Lead Product design
wehkamp
Zwolle, Overijssel, Netherlands
17 uur geleden
Job Description

Als lead product designer deel je onze passie om Nederlandse gezinnen de beste winkelervaring te geven en hen echt te helpen hun wensen te vervullen. Je vervult dan ook een cruciale rol in ons shopping experience team. Dit team bestaat uit product owners, interaction designers, visual designers en  junior product owners (analisten). Samen zijn zij verantwoordelijk om onze klanten de beste winkelervaring te geven. 

Binnen shopping experience werken we in productteams die elk een gedeelte van onze site (of apps) continue verbeteren. Jij bent een van de sleutelrollen binnen shopping experience. Je geeft leiding aan ons team van interaction en visual designers, waarbij je ervoor zorgt dat de winkelervaring over de hele customer journey dezelfde hoogstaande kwaliteit heeft. Daarbij coach je de andere interaction designers in het vinden van de juiste manier van werken (korte iteraties, veel testen met passie voor onze klanten) en het ontwikkelen van hun capabilities. Daarnaast werk je nauw samen met onze visual designers aan onze styleguide en design principes. Je bent ook een thought partner voor de product owners en de lead product managers om gezamenlijk een lange termijn product visie te ontwikkelen.

Binnen onze teams vervullen de interaction designers een cruciale rol. Want als interaction designer moet je continu nadenken op welke manier onze klanten op de beste manier bij ons kunnen winkelen. Dit doe je door de customer flows uit te denken. Verder ontwikkel je wireframes, prototypes en demo’s. Daarbij moet je volledig ‘adaptive’ problem solven, want we willen de beste ervaring geven op smartphone, tablet, laptop of welk ander device dan ook. Waarbij het kopen van een jurkje weer anders is dan het kopen van een grote bank, en we willen elke klant een zo persoonlijk mogelijke ervaring geven. Natuurlijk testen we alles en blijven we in korte iteraties snel leren. Daarom zal je vaak met de product owner en conversie specialisten samen problem solven om nieuwe verbeteringen te vinden. Verder werk je nauw samen met de front-end engineers die uiteindelijk jouw designs uitwerken in onze site en apps. Zo worden jouw plannen snel werkelijkheid!


Qualifications

 • Passie om online shoppen elke dag te verbeteren en Nederlandse gezinnen echt te helpen!

 • 8 jaar werkervaring in interactie design of user experience design;

 • Je kan sturing geven aan een ambitieus team van interaction en visual designers; 

 • Je bent een echte sparringpartner voor product owners en de lead product managers en hebt een visie waar we met ons interaction design naar toe moeten;

 • Een zeer creatieve geest bent die goede concepten en excellente ontwerpen maakt;

 • Je hebt ervaring met design tools zoals Sketch en Adobe design software en met prototyping tools zoals Axure, Invision en Principle

 • Je goede kennis van front-end technieken hebt en ruime ervaring met het gebruik van content managementsystemen en portals;

 • Gewend bent om je ontwerpen te valideren d.m.v. prototyping tools;

 • Ervaring hebt met conversie verhogende technieken op datadriven websites;

 • Je moet je als een vis is het water voelen binnen een nieuw, innoverend en dynamisch team;

 • Als je ervaring hebt met het faciliteren van design sprints, is dat een pre;Additional Information

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke statuspagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?
Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview
2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.
3. Zijn we positief? Dan gaan we een trede dieper! Afhankelijk van de uitkomst van de uitgebreide kennismaking plannen we gesprekken en/of een case in. Hiervoor reserveren we een dagdeel. Hierna hebben we een uitgebreid beeld van jou, en heb jij een goed beeld van de functie, verwachtingen en en de cultuur bij wehkamp.
4. Na dit dagdeel hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Ben je geïnteresseerd in deze functie ? Reageer dan direct zodat we contact met je op kunnen nemen!

Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over wehkamp? Neem dan contact op met Michelle de Bruijn of bel/sms/whatsapp op 06-44185819.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier