Docent Bouwfysica
Hogeschool Windesheim
Zwolle
4 dagen geleden

Jouw werk

Het vak van docent Bouwfysica in een notendop? Jij gaat je bezighouden met de onderwijsontwikkeling en uitvoering van de vakken op het gebied van bouwfysica én met de begeleiding van studentprojecten en stages.

Je geeft hoor- en werkcolleges en begeleidt studenten bij projecten, stages en het afstuderen. Daarnaast ben je een persoonlijke coach voor een aantal studenten.

Nog steeds nieuwsgierig?

Jij leert onze studenten de beginselen van de bouwfysica van de basis tot meer gevorderd niveau want jij weet hoe bouwfysica zich verhoudt tot de bouwtechniek, architectuur, constructie, duurzame energietechnieken en bouwmanagement (inclusief BIM).

Met jouw actuele kennis over de laatste bouwfysische ontwikkelingen op het gebied van onderzoek, nationaal beleid en bouwregelgeving weet je onze studenten te verrijken en te enthousiasmeren.

Na het 2e jaar kiezen onze studenten voor een uitstroomprofiel. Het leuke van dit vak is dat bouwfysica niet los is te zien van alle andere leerlijnen en dat het goed te koppelen is aan het projectwerk van studenten.

Daar waar alle leerlijnen van de opleiding samen komen. Daarnaast werken we nauw samen met het . Dat biedt je de kans om vanuit onderzoeksvragen bij te dragen aan het praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.

Momenteel zijn wij ons geluidslab weer nieuw leven aan het inblazen en is er een projectgroep bezig om een testhuis op te zetten.

Onze opleiding Bouwkunde leidt studenten op tot bouwkundig ingenieur. Dit doen we praktijkgericht. Iedere periode (4 per studiejaar) werken we met een groep studenten aan een project.

Dat is de basis. Daarnaast krijgen de studenten les in vakken die het project inhoudelijk ondersteunen. Iedere periode wordt afgesloten met een oplevering van het project (denk aan een presentatie of ingeleverd werk zoals tekeningen of een procesbeschrijving) en tentamens en opdrachten voor de ondersteunende vakken.

In het derde studiejaar krijgen de studenten de mogelijkheid om te kiezen voor een minor behorend bij een uitstroomprofiel.

Meer weten over de opleiding bouwkunde bij Windesheim? Zie

Jouw team

Benieuwd wie wij zijn? Wij zijn 30 enthousiaste docenten Bouwkunde die zich iedere dag inzetten voor uitdagend onderwijs voor onze studenten.

Al jaren groeit onze opleiding! De laatste paar jaar ontvangen wij ongeveer 200 nieuwe studenten Bouwkunde. Team Bouwkunde is een zelfsturend team.

Het enthousiasme voor het vak is wat ons drijft. Samenwerking is wat ons bindt. We zijn een team met een positieve insteek.

Jij bent een vakinhoudelijke professional die het leuk vindt om een actieve bijdrage te leveren aan ons team en de ontwikkeling van ons onderwijs.

Onze collega Dirk vertelt je graag waarom hij koos voor het vak van docent. Zie .

We groeien flink door en hebben daarom zoeken we naast een collega met kennis van bouwfysica ook collega’s met expertise in de bouwtechniek / BIM en bouwuitvoering.

Wat neem je mee?

Je hoeft geen onderwijservaring te hebben. Voor de student is het belangrijk dat je deze kennis op een eigen wijze kunt delen.

Hoe je dat moet doen? Daar begeleiden wij je bij. Het behalen van de basiskwalificatie didactische bekwaamheid is onderdeel van jouw tweejarig inwerktraject.

Het helpt wanneer je al eens trainingen hebt gegeven en het leuk vindt zaken uit te leggen of wanneer je ervaring hebt opgedaan met bijvoorbeeld begeleiding van stagiaires of young professionals.

 • Je beschikt bij voorkeur over een afgeronde relevante universitaire opleiding. Heb je een afgeronde hbo-opleiding en de ambitie om in de toekomst een master te behalen?
 • Ook dan kijken we graag naar je profiel.

 • Je bent een expert op het gebied van de bouwfysica en weet dit goed te integreren met de vakgebieden bouwtechniek, bouwmanagement en architectuur.
 • Persoonlijk coachen en begeleiden is iets dat je van nature graag doet
 • Je bent in staat nieuwe ontwikkelingen in de markt te signaleren en bent in staat om dit te vertalen naar nieuwe leermogelijkheden;
 • Ons aanbod

  Wij zijn Windesheim! Een hogeschool waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en naast een diverse studentenpopulatie streven we naar een grote diversiteit aan medewerkers.

  Als hogeschool staan we midden in de samenleving. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers.

  Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen. Geloof jij, net als wij, dat we als hogeschool een plek zijn waar ruimte is voor meedoen, meepraten en meebeslissen?

  Dan past Windesheim bij jou!

  Daarnaast bieden wij je een uitdagende functie van 16 tot 40 uur per week. Daarbij hoort een arbeidsovereenkomst voor de duur van 2 jaar met kans op verlenging.

  De functie valt onder de standaard functie van hogeschooldocent A. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de € 3.

  658, - en € 5.026, - (schaal 11 van de ).

  Wil je meer weten over Windesheim als werkgever en onze arbeidsvoorwaarden? Kijk dan op :

  Goed om te weten

 • We zoeken meer dan 1 collega. We denken bijvoorbeeld aan iemand die volledig kiest voor de rol van docent (bij voorkeur 0.
 • 8 / 1.0 fte) en één of meerdere personen die vanuit een kleinere omvang (minimaal 2 dagen p.w.) en met specifieke expertise een bijdrage wil leveren aan het onderwijs binnen de opleiding Bouwkunde.

  Afhankelijk van de achtergrond en ervaring van kandidaten zoeken we naar passende takenpakketten en groottes van de aanstellingen.

  Ons team is op dit moment in ruime mate voorzien in collega’s met een architectuur achtergrond.

 • Het geven van een mini college (15 mins) is onderdeel van de 2e ronde. Zo geven we jou de kans je mogelijke nieuwe rol echt te voelen en leren we jou ook kennen in de rol van toekomstig docent.
 • Ook in Almere zoeken we een docent Bouwkunde. Daar zoeken we een brede bouwkundige die het leuk vind om onze studenten mee te nemen in BIM.
 • Beheers je die skills op dit moment nog niet maar ga je een uitdaging op dat vlak niet uit de weg dan horen we graag van je.

  Ben jij onze nieuwe collega?

  Ben jij onze nieuwe collega? We zijn nieuwsgierig naar jou! Daarom leren we je graag een beetje beter kennen. We zouden het fijn vinden als je je motivatie voor deze positie aan de hand van de volgende vragen wilt toevoegen aan je sollicitatie :

 • Wat maakt een goede docent en / of goed onderwijs?
 • Welk van de kwaliteiten van een goede docent heb je al en welke wil je verder uitdiepen en ontwikkelen?
 • Waarom is dit voor jou nu de juiste carrièrestap?
 • Voor hoeveel uur per week ben je op zoek naar een nieuwe functie?
 • Contact

  Heb je belangstelling voor deze functie? Wouter Goudriaan, teamleider Bouwkunde, geeft je graag antwoord op functie-inhoudelijke vragen.

  Hij is bereikbaar via 06-17962729 of .

  Marloes Spee, adviseur recruitment, geeft je graag antwoord op overige, procedurele vragen. Zij is bereikbaar via of 088-4698476.

 • Tot slot
 • Je kunt solliciteren tot en met zondag 24 oktober
 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 3 november en / of vrijdagochtend 5 november
 • De tweede ronde vindt plaats op vrijdagochtend 12 november en bestaat uit het geven van een minicollege.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier