Woordvoerder/ communicatieadviseur bestuurGemeente Rijswijk
Logeion
Rijswijk, Zuid-Holland
5 dagen geleden

Omschrijving

Ervaring met woordvoering en het ontwikkelen van mediastrategieën, en heb je kennis van moderne communicatiemethoden en -technieken?

Neem dan even tijd voor deze opdracht van Gemeente Rijswijk. We horen graag van je!

Organisatie

Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, maar koestert zijn eigenheid.

De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het stedelijke hart’ van de Randstad en heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven.

Ideaal om je werkervaring te verdiepen én te verbreden.

In de gemeentelijke organisatie werken ongeveer 430 medewerkers in 35 verschillende teams, verdeeld over vijf domeinen. Zij werken op basis van eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap.

Dit biedt de kans om in teams nauw samen te werken aan het realiseren van (maatschappelijke) doelen. Het gaat daarbij vooral om het behalen van resultaat, waarbij flexibiliteit en creativiteit belangrijke eigenschappen zijn.

De open cultuur en de overzichtelijke omvang van de organisatie zorgen ervoor dat jij en je werk goed zichtbaar zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.

Functie

Wij zoeken een enthousiaste woordvoerder / bestuurscommunicatieadviseur die van aanpakken houdt. Je hoort thuis in een hectische bestuurlijke omgeving.

In drukke tijden en als de druk groot is leef jij op. Je snapt in welke omgeving je opereert en begrijpt dat een flexibele opstelling onontbeerlijk is.

Je maakt deel uit van het Team Communicatie en Participatie. Dit team richt zich op advisering en uitvoering op het gebied van concern-, project-, bestuurs- en beleidscommunicatie.

Je werkt voor 2 of 3 wethouders en bent een natuurlijke sparringpartner voor je bestuurders. Met hetzelfde gemak schakel je van bestuurlijk naar ambtelijk niveau.

Je bent politiek-bestuurlijk sensitief, hebt kennis en ervaring op het gebied van moderne communicatiemethoden en -technieken en bent zowel strategisch als uitvoerend sterk.

Als woordvoerder ben je de spin in het web bij het ontwikkelen van mediastrategieën op de belangrijke dossiers en issues uit je portefeuille.

Je weet complexe bestuurlijke vraagstukken snel om te zetten naar een duidelijk en relevant verhaal en hebt een neusje voor publicitaire kansen en risico’s.

In de omgang met de pers weet je de juiste toon te raken en onderwerpen in perspectief te zetten. Je adviseert en bereidt openbare optredens voor.

Als bestuurscommunicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor het geven van strategisch en tactisch communicatieadvies aan je wethouders.

Je helpt hen het gewenste profiel te creëren, aan de hand van vooraf bepaalde speerpunten uit het coalitieakkoord.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding op het gebied van Communicatie en / of Journalistiek;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als Woordvoerder;
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Woordvoerder / Bestuurscommunicatieadviseur voor een gemeente;
 • Je bent uiterlijk beschikbaar per 15 juni 2022;
 • Je bent in staat en bereid om, indien nodig, in avonduren te werken en incidenteel in weekenden.
 • De opdracht start z.s.m. en loopt voor 6 maanden, voor 32 uur per week, met optie tot verlenging.

  Heb je vragen over deze vacature? Bel dan gerust even met een van onze recruiters : 030-686 8001.

  Solliciteren

  Enthousiast geworden en wil jij graag in aanmerking komen voor deze mooie opdracht? Voldoe je aan de eisen en wensen? Bel met een van onze recruiters op 030-686 8001 of stuur je cv met motivatie via Solliciteren’ hieronder.

  Je kunt reageren tot donderdag 26 mei 09.00 uur.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier