Fraudeonderzoeker Wlz
Menzis
Groningen, NL
7 uur geleden

Fraudeonderzoeker Wlz

Groningen 34 uur HBO Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Als fraudeonderzoeker Wlz draag je zorg voor dossiervorming en bewijsvoering bij vermoedens en signalen van fraude. Je stelt vast of de gedeclareerde zorg ook daadwerkelijk geleverd en rechtmatig is.

Je onderhoudt contacten met zorgverleners, leveranciers, budgethouder, expertisebureaus, politie, gemeenten, de Belastingdienst, de SVB en ZN.

Verder draag je bij aan het verbeteren van de processen binnen het team Fraudebeheersing in samenwerking met het team Pgb Wlz.

Je voert confrontatiegesprekken met budgethouders en zorgverleners over de uitkomsten van een fraudeonderzoek. Daarnaast stel je vorderingen op en bewaakt de afdoening.

Intern werk je nauw samen met de afdelingen Pgb Wlz, de buitendienstmedewerkers in de regio, de afdeling Bezwaar en de afdeling Medisch advies.

Daarnaast draag je bij aan de managementrapportage en geef je adviezen aan andere afdelingen als het gaat om schadelastbeheersing en het voorkomen van fraude.

Wat breng je mee?

Als fraudeonderzoeker ben je uiteraard integer en accuraat. Je gaat resultaatgericht te werk en weet jezelf communicatief prima uit te drukken. Daarnaast beschik je over :

 • een afgeronde HBO- opleiding, bij voorkeur met een juridische of bedrijfskundige achtergrond;
 • gedegen kennis van de Wlz is een pre;
 • kennis van Word, Excel, PowerPoint en SQL;
 • een analytisch denkvermogen.
 • De afdeling

  De afdeling Controle & Fraudebeheersing bestaat uit drie teams (team FMC MSZ / 1e lijnszorg, team FMC GGZ / Wet langdurige zorg (Wlz) en team Fraudebeheersing).

  De afdeling houdt zich bezig met fraudebeheersing, formele- en materiële controles. De controle van de rechtmatigheid, doelmatigheid en gepast gebruik van de declaraties staat hierbij centraal.

  Je gaat deel uitmaken van het team Fraudebeheersing. Het team Fraudebeheersing verzorgt de afhandeling en afdoening van vermoedens van fraude en voert juiste en tijdige fraudeonderzoeken uit.

  Het kan hierbij gaan om fraude binnen de Zorgverzekeringswet, Aanvullende Verzekering en Wlz gepleegd door zorgverleners, verzekerden of derden.

  Het doel van het team fraudebeheersing is fraude te voorkomen, op te sporen en te bestrijden en daarmee de integriteit van Menzis te vergroten.

  Wat krijg je terug?

  We bieden je een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving. Samenwerking, flexibiliteit en leefkracht vinden we belangrijk.

  Leefkracht gaat over de positieve kracht van gezond leven, zodat je de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn. Menzis faciliteert verschillende mogelijkheden om je leefkracht te versterken.

  Zo hebben we het gezondheidsprogramma SamenGezond, in een omgeving die speciaal voor medewerkers is ontwikkeld. Natuurlijk krijg je ook een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met een vaste eindejaarsuitkering en goede studiefaciliteiten.

  Bovendien kun je gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering (met korting op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen), voordelig sporten bij een aantal geselecteerde fitnesscentra en kennen we een mooie sabbaticalregeling.

  De functie is gewaardeerd in schaal 9 van de CAO voor Zorgverzekeraars (maximaal € 3.849,- bruto per maand voor 34 uur per week).

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier