Commercieel Directeur
voortman steel group
Rijssen, NL
6 dagen geleden

WELKOM IN ONS TEAM

Bij Voortman Steel Construction ontwerpen, produceren en leveren we kwalitatief hoogwaardige projecten in staal voor de sectoren industrie, utiliteit en energie.

Dit doen we van ontwerp en engineering tot en met realisatie en montage. Hierbij gaan we uitdagingen niet uit de weg : van ingewikkelde constructies, bouwen op een lastige plek of kortlopende planningen worden we enthousiast.

Met onze nuchtere insteek en ons motto niets is onmogelijk’ gaan wij op zoek naar een oplossing en maken we van de lastigste projecten een succes.

Onder Voortman Steel Construction vallen twee bedrijven, het gelijknamige Voortman Steel Construction in Rijssen en Voortman De Haven in Maassluis.

Met ongeveer 200 collega’s werken we dagelijks aan het realiseren van mooie staalprojecten. Onze totale omzet bedraagt ca. € 70 miljoen.

Als Commercieel Directeur ben je eindverantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten die we ontplooien. Je vormt samen met de Algemeen Directeur de directie van beide bedrijven.

Je team bestaat uit ongeveer 12 personen. Samen met hen ontwikkel je een toekomstbestendig plan met strategische doelstellingen voor de komende 3 tot 5 jaar.

Dit vertaal je naar een jaarplan en commerciële doelen voor de salesafdeling. Je neemt je medewerkers hierin mee en coacht en motiveert hen om de gestelde doelen te behalen.

Ons ambitieniveau is hoog en wij zien kansen om onze business in zowel bestaande als nieuwe deelmarkten uit te breiden. Onze strategie is erop gericht om ons marktaandeel in de utiliteitsbouw te behouden.

Daarnaast zien we volop mogelijkheden om de markten Industrie en Energie verder uit te bouwen. Als Commercieel Directeur heb je een belangrijke rol in het plegen van acquisitie, netwerken, het binnenhalen van nieuwe klanten en het beheren van de relaties met bestaande klanten.

Ondernemerschap voert de boventoon binnen Voortman. We staan met beide benen op de grond, met onze blik gericht op de toekomst.

We vinden het belangrijk om op een laagdrempelige manier ervaring en kennis uit te wisselen en in een open en informele sfeer te sparren over nieuwe ideeën.

Deze instelling verwachten we ook van jou als Commercieel Directeur. Uiteraard krijg je hierbij de ruimte om naar eigen inzicht verdere invulling aan deze functie te geven.

Ontdek meer over Voortman Steel Construction : www.vsc.nl

WAT GA JE DOEN?

 • Je maakt deel uit van de directie van Voortman Steel Construction en geeft leiding aan de afdelingen Sales, Sales Engineering en Marketing voor Rijssen en Maassluis.
 • Je analyseert ons huidige commerciële proces, ontwikkelt een visie en stelt een strategisch meerjarenplan op. Dit vertaal je naar concrete doelen voor het komende jaar.
 • Je neemt de organisatie mee in de strategie en de doelstellingen, om onze commerciële ambities te realiseren.
 • Je bewaakt en optimaliseert processen en bent financieel verantwoordelijk voor het bepalen van prijzen, het aangaan van overeenkomsten en het stellen van voorwaarden.
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van salesactiviteiten bij potentiële klanten en relatiemanagement bij bestaande klanten.
 • Je bent in staat om in de Sales-fase op technisch vlak mee te denken met de calculatie-afdeling en inkoper / projectleider bij de klant en zorgt voor een goede overdracht naar de Project Manager.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier