Assistent Begeleider MVG Dagbesteding Condor
Amerpoort
Baarn, Netherlands
6 dagen geleden

Wat ga jij doen

Jij zorgt als Assistent Begeleider MVG (moeilijk verstaanbaar gedrag) voor veiligheid en duidelijkheid en een fijne sfeer voor de 7 jong volwassen met moeilijk verstaanbaar gedrag en een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

Deze cliënten kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen en hebben een intensieve zorgvraag. Je geeft hen het vertrouwen dat jullie samen elke dag een stap verder komen, ondanks dat er soms sprake is van lastige situaties met moeilijk verstaanbaar gedrag, waaronder (fysieke en verbale) agressie.

Het moeilijk verstaanbaar gedrag wordt gezien als een vorm van communicatie en kan indirect worden veroorzaakt door bijvoorbeeld overvraging, onduidelijkheid, autisme, hechtingsproblematiek, etc.

 • Je helpt cliënten zich veilig en prettig te voelen en zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen zijn vastgelegd in een persoonlijk plan.
 • Samen met collega's zorg je voor een aangename en huiselijke sfeer op de groep en streef je naar een zo prettig en 'normaal' mogelijk leven voor de cliënt.
 • Je werkt gestructureerd, methodisch en cyclisch.
 • Je helpt met ondersteunende (huishoudelijke) werkzaamheden met of zonder cliënten. Je kookt bijvoorbeeld het avondeten of doet boodschappen.
 • Samen met de cliënt zorg je voor een opgeruimde kamer.
 • Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (Denk aan veiligheid, roosteren of financiën.
 • Dit soort taken verdeel je onderling, zodat je iets doet dat bij je past).

 • Je doet mee aan het werkoverleg met het team.
 • Onze cliënten veroveren je hart!'’ Sanne Louman Begeleider op een MVG locatie

  Waar kom je te werken

  Je komt te werken op Dagbesteding Condor en bevindt zich op het bosrijke terrein Nieuwenoord in Baarn. Condor is een dagbestedingslocatie met 4 groepen.

  De meerderheid heeft een stoornis in het autistisch spectrum en daarnaast is er sprake van hechtingsproblematiek. Dit zorgt voor moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG).

  Je komt terecht in een gemotiveerd team. Naast een waardevolle bijdrage te leveren aan cliënten, draag jij ook een steentje bij aan de ontwikkeling van het team van Condor.

  Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking.

  Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

  Je werkt samen met collega's in een taakvolwassen team (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders).

  Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

  Binnen Amerpoort wordt er binnen de MVG doelgroep gewerkt volgens Spoor A en is het belangrijk dat er wordt gestreefd naar het (herstel van het) gewone leven voor de cliënten.

  Binnen Spoor A zijn drie pijlers van groot belang :

 • Relatie : als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met de cliënt aan.
 • Programma : je helpt de cliënt bij het vormgeven en ondernemen van een goed passend, uitdagend en evenwichtig dagprogramma met een goede balans tussen inspanning en ontspanning.
 • Perspectief / groei : Als begeleider stel je jezelf steeds de vraag 'wat is het perspectief van deze cliënt?' of 'waar willen we met hem of haar naartoe?
 • Je streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor de cliënt.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier