Onderofficier Operationele Dienst
Ministerie van Defensie
Den Haag, NL
2 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Dit ga je doen

Heb jij een HAVO of MBO-diploma (niveau 3 of 4)? En wil je een avontuurlijke baan aan boord van een marineschip? Als Onderofficier Operationele Dienst van de Koninklijke Marine waak jij met je team over de veiligheid van het gebied rondom het schip.

Als Onderofficier Operationele Dienst werk je aan de veiligheid in het gebied rondom het schip. Je bent bijvoorbeeld betrokken bij het opbouwen van zee- en luchtbeelden, bij luchtverdediging en onderzeebootbestrijding en bij helikopter- en vliegtuigdirectie.

Werken als sensoroperator aan boord van een helikopter is ook een mogelijkheid.Naast operationele taken heb je ook personeelstaken.

Je stuurt jouw medewerkers aan, begeleidt hen bij hun taken in de commandocentrale en controleert de uitgevoerde werkzaamheden.

Je ondersteunt verder het commando van de eenheid met advies en informatie. Het werk op zee gaat natuurlijk vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week door, dus ook gedurende de nacht en in de weekenden worden er wachtdiensten gedraaid.

Hier ga je werken

Je gaat werken aan boord van een marineschip, helikopter of onderzeeboot (alleen mannen). Je bent overal ter wereld inzetbaar en kunt ook uitgezonden worden naar crisisgebieden.

Maar je volgt eerst de maritieme militaire vorming. Daarin leer je onder meer de algemene scheepstaken. Daarna volg je de Eerste Vakopleiding van 12 weken en doe je vervolgens 3 maanden ervaring op aan boord van een schip of aan de wal.

Daarna is het tijd voor de tweede vakopleiding van 20 weken met aansluitend de 7 weken durende kaderopleiding tot onderofficier en een 5 maanden durende stage.

Tot slot volg je de specialisatie-opleiding van 9 weken.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Appèl en briefing van de commandant Briefing geven aan manschappen Commandocentrale : contact met mariniers Briefing oefening terrorisme Evaluatie oefening terrorisme Personeelszaken Middag Commandocentrale : contact met NH90 Wachtdienst : onderofficier van de wacht Cursus : sensor operator Commandocentrale : oefening terrorisme Briefing : locaties voor NH90 piloot betreft luchtfoto's Fitnessen To do list maken voor volgende week Avond Fitnessen Commandocentrale : oefening terrorisme nacht Bevordering collega

MBO 3, MBO 4, HAVO

Middelbaar Beroeps Onderwijs niveau 3 / 4 of HAVO.

Je bent tussen de 17 jaar en 28 jaar en 11 maanden

Je bent tussen de 160 cm en 200 cm (vrouw), 160 cm en 200 cm (man)

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je bent fit genoeg voor cluster 1

Ben je benieuwd wat je moet doen om op dit cluster niveau te komen? Klik dan op het trainingsschema voor cluster 1

Trainingsschema cluster 1

Je hebt een zwemdiploma nodig

2 / 2

Wanneer je sergeant wordt krijg je meer verantwoordelijkheden. Ook kan je aan de slag gaan als sensoroperator.

1 / 2

Eerst kom je als leidinggevende in de commandocentrale van een schip te werken.

2 / 2

Wanneer je sergeant wordt krijg je meer verantwoordelijkheden. Ook kan je aan de slag gaan als sensoroperator.

1 / 2

Eerst kom je als leidinggevende in de commandocentrale van een schip te werken.

2 / 2

Wanneer je sergeant wordt krijg je meer verantwoordelijkheden. Ook kan je aan de slag gaan als sensoroperator.

Zo word je het

Jouw sollicitatie Defensie opleiding

Voorlichting Marine (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

Invullen vragenlijsten

Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

Psychologisch Onderzoek (PO)

Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Medisch Onderzoek

Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

Veiligheidsonderzoek (VO)

Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstelling

Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

Eerste Maritiem Militaire Vorming (EMMV)

Je begint met de eerste maritiem militaire vorming (EMMV) van 12 weken. Daarin leer je onder meer de algemene scheepstaken.

Functie Opleiding (FO)

Tijdens de Functie Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. Deze opleiding duurt 3 tot 6 maanden. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

Waar je jouw FO gaat volgen hangt af van het wapen of dienstvak waar je gaat werken.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier