Promovendus (BMI-studie)
Treant Zorggroep
Hoogeveen
6 dagen geleden

De functie

Het Bethesda Diabetes Research Center (BDRC) is op zoek naar een enthousiaste, initiatiefrijke promovendus met een sterke interesse in het verbeteren van de vroege behandeling van type 2 diabetes (T2D).

T2D heeft een enorme impact op morbiditeit, kwaliteit van leven, mortaliteit en kosten voor de gemeenschap. Vroegtijdige behandeling door een gecombineerde leefstijlinterventie kan helpen om T2D in remissie te brengen.

Slimme benaderingen als een gestructureerde levensstijl samen met het gebruik van metformine of een uitgekiende beweeginterventie zijn veelbelovende manieren om dit doel te bereiken.

Je gaat als promovendus onderzoek doen naar het effect van het gebruik van een minitrampoline als beweeginterventie en van metformine 1 (beide apart toegevoegd aan de standaard leefstijlinterventie volgens NHG) op het beloop van vroege T2D bij patiënten met overgewicht en obesitas.

Je gaat een gerandomiseerd onderzoek uitvoeren en analyseren, waarbij je de effecten van deze twee interventies apart vergelijkt met de controlegroep die alleen de standaard leefstijlinterventie volgens NHG krijgt.

Het onderzoek is goedgekeurd door de Medisch Ethische Toetsing Commissie (METC) van het UMC Groningen. Je krijgt de verantwoordelijkheid voor de praktische uitvoering van dit onderzoek, en de gelegenheid te promoveren op de te verkrijgen resultaten.

Jouw taken worden onder andere :

 • Uitvoeren van een gerandomiseerde studie in meerdere klinische centra in Nederland.
 • Verzamelen, vastleggen en analyseren van de onderzoeksresultaten.
 • Verslag doen van de resultaten in internationale en nationale vakbladen.
 • Presenteren van onderzoeksresultaten op (internationale) congressen.
 • Het schrijven van een proefschrift gebaseerd op internationale, peer-reviewed publicaties.
 • 1 Metformine is een middel met gunstige effecten op het beloop van T2D.

  Het team

  Je wordt onderdeel van het wetenschappelijk team van het BDRC / UMCG. Dit team ontwerpt, initieert en implementeert nieuw onderzoek en analyseert de onderzoeksuitkomsten in een breed perspectief, gericht op de praktische toepassing en meerwaarde voor de patiënt.

  De klinische uitkomsten kunnen leiden tot verbetering van (internationale) behandelrichtlijnen.

  Het BDRC werkt vanuit de vestigingsplaats Hoogeveen samen met artsen, epidemiologen en bewegingswetenschappers van het UMC Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, het Lectoraat Healthy Aging, Allied Health Care van de Hanzehogeschool Groningen en het Maastricht UMC.

  Ons netwerk stelt je in staat om samen te werken met onderzoekers over de hele wereld. Internationale werkbezoeken en / of conferenties zijn hiervan een logisch gevolg.

  De BMI-studie is een onderzoek naar de meerwaarde van een innovatieve beweeginterventie (minitrampoline) en van metformine, beide apart toegevoegd aan de standaard leefstijlinterventie (NHG 1 ) om een vroege type 2 diabetes terug te dringen.

  1 NHG staat voor Nederlands Huisartsengenootschap. De NHG bepaalt richtlijnen voor huisartsen (veelal in afstemming met medisch specialisten), ook voor de behandeling en preventie van diabetes.

  Jij bent de ideale kandidaat

  Je herkent jezelf in onderstaand profiel :

 • Je hebt een MSc in bewegingswetenschappen, geneeskunde, fysiotherapiewetenschappen, gezondheidswetenschappen of vergelijkbaar.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met patiëntenzorg, de doelgroep T2D, leefstijl en bewegen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met of interesse in onderzoek waarin mensen participeren.
 • Je bent collegiaal, sociaal en communicatief vaardig en kunt goed werken in teamverband.
 • Je hebt een proactieve houding en een goed organisatorisch en analytisch vermogen.
 • Je bezit teamspirit maar kunt tevens goed zelfstandig werken.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, ook in het Engels.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier