Physician Assistant Neonatologie
Leids Universitair Medisch Centrum
Leiden, NL
5 dagen geleden

Je functie

Doe jij niets liever dan zorgen voor de allerkleinste patiënten? Wil jij je bijdrage leveren om deze patiënten, ondanks hun moeilijke start, ook op lange termijn de beste kansen te bieden?

Dan is de functie physician assistant op de afdeling Neonatologie de juiste keuze voor jou!

In het kort

 • Samen met het team behandel en begeleid je jaarlijks 700 neonaten en hun ouders
 • Je neemt met name een belangrijke positie in bij het begeleiden van de ouders en verzorgers
 • Je vindt de kwaliteit van de zorg ontzettend belangrijk
 • En kijkt continu naar hoe dit nog beter kan
 • Wat ga je doen?

  Als physician assistant van de afdeling Neonatologie ben je vooral praktisch bezig. Onder supervisie van de (fellow)neonatoloog voer je medische routinetaken zelfstandig uit en heb je een belangrijke rol in de begeleiding van ouders en verzorgers.

  Daarnaast ben je als physician assistant ook van grote betekenis in de verbetering van kwaliteit van zorg. Je werkt onder supervisie van de (fellow)neonatologen en werkt nauw samen met de arts-assistenten en de Intensive Care Neonatologie (ICN) verpleegkundigen.

  Samen zijn jullie als één team verantwoordelijk voor de behandeling en begeleiding van jaarlijks ruim 700 premature, dysmature en zieke neonaten en hun ouders.

  Wat vragen wij?

  Om voor deze functie in aanmerking te komen heb je de masteropleiding Physician Assistant afgerond met als aandachtsgebied neonatologie of kinder-intensive care.

  Ook als je de opleiding afgerond hebt met het aandachtsgebied algemene kindergeneeskunde vragen we je om te reageren op deze vacature.

  Verder is het belangrijk dat je interesse hebt in de acute klinische patiëntenzorg en je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

  Tevens ben je flexibel en stressbestendig en bereid een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van het beroep en de beroepshouding van physician assistant.

  Word jij onze nieuwe collega?

  Meer informatie

  Voor deze functie vragen wij minimaal twee referenties op.

  Je werkplek

  Je maakt deel uit van de medische neonatologische staf. Deze staf bestaat uit dertien neonatologen, drie fellows, arts-assistenten in opleiding tot kinderarts, vijf physician assistants en twee physician assistants in opleiding.

  Verder werken bij ons ongeveer 75 verpleegkundigen en hebben we een aantal verpleegkundigen dat momenteel de ICN-opleiding volgt.

  We zijn onderdeel van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) en vormen samen met de afdeling Verloskunde het Perinataal Centrum LUMC.

  De primaire taak van onze afdeling Neonatologie bestaat uit de opvang en behandeling van zieke pasgeborenen. Daarnaast verrichten we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs.

  Carrière in het LUMC

  Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan.

  Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier