Onderofficier Technische Dienst
Ministerie van Defensie
Den Helder, NL
4 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Bonus

Gedurende je dienverplichting krijg je naast je salaris ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie / bonus.

Dit ga je doen

Wil je werken met geavanceerde apparatuur? En wil je wat van de wereld zien? Onze technische specialisten van de Technische Dienst zorgen dat alle Sensoren, Wapens, Commandosystemen en Platformsystemen aan boord van een marineschip altijd perfect functioneren.

Hierbij moet je denken aan voortstuwingsinstallaties, energievoorzieningsinstallaties, radarsystemen en wapensystemen. Geen kinderachtig werk dus.

Jij en je teamgenoten werken aan het onderhoud aan diverse systemen, aan het oplossen van eventuele storingen, het bewaken van de apparatuur en het bijhouden van brandstof, olie, wapen- of munitiegebruik.

Je werkt én leeft samen met collega's en vrienden op een schip of onderzeeboot. Als onderofficier ben je in rang werkzaam als korporaal.

Als korporaal moet je beschikken over leidinggevende capaciteiten. Omdat je ook nog militair bent, zul je leiderschap niet alleen bij het storing zoeken moeten laten zien, maar ook tijdens het uitvoeren van neventaken aan boord.

Dit kan zijn tijdens brand- en averijbestrijding, maar ook bij het afmeren van het schip of het uitvoeren van een boarding.

Een korporaal van de Technische Dienst is als techneut, leidinggevende en militair van alle markten thuis!

Na een paar jaar gewerkt te hebben aan boord kun je aan wal aan de slag, bijvoorbeeld als instructeur. Door het opdoen van kennis, ervaring en regelmatig bijscholen kun je doorgroeien tot storingsmonteur (Sergeant onderofficier).

Hier ga je werken

Je opleiding tot Korporaal Technische Dienst begint met een maritiem militaire vorming van ongeveer 12 weken. Je leert onder meer algemene scheepstaken, zoals taken bij het aanleggen van schepen in de haven, onderhoud van het schip en je traint op brand- en averijbestrijding.

Zodra je de maritiem militaire vorming hebt afgerond, krijg je een 9-weekse kaderopleiding, waarin je je leidinggevende capaciteiten ontwikkelt.

Daarna volgt een 10 weekse basis techniek vakopleiding bij de Koninklijke Marine Technische Opleidingen en vervolgens volg je een 6 tot 8 maanden durende technische vakopleiding.

Deze technische vakopleiding is helemaal gericht op de praktijk en vindt aan boord van een van de marineschepen plaats. In deze periode maak je uitgebreid kennis met alle technieken aan boord.

Als je verder gaat als korporaal Technische Dienst SeWaCo word je daarna opgeleid om ervoor te zorgen dat alle Sensoren, Wapens en Commandosystemen, zoals kanons, torpedo’s, raketten, radar, sonar, radioapparatuur en ict-netwerken, aan boord van een marineschip altijd perfect functioneren.

Als je verder gaat als korporaal Technische Dienst Platform word je opgeleid om de platformsystemen zoveel mogelijk inzetbaar te houden.

Denk hierbij niet alleen aan de gasturbines, klimaatsystemen en dieselgeneratoren, maar ook aan brandblussystemen en hogedrukluchtinstallaties.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Appèl en briefing commandant Weektaken doornemen met matrozen Brandbestrijdingsapparatuur controleren Oefening mankementen aan het radarsysteem uitwerken Sporten Oefening mankementen radarsystemen Walbezoek Lissabon Middag Onderhoud aan de zoetwaterinstallatie Cursus storingen Briefing oefening mankementen radarsystemen Schiettraining op helikopterplatform Walbezoek Lissabon Avond Fitnessen Wachtdienst : onderofficier van de wacht Drankje doen met collega's Controle van brandstof- en oliepeil

MBO 3, MBO 4, HAVO

Middelbaar Beroeps Onderwijs niveau 3 of 4, met aantoonbaar technische affiniteit.HAVO profiel N&T of N&G, met een voldoende voor Nederlands, Engels, Wiskunde B en Natuurkunde.

Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden

Je bent tussen de 160 cm en 200 cm (vrouw), 160 cm en 200 cm (man)

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je hebt een zwemdiploma nodig

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

We leiden je op

Eerste Maritiem Militaire Vorming (EMMV)

Je begint met de eerste maritiem militaire vorming (EMMV) van 12 weken. Daarin leer je onder meer de algemene scheepstaken.

Functie Opleiding (FO)

Tijdens de Functie Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. Deze opleiding duurt 3 tot 6 maanden. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

Waar je jouw FO gaat volgen hangt af van het wapen of dienstvak waar je gaat werken.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

Jouw groeipad

Als korporaal bij de technische dienst doe je onderhoud aan diverse systemen en los je kleine storingen op. Je geeft daarbij leiding aan een groep matrozen.

Wanneer je wordt bevordert tot sergeant kan je jezelf meer gaan specialiseren als bijvoorbeeld storingsmonteur. In deze functie geef je dus leiding én treed je op als specialist.

De sollicitatie

Voorlichting Marine (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

Invullen vragenlijsten

Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

Psychologisch Onderzoek (PO)

Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Medisch Onderzoek

Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

Veiligheidsonderzoek (VO)

Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstelling

Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier