(Afstudeer)stage internationale energietransitie industrie: data analyse dashboard
ARCADIS Belgium nv
Amersfoort, Utrecht, Netherlands
1 dag geleden

JOB DESCRIPTION Heb jij passie voor projecten binnen de (Internationale) energietransitie, industrie, infrastructuur, en duurzaamheid?

Ben jij goed in complexe data inzichtelijk te maken en klaar te maken in besluitvormingstrajecten? Kom jij jouw interesse in data bij Arcadis toepassen?

Wat ga je doen?

De transitie van het gebruik van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie was nog nooit zó urgent. We kunnen de opwarming van de aarde alleen beperken als we met z’n allen de CO2-uitstoot drastisch verminderen.

Omdat de industrie gezamenlijk verantwoordelijk is voor zo’n 50% van de totale uitstoot (industrie & elektriciteit), heeft deze sector hierin een belangrijke verantwoordelijkheid.

Uiteraard komt er meer bij kijken dan even de ene kraan afsluiten en een andere opendraaien. De heeft zeker voor de grote gevolgen, van de aanpassing van de infrastructuur en de productiefaciliteiten tot het bijstellen van de productieprocessen.

In Nederland ligt er al een fantastische infrastructuur voor fossiele brandstoffen, maar voor alternatieven als bijvoorbeeld waterstof, netverzwaring elektriciteit, CO2 en circulaire grondstoffen ontbreekt deze nog.

Hoe kunnen we dan toch de transitie van fossiele naar hernieuwbare energie tot stand laten komen? Arcadis is op dit moment werkzaam binnen projecten die hier het antwoord van gaan zijn.

Voor een van deze projecten zijn wij op zoek naar een enthousiaste student die hieraan wil bijdragen. Je gaat je onder andere bezig houden met data analyse en het maken van een interactieve geografische tool met een goed data model en dashboard.

Zo kan er inzicht verschaft worden in deze nieuwe infrastructuur. Dit overzicht is cruciaal om deze infrastructuur gerealiseerd te krijgen in een ingewikkeld stakeholder landschap.

Het is een complexe puzzel van informatie, waar weinig mensen een holistisch beeld bij hebben.

Dit doe je natuurlijk niet alleen. Onder begeleiding van ervaren collega’s en in samenwerking met de stakeholders gaan we de juiste onderzoeksvragen opstellen en kan besluitvorming worden beïnvloed zo er betere keuzes gemaakt kunnen worden.

Er wordt natuurlijk al veel data gegenereerd maar wat betekent dit precies? Hoe kunnen we dit zo inzichtelijk mogelijk maken om vervolgens te vertalen naar een advies? En wat mist er nog?

Kom jij jouw passie en kennis bij ons in de praktijk brengen?

Wat vragen wij?

Voor deze (afstudeer)stage zijn wij op zoek naar een hbo of wo student met als studie (Technische) Bedrijfskunde, Data Analytics, (Geo-)Information Sciences of een soortgelijke studie.

Volg je een andere (technische) studie, ook dan zijn we in je geïnteresseerd als jij je kunt vinden in de stageomschrijving.

Verder herken jij jezelf in de volgende competenties en skills :

 • Affiniteit met Python, R of Geographical Information Systems (GIS) of vergelijkbare software;
 • Affiniteit met en interesse in projecten gerelateerd aan de infrastructuur;
 • Affiniteit met automatisering en digitalisering binnen organisaties;
 • Je hebt een passie voor duurzaamheid en energietransitie;
 • Je beschikt over een ondernemende en proactieve instelling;
 • Je bent sociaal bedreven en assertief;
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse én Engelse taal.
 • Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie ’. Dat is wat ons verbindt en inspireert.

  We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

  Arcadis biedt jou de kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. De inhoud van de opdracht bepalen we samen.

  Tijdens je stage mag je je werk flexibel indelen op verschillende locaties en werktijden. Daarnaast leer je collega’s beter kennen door deel te nemen aan activiteiten van bijvoorbeeld de actieve jongerenvereniging The Young Part.

  Veel stagiairs / afstudeerders groeien door naar een junior positie. Leren bij Arcadis betekent ook dat je een stagevergoeding krijgt.

  Op onze vind je meer informatie over ons bedrijf.

  Contactinformatie

  Om jouw sollicitatie goed te kunnen beoordelen ontvangen wij, in pdf, via de button direct solliciteren een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief :

 • Reden sollicitatie
 • Maximale reisbereidheid
 • Beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum)
 • Taalbeheersing
 • Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  LI-AKN stage afstuderen internship #internshipNL

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier