Juridisch medewerker
De rechtspraak
Twente, NL
1 dag geleden

Juridisch medewerker

De rechtspraak staat midden in een doorlopend veranderende samenleving. En daarom zijn zij op zoek naar een Juridisch medewerker

Lees hieronder de hele vacature

Functie omschrijving

Als juridisch medewerker / griffier ben je een belangrijke schakel in de rechtspraak. Je neemt de rechters werk uit handen, je bereidt zittingen voor, verdiept je in jurisprudentie, notuleert tijdens de zitting (dan ben je griffier’) en je schrijft conceptvonnissen.

Ook neem je deel aan de overleggen in de raadkamer.

Tijdens een rechtszitting zit je altijd aan de linkerhand van de rechter(s) en je draagt net als zij een zwarte toga. Het is inhoudelijk interessant werk dat er maatschappelijk toe doet.

Door het volgen van opleidingen houd je je vakkennis op peil.

Om juridisch medewerker / griffier te worden, moet je een hbo- of wo-opleiding Nederlands recht hebben gevolgd. Je kunt direct na je opleiding solliciteren.

Bij je eigen gerecht en bij de SSR volg je dan nog een aantal functiegerichte opleidingen, waar aandacht wordt besteed aan onderwerpen als het doen van onderzoek, het schrijven van vonnissen en de gang van zaken tijdens een (straf)proces.

Bedrijfsprofiel De Rechtspraak

De rechtspraak staat midden in een doorlopend veranderende samenleving. Medewerkers moeten daarom verder kijken dan de wetboeken.

Teams van deskundige juristen, bestaande uit rechters of raadsheren, juridisch medewerkers / griffiers, werken aan de best mogelijke oplossingen door zaken van alle kanten te bekijken.

Zo kan de rechter uiteindelijk de knoop doorhakken.

Bij de Rechtspraak is volop gelegenheid om te rouleren tussen de verschillende rechtsgebieden of gerechten. Ook bieden we loopbaanmogelijkheden aan in bijvoorbeeld management of als opleider.

Ben je student, starter of (young) professional? Lees hieronder meer over jouw mogelijkheden.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier