Buurtondersteuner Dordrecht
ContourdeTwern
Tilburg, Noord-Brabant, NL
1 dag geleden

Jouw werkplek

Buurtwerk Dordrecht is een samenwerking tussen ContourdeTwern en MEE Vivenz. Buurtwerk Dordrecht staat voor een zelfredzame en sociale samenleving.

Daarom helpen we mensen en buurten bij het oplossen van kleine en grote vragen en het ondersteunen van hun initiatieven.

Dat doen we vanuit contact en aansluiting op de wijkbewoners, met al onze kennis en middelen, maar vooral met bevlogen medewerkers en vrijwilligers.

Voor Dordrecht zijn we op zoek naar een buurtondersteuner voor 24 uur; Inhuur door externe partners t.b.v. community building.

De buurtondersteuner

Als buurtondersteuner ben je het gezicht van de buurt waarin je werkt. Je kent de lokale

samenleving, de mensen en het netwerk. En zij kennen jou! Bij het noemen van jouw naam weet iedereen wat je doet en waarvoor ze bij jou terecht kunnen.

Je hebt namelijk de juiste connecties bij de gemeente, met netwerkpartners en (lokale) ondernemers. Je werkt vanuit het wijkgebouw, maar ook vanuit de sportkantine, het verpleeghuis, de lokale kroeg, de straat en de huiskamer van een bewoner.

Je bent een generalist en richt je zowel op omgevings- en samenlevingsgerichte ondersteuning, als op individuele dienstverlening.

Door analyses te maken (op individueel- en wijkniveau), raak je bekend met wat er speelt in de wijk. Daardoor kun je onder meer collectieve oplossingen aan individuele vragen koppelen.

Korte individuele vraagafhandeling pak je zelf op. Ook verwijs je tijdig en goed door naar andere hulpverleners (intern of extern) die met hun expertise aansluiten op de behoefte of vraag van de persoon.

Hoe zien jouw taken & verantwoordelijkheden eruit?

 • Het bieden van omgevings- en samenlevingsgerichte ondersteuning.
 • Je werkt volgens de principes van de presentiebenadering en kent de geheimen van community building. Je bent het vertrouwde gezicht in de buurt : aanspreekbaar en beschikbaar voor wijkbewoners.

  Je gaat zelf op zoek naar wijkbewoners met latente vragen of verborgen behoeften. Je kent de politieke agenda, verhoudingen en beleidsontwikkelingen van de gemeente en het werkveld.

  Je weet welke cultuurverschillen er zijn, waar de specifieke problemen zich voordoen en welke belangentegenstellingen er tussen wijkbewoners spelen.

  Je werkt met meerdere groepen en leert deze kennen door direct contact met ze te leggen. Op individueel niveau, op groepsniveau of tijdens activiteiten.

  Je bent het lokale aanspreekpunt voor sociale vraagstukken en draagt het belang van actief

  wijkbewonerschap uit. Je legt de juiste verbindingen in de wijk en betrekt daar (lokale) ondernemers bij.

 • Het bieden van individuele hulp en ondersteuning
 • Op methodische wijze bied je individuele en / of samenlevingsgerichte ondersteuning. Met als

  uitgangspunt dat individuen en groepen leren om zaken waar zij tegenaan lopen, zelf aan te pakken, op te lossen of beheersbaar te houden.

  Zo mogelijk met hun (sociale) netwerk. Jij ondersteunt mensen bij het verhelderen van de vraag en het verwoorden van de (hulp)vraag achter de vraag, op korte en langere termijn.

  Je gaat uit van de kracht en kwaliteiten van mensen en haalt deze naar boven. Je moedigt mensen aan om hun persoonlijke talenten en vaardigheden te ontdekken, te gebruiken en te versterken.

  Je biedt sociaal maatwerk : waar mogelijk pak je de vraag zelf op of verwijs je door met een warme overdracht. Het is hierbij essentieel dat je de bewoner of het collectief pas loslaat als de verbinding goed is gelegd en verdere ondersteuning niet meer nodig is.

  Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt hbo(+) werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis van sociaal agogische gebieden.
 • Je hebt kennis van het sociaal domein en de sociale infrastructuur, waaronder (collectieve) voorzieningen en gespecialiseerde ondersteuning.
 • Je bent digitaal vaardig. Voor je werk maak je optimaal gebruik van social media en
 • andere communicatie-uitingen.

 • Je hebt kennis van interventiemethodieken.
 • Je hebt kennis van en inzicht in sociaal gerelateerde vraagstukken op meerdere leef-
 • gebieden.

 • Je hebt kennis van en inzicht in de diversiteit aan leefstijlen van mensen.
 • Je bent present (in aanwezigheid en houding) in de buurt en een generalist.
 • Je hebt lef en bent een creatieve, oplossingsgerichte doener.
 • Je pakt vragen direct op, zowel individuele als collectieve.
 • Je verbindt collectieve oplossingen aan individuele vragen.
 • Je levert maatwerk : je laat de casus pas los als de bewoner of het collectief het zelf kan. Na beĆ«indiging van de ondersteuning houd je vinger aan de pols.
 • Je bent analytisch, innovatief, flexibel en een verbinder.
 • Je bent sociaal vaardig, kunt coachen, drukt je schriftelijk goed uit en handelt methodisch.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier