Toezichthouder Milieudienst
Matchd
Schiedam, NL
6 dagen geleden
source : Bouwvacatures

Startdatum : 07-09-2020

Einddatum : 31-12-2020

Optie op verlenging : Ja

Aantal uur per week : 24 - 36

Sluitingsdatum : 24-08-2020 om 10 : 00 uur

De DCMR is op zoek naar ervaren toezichthouders / inspecteurs.

Vakmatige taken

 • Behandelen van een melding, inclusief bedrijfsbezoek en eventuele beoordeling van een akoestisch onderzoek en / of bodemonderzoek;
 • Preventieve controles : het controleren van (een deel van de) bedrijven op de naleving van relevante milieuwetgeving (ook energiebesparing), waarbij nog geen vermoeden van een overtreding is.
 • De controle bestaat uit de voorbereiding, uitvoering en verslaglegging;
 • Bij inventariserende controles : het tijdens een bedrijfsbezoek vaststellen van de werkingssfeer van een bedrijf waarbij wordt vastgesteld welk wettelijk kader van toepassing is;
 • Nacontroles : een nacontrole wordt uitgevoerd naar aanleiding van een eerder geconstateerde overtreding dan wel een vermoeden van een overtreding.
 • De nacontrole bestaat uit de voorbereiding, uitvoering en verslaglegging;
 • Voorvalcontroles : Een voorvalcontrole wordt uitgevoerd naar aanleiding van een klacht of incident waarbij mogelijk relevante milieuwetgeving wordt overtreden.
 • Doelstelling

  Naleving bevorderen en daarmee een bijdrage leveren aan de werkplannen die de DCMR uitvoert voor haar participanten.

  Verantwoordelijkheden

  Vooral zelfstandig maar soms ook in teamverband uitvoeren van preventieve en repressieve controles en daarbij indien gewenst samenwerken met adviseurs en / of vergunningverleners.

  Afdeling

  De afdeling Inspectie en Handhaving bestaat uit vier inspectie bureaus waar toezicht wordt uitgevoerd, het bureau Meldkamer en Analyse waar de meldingen van burgers en bedrijven worden behandeld en analyses van o.

  a. het gedrag van bedrijven wordt uitgevoerd, het bureau Handhaving en Regie waar gewerkt wordt aan bestuurlijke- en strafrechtelijke sancties en procesondersteuning wordt verzorgd.

  De missie van de afdeling is naleving bevorderen.

  Bureau

  De toezichthouders (inspecteurs) die we zoeken gaan werken in de bureaus Inspectie Gemeenten Noord en Zuid en Inspectie Reststoffen, Bodem en Asbest. In deze bureaus wordt

  toezicht uitgevoerd op de domeinen Detailhandel, Agri, Transport, Energie, Horeca, Bouw en Onderwijs, Zorg, Reststoffen, Bodem en Asbest.

  Het gaat om toezicht op type A, B en C bedrijven.

  Functieeisen

 • Maximaal 5% van de tijd inzetbaar buiten kantoortijd
 • Beschikt over een VCA certificaat
 • Een relevante HBO opleiding bij voorkeur in een technische richting. Wanneer de kandidaat geen relevante HBO opleiding heeft afgerond, dan volstaat ook een MBO diploma met minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als toezichthouder milieu en heeft inspecties gedaan in verschillende sectoren
 • Kennis van PGS richtlijnen en Wabo / Bor.
 • Kennis en ervaring heeft met zaakgericht werken (bij voorkeur het pakket 'key to vergunningen')
 • Ervaring met geluidmetingen (horeca en / of installatiegeluid)
 • Opleidingsniveau : MBO

  Bedrijfsomschrijving

  Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

  U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling.

  Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

  Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier