Testautomatiseerder
sQout
Rotterdam, NL
17 uur geleden

Profiel Testautomatiseerder

Hoe ziet de omgeving eruit?

Je gaat werken op de afdeling Digital & Information Technology.Deze afdeling is eindverantwoordelijk voor het realiseren van (nieuwe) digitale producten en daarmee de digitale ambities van het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) en haar (internationale) klanten en stakeholders.

Hetteam zoekt hiervoor de samenwerking met collega’s, klanten en stakeholders om moderne vormen van innoveren en lanceren van digitale services te laten zien.

Het Development team Scheepvaart bestaat uit meerdere volwassen Scrum teams. Wij bouwen aan en onderhouden het HavenmeesterManagement &Informatie Systeem (HaMIS).

Dit is een missiekritisch (24x7) systeem, dat de Havenmeester-organisatie helpt bij het managen van de slimste en grootste haven van Europa.

Met een groot veranderprogramma van de Havenmeester als drijvende kracht, zal ook onze applicatie mee veranderen. Er staan veel nieuwe ontwikkelingen te gebeuren!

Waarom zoeken wij jou?

Om ons team te versterken zoekenwijeen seniortestautomatiseerdermet ervaring op zowel front-end als back-end testen.Onze beoogde technologische stack bestaat uit Java-microservices back-end en een web-based React-Redux front-end.

Dit draait in Docker op een Kubernetes platform in de cloud. Op dit moment bestaat de front-end nog grotendeels uit Java Swing en Angular applicaties binnen een Java browser.

Met jouw hulp willen wij onze testautomatisering professionaliseren. Daarmee willen we onze applicatie met minder fouten naar de gebruikersbrengen en daarmee de maximale waarde voor de klant creëren!Wie ben jij?

We zoeken iemand die plezier heeft in zijn werk en samenwerking met zijn teamleden. Iemand die snapt dat communicatie zijn / haar belangrijkste verantwoordelijkheid is en daar constant aandacht aan geeft.

We zoeken NIET iemand die Agile en Scrum kent, maar iemand die Agile is en snapt wat hiermee wordt bedoeld.Je wordt blij als de eindgebruikers en product owners tevreden zijn.

Je hart als vakvrouw of vakman wordt hard geraakt als één van de twee niet tevreden is.Je hebt voldoende vertrouwen in je eigen kunnen, zodat je niet continu aan anderen moet bewijzen dat je een ervaren ontwikkelaar bent.

Je durft te leren van je fouten en je vindt het prettig om met je teamleden te leren van elkaar. Je hoeft niet "de beste" te zijn, maar je werk moet wel geweldig worden uitgevoerd.

Je bent NIET dogmatisch in je denkwijze. Je maakt voortdurend afwegingen tussen de beste oplossingen, maar je kan je bij besluiten van de groep neerleggen omdat het op dat moment het meest verstandige is.

Niet dogmatisch zijn geldt ook voor je persoonlijke voorkeuren tot technologieën en architectuur.Wat worden je kerntaken?

 • Je ondersteunt de developersmet het testen van te bouwen functionaliteit. Evengoed coach je developers om zelf goede tests in te bouwen en uit te voeren.
 • Je bent betrokkenbij het ontwerpproces vanaf het begin. Wij verwachten dat de tester meedenkt, kritische vragen stelt en betrokken is bij o.
 • a. het schrijven van goede user stories om de kwaliteit van ons product te waarborgen en te verifiëren.

 • Je bent de spil tussen developers en (test)gebruikers en je zorgt ervoor dat het testproces zo effectief en soepel mogelijk verloopt.
 • Je bent in staat om samen met collega’s een nieuwe geautomatiseerde testsuite te implementeren voor de hele applicatie en keten.
 • Je gebruikt hiervoor jouw uitgebreidekennis van testprocessen en -technieken en -soorten.

 • In alle werkzaamheden is het team leidend. Wij zoeken geen loners’, hoe goed ze ook zijn!Je werkt niet alleen in een team, maar samen met je collega-testers werk je ook over de teams heen.
 • Gevraagd Testautomatiseerder

 • Ervaring met back-end en front-end ontwikkeltalen en -frameworks, zoals Java,Springboot, Wildfly,TypeScript, Angular en React;
 • Ervaring met testframeworks voor front-end (TestCafe) en back-end (SpringCloudContracts, RestAssured, JUnit);
 • Kennis van REST en RESTful api's;
 • Ervaring met Page Objects Model (POM) en opzetten van test libraries;
 • Pré : ervaring met CI / CD;
 • Pré : ervaring met Active MQ

  Wat zijn je persoonlijke competenties?

 • Je neemt op eennatuurlijke manier verantwoordelijkheid over de inhouden manier van werkenopontwikkelprojecten;
 • Je bent in staat om (technisch) complexe materie helder en overtuigend over te brengen aan de business (bijv. product owners, kerngebruikers).

 • Ervaring in multidisciplinaire teams : samenwerkingsgerichtheid is een voorwaarde;
 • Je hebt de drive om continu verbeteringen door te voeren en denkt in termen van business waarde’;
 • Je verdiept je als vanzelf in nieuwe technologische ontwikkelingen en neemt deze mee naar je werk;
 • Proactieveen pragmatische houding;
 • Je bent kritisch-analytisch

  Minimaal 3jaar ervaring als testautomatiseerder

  Ervaring met ontwikkeling van digitale producten (c.q. Agile software development).

  Affiniteit met logistieke ketens en / of nautische dienstverlening is een pré.

  Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

  Bedrijfsprofiel Testautomatiseerder

  Het Havenbedrijf Rotterdamactief voor heel de haven.Havenbedrijf Rotterdam werkt aan het versterken van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven.

  De haven van vandaag én morgen. Alle (inter)nationale ondernemingen die hier actief zijn, hebben het allergrootste belang bij een bereikbare en duurzame Port of Rotterdam’, die kan blijven groeien.

  Het Havenbedrijf biedt klanten daarom alles wat nodig is voor de vlotte en veilige doorvoer en bewerking van grondstoffen en goederen.

  Ook heeft het oog voor de werk-en leefomgeving in de haven én investeert het doorlopend in bestaand en nieuw havengebied, zoals Maasvlakte 2.

  Arbeidsvoorwaarden Testautomatiseerder

  Het gaat om een vast contract voor onbepaalde tijd op een vaste locatie. Een salaris dat bij je past tot maximaal € 4000,- obv 40 uur.

  De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn aangenaam. Vanuit huis werken is bespreekbaar, net als flexibele werktijden. Verder krijg je volop de kans om jezelf te ontwikkelen.

  Je gaat werken met betrokken collega’s met wie je een passie deelt : techniek.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier