gegeven volgens de methode Gentle Teaching . Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

De cliënten hebben een licht tot matig verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals autisme, hechtingsproblematiek en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Dit kan leiden tot uitingen van spanning en agressie. Als begeleider signaleer en herken je wat diverse stemmingen en gedrag bij de cliënten kunnen betekenen.

Vervolgens weet je hoe je met dit gedrag om kunt gaan. Daarnaast maak je op je werkdag tijd vrij om rapportages, e-mails en andere belangrijke informatie te lezen en te verwerken.

Persoonlijk Doel : Je ondersteunt de cliënt op methodische wijze bij de afgesproken werkzaamheden en te behalen persoonlijke- en groepsdoelen.

Omdat je de cliënt kent, zie je wat hij / zij nodig heeft en pas je de activiteit aan zijn / haar behoefte aan. Je onderzoekt nieuwe mogelijkheden en weet deze te ontwikkelen.

Werk Samen : Werken bij het cluster IB betekent goed contact met je collega’s, van elkaar willen en kunnen leren en op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen.

De teams van wonen en dagbesteding werken nauw samen, en vullen elkaar aan. Omdat je werkt in een zelf organiserend team, zijn er speciaal aan jou toegewezen teamtaken.

Het team op Laar 1 ontwikkelt zich iedere dag en een open sfeer is hierbij belangrijk. Iedereen kan en mag zichzelf zijn en er is ruimte voor het geven en ontvangen van feedback.

Wat krijg je daarvoor terug?

 • Een afwisselende functie voor 24 tot 32 uur per week (wat past het beste bij jou?);
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris FWG 40 tussen € 2.236,- en € 3.154,- per maand bij een contract van 36 uur;
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33 %;
 • Werkkostenregeling m.b.t. fiscale voordelen, dit kan je bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van een (elektrische) fiets;
 • Ruim aanbod van coaching en cursussen op maat voor jou.
 • Werk Plek : De woning aan Laar 1 is kleinschalig . De cliënten hebben een eigen zit- en slaapkamer met douche en toilet.

 • Daarnaast kunnen ze gebruik maken van de gezamenlijke huiskamer. De woning is bedoeld als tussenwoning waarbij cliënten binnen komen en drie fasen doorlopen;
 • stabiliseren (vanuit een instabiele situatie), behandelen en werken aan toekomstperspectief. Bij de derde fase wordt ook gekeken naar een passende vervolgwoning.

  De steeds veranderende groepsdynamiek vraagt om begeleiders die stevig in hun schoenen staan en in staat zijn om met het team en ondersteunende diensten duidelijke kaders neer te zetten in de begeleiding van de doelgroep.

  De woning bevindt zich op een mooi, groen terrein van Zideris.

  Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

  Solliciteer dan voor 12 juli via de sollicitatieknop. Voor vragen kan je contact opnemen met Vera Wijtvliet (Persoonlijk Begeleider) via 088-5132513.

 • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 3 niveau;
 • Werkervaring op het gebied van complex gedrag in de vgz, zoals autisme en psychiatrische beelden;
 • Je verbonden voelen met de methode Gentle teaching;
 • Je kunt onregelmatige en weekenddiensten draaien.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier